Tuesday, October 20, 2015

:: Percanggahan Perilaku ::

Kite xnk cite psl org lain..sebab kite xtau dan xnk amek tau cite psl org lain..mmg la kite nie jenis joyah jenis kepochi tp xde la nak tau perihal rumahtangga org lain smp joyah sgt sanggup duk bertanye2 direct kat suami org tuh psl ape musibah yg jadik dekat isteri or rumahtangga dieorg wahai musibat..ehh, hahahaha..dialog mcm dlm cite p.ramlee je..saje je ayat musibat tuh sebab mcm sedap pulak berirama dgn ayat musibah..haks..walaupun nmpk/baca org tuh duk meroyan dekat fb ke dekat blog ke ig ke or even dekat status whatsapp die ker, diam2 sudah..kalau bende baik xpe la nak duk tanye2..mcm kite xsihat nie..ade je member2 ofis somi kite yg direct tanye kat somi kite, "bini ko mcm mana, dh okayh ke, dh sihat ke?"..kadang yg xkenal kite n yg kite xkenal pun duk bertanye kat somi kite kalau terserempak kat memana..itu bg kite xpe la sebab dieorg concern..lg touching lg ade la..terharu kut sebab org duk bertanye khabar psl kite kan..tp kalau pertanyaan yg kepochi itu boleh merosakkan hubungan suami isteri, silalah simpan sikap kampungness tuh dalam diri diam2..jaga rumahtangga sendri sudah..ko pun ade somi/isteri..jauh lg perjalanan, ranjau, onak duri yg nak kene tempuh kene elak kene hadap kene tepis..idok gitu..ehhh, terbebel pulak..xde la..xde kene-mengena ngan kami laki bini pun..tp bile terkene dekat kwn2 terdekat..bile dpt tau sakit jugak hati..

Okayh la itu je nasihat pjg lebau kak atul utk arinie..balik semula dekat topik kite..

Kite ngan somi kite kadang berbeza jugak pendapat..berbeza sikap berbeza cara..kadang smp bertegang urat la..ye laaaaa, dedua xnk kalah..dedua nak menang jer..hahahaha..bile dedua xnk kalah tuh xde la smp beterbangan periuk belanga..kadang kite mengalah, kadang somi kite mengalah..tp byk somi kite la yg mengalah..hiksss..n xde la smp kiteorg bergaduh teruk xbercakap berhari2..kadang xsmpt nak mulakan silent treatment pun.sebab nnt ade je kejadian2 yg buat kiteorg gelak ngekek2..n plus, kami kan xboleh kalau xberckp sesama sendri..nnt rindu..rindu nak bergossip..wahahahaha..

Ade satu la percanggahan perilaku yg boleh wat kite gerammmmmmm jer..eiiiii, sakit betul hati kalau kene..rase nak menjerit rase bile kene..mmg boleh potong mood la org kate..

Perilaku yg melibatkan shower..haaaaa, shower?..psl shower pun boleh wat bengang2..hahahahaha..ehh, jgn wat main okayh..dgr mcm kecik je kan bunyiknye..tp cukup wat hati menyirap..kihkihkih..

Umah kite kan ade 2 types of shower hose..rain shower ngan shower biasa tuh..even checked in hotel yg ade 2 types of hose nie pun akan bg masalah kat kite..kan skang nie hotel2 byk dh shower gini..
Mcm dlm gambau nie..terus amek gambau nie right after kite kene bende alah tuh..geram!!..

Kite suke guna shower hose yg biasa tuh..somi kite suke guna rain shower..kalau kebetulan time kite nak guna shower sebab nak mandi kite xkisah..ye la nak mandikan..even tgh kering kalau tetibe basah pun xkisah..ngeee..

Nie time tgh2 malam waktu mamai2..qisya pulak berry..malas nak turun toilet bawah so guna la toilet atas dlm bilik kite..kalau toilet bawah xde isu pun sbb guna shower hose syg biasa punye..

Ye la tgh mamai kan, xteringat pun nak tgk kalau tekan "push" tuh air kuar tang mana..sekali bile tekan, air kuar dr rain shower..huwaaaaaaaaa!!!!..aarrgggggggghhhh!!!..uuurrgghhhhhhhh!!!..bayangkan tgh mamai tgh malam, air pulak belum nak panas lagi, ngan angin ekon masuk bilik air, mmg menjerit la kite..aduhhhh stress betul..hahahahaha..abis basah rambut baju suar..awak dh la ngantuk..ade masalah tido pulak tuh..pastu terus segar mata..T_T..

Geram sebab dari elok mengelolakan qisya sorang, sudahnye kene mengelolakan diri sendri jugak..sobsss..byk kali dh kut kite kene jirus mcm tuh..huhuhuhu..kadang tuh dh siap2 nak kuar sekali keneeeeeeeeee..nak nangis rase..

Kalau kat hotel, kite nak amek air sembahyang, terlupe lg nak nengok..sekali bukak2 air, tuh diaaaaa, luar kemain tebal jerebu..xde tunjuk nak ujan pun, sekali dlm toilet pulak ujannye..xsempat mokcik nak bermemori daun pisang..hahahha..sabau jer ler mokcik..

10 comments:

  1. kita blk umah mak kita shower jenis gini ala2 otel...asal nk guna je sure jerit..nk pusing yg mana 1 ni..hahaha..kn slh pusing air tk kuar hehe..tp kes falsya mlm2 tu mmg naya la..ngantuk tiba2 kena ujan shower mau segar bugar haha

    ReplyDelete
  2. baca nak tergelak pun ade..hihihi..
    sabau jela ye kak...

    ReplyDelete
  3. hahahahaha ok soriiii nak tergleak sangat sebab dapat bayangkan macam mana tetibe terbasah habis kene shower tuh....

    ReplyDelete
  4. Hihi... kakak rasa ramai yg dah terkena macam ini
    Bukan Falsya aje tapi nak buat macam mana dah kita yg 'ter'tak sedar

    ReplyDelete
  5. hahaah..! comel je korang berdua ni.. :D
    nak taknak kene sabooo jela ye falsya.. ate, laki sendiri.. sama la kite..tp bukan pasal shower ;)

    ReplyDelete
  6. Ok.akk tgh bayangkan ni falsya basah...dgn muka geram2..hehehe..kalau akk pun mmg geram jugak...hahahah

    ReplyDelete
  7. selamat pagi sya..
    kaknoor dpt bayangkan sejukkkkkk kan bila kena simbah dek air tengah malam tu, nak pulak lepas kuar bilek econ masuk bilik air waduhhh sabo je mokcik sya haha

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum kak sya..

    hahaha.. samelaaaa kite... tgh2 malam salu jadi mangsa "hujan kilat ni" heeeee

    ReplyDelete
  9. alahai sinanyer kene air panas tuuuu., huhu2

    ReplyDelete
  10. betul.. jangan nak kepochi sangat hal orang lain.. dok dendiam jaga family sendiri sudah..
    part yang last tu.. kehkehkeh.. akak pun pernah terkena.. uwaaa... basah baju den.. dah arrr nak sedia nak keluar rumah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...