Thursday, October 29, 2015

:: Rezeki Allah Luas ::

Kan kan kan kan..betul kan..rezeki Allah itu luas..dimana2 sahaja..cume kite kene usaha la opkos..kalau ade sesiapa yg selalu lalu highway duke turun jalan semarak n nak u-turn gie kat area pulapol tuh, akan perasan akak2 and abang2 jual kopi kat situ pepagi..

Kite xtau la bile die start niaga kat situ..sebab kate pun baru start keje isnin lepas, after sebulan lebih mc..hiks..kite xpenah terpikir pun akan ade org berniaga jual kopi kat situ..never came a crossed my mind pun tau..seriously..

Mmg kite respect abg2 akak2 yg meniaga kopi kat situ..ye la kene berdiri tepi2 jalan, tayang muka pastu pegang kopi..not everybody have the guts to do that hokeyh..
mmg xkan penah sempat la nak breakfirst kat umah pepagi...hahahha..siap ade bunting u'olls..
2ringgit je rege utk black coffee nie..murah la utk sebesar cup tuh..
kite bukan caffeine person..kalau minum pun hanyalah black coffee sahaja..
mmg panas2 lagi hokeyh..mmg kaw..mmg sedap..manis pun just nice jer..
mmg layan smbl drive, smbl stuck dlm jammed smbl minum kopi panas2..ngeeee..
salah cara pegang, kalau tumpah air kopi tuh bile time drive, mmg mendapat la u'olls..hehee..

Rezeki tuh ade dimana2..rezeki Allah itu luas..hanya memerlukan usaha, keberanian dan juga kerajinan..

10 comments:

  1. betul tu sha...apa2 pun kena usaha...nabi pun galakkan berniaga kan...

    ReplyDelete
  2. maknanye drive thru tepi jln ke...situ mmg jammed la kn

    ReplyDelete
  3. Betul kalau ada kekuatan, keberanian dan rajin apa juga cara tidak banyak sikit mesti ada yg berhenti membeli apa lagi kalau dah tahu sedap mesti pelanggan akan dtg balik.
    Kalau tak mana mungkin dikatakan 9/10 rezeki dari berniaga.

    ReplyDelete
  4. Akk suka kopi..tp bkn yg pekat sgt...neskepe mmg fav no 1

    ReplyDelete
  5. senangkan... smpi ofis x susah2 nak bancuh air kopi lagi... terus masuk kerja...hahaa

    ReplyDelete
  6. jammed2 pun ada orang jual tepi jalan..nasib la ada..tak lapar kan

    ReplyDelete
  7. gambar dorang takde ke Sya.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...