Friday, January 22, 2016

:: 2 Minggu Sekali ::

Sekarang nie dh start utk pegi pregnancy check up 2 minggu sekali..makin nak dekat makin nervous sangat rase..im 34weeks now..last checked up first time kite pegi sensorang without my somi..time tuh mmg bengang pun ade..mulut muncung sedepa..tgh2 nak siap sekali org dtg nak betulkan ceiling umah..time tuh muke somi kite berubah..pandang kite dgn pandangan "owh shit..im screwed"..hahahaa..

Isteri, "kan i dh inform week before yg arinie check up i"..

Somi, "i lupe nak call ah liang cancelkan..sorry domok"..

Kite xckp ape2 pun terus sambung siap..dh lambat..somi kite tau sgt la yg kite tgh bengang..tp before pergi, dalam pada muncung2, dalam senyap2 tuh sempat lagi mintak duit..wakakakkakaka..

Kite xkisah pun nak gie sensorang..xde la kate manja nau setiap kali nak kene berteman..tp tuh la bende dh inform seminggu awal kut..kat hospital kg baru tuh dh la susah nak carik parking..asyik penuh jer..mmg kene parked kete kat parking lot hospital belah belakang..time kite smp parking penuh..tp alhamdulillah, Allah nak permudahkan urusan kite, elok kite nak keluar dari parking carik parking lain, ade brader nie pun nk keluar..lega sgt..hehehe..

Tido pun dh xberapa nak lena..sebab sekarang nie kaki asyik lenguh2..movement limited..nafas pendek..ngan kalau salah cara nak pitam la ape la..duduk pun boleh terasa nak black out u'olls..baby bergerak active..geli2 perut..bile pegang tuh kadang mcm terpegang tangan or kaki die yg tetibe timbul..comel..hehe..

Gynae kite ckp kepala baby dh kat bawah..

Doc ros, "kepala baby dh kat bawah tp xmasuk lg..ade kemungkinan jadi lg mcm anak first nie..kepala baby x masuk"..

Kite, "alaaa ye ker doctor"..

Doc ros, "xpe kite tunggu awak 37weeks nnt..tgk boleh normal ke x?"..

Huwaaaa..kalau 37weeks nnt doc ros still mention bende sama, mmg kite akan ckp yg kite nak serah diri jer..ngeeeee..

Doc ros kate air ketuban kite banyak sebab tuh perut kite besar mcm belon..hiks..berat baby time checked up tuh dh 2.4kg..

Hang in there baby..another 5weeks to go..insyaAllah..
Mommy yg dh gomok with qisya yg tangan asyik nak merayap kat muke bile minum susu..

8 comments:

  1. Makin dekat makin berdebar kan. How time flies. Nak bersalin dah ☺

    ReplyDelete
  2. Dalam kesulitan tu DIA permudahkan dengan dapat parking.. ;)
    Takpelah Sya.. akak pun dulu pun ada masa hb tak dapat temankan, kalau dia temankan dah syukur rahmat dah.. ekekeke.. sebab hb akak tak suka menunggu lama2..
    Apa2pun moga dipermudahkanNYA, bersalin normal.. ;)
    Baca entry ni teringat masa kenangan masa preggy dulu.. best kan.. ai is suka tapi cukuplah dulu buat masa ni.. ;)

    ReplyDelete
  3. Kakak dah tak sabar nak tengok adik Qisya tau
    Jgn banyak merajuk nanti baby marah hihi...
    Relaks macam Qisay tu kan best. Hisap susu sambil raba muka mummy:)

    ReplyDelete
  4. seronoknyaaaa...!!!
    moga dipermudahkab segalanya ye falsya.. excited ni!

    ReplyDelete
  5. dh makin dkt..smoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  6. MOGA SEMUANYA DI PERMUDAHKAN YE SYA...DAH BERSALIN, BAGITAU, AUNTY SOYA NAK TERJAH NI

    ReplyDelete
  7. cepatnya masa berlalu... moga dipermudahkan urusan kak sha.. duli qisya czer ke kak sha??

    ReplyDelete
  8. Good luck mummy bila dah LR nti..
    Semoga dipermudahkan urusan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...