Monday, January 4, 2016

:: Rezeki Family ::

Hujung tahun 2015..selain dari nak menanti masuknye tahun 2016, masing2 semua tunggu bonus..kan kan kan..betul x?..kite la yg salah sorang dari memasing tuh..muahahahah..

Alhamdulillah tahun nie management bagi extra half month bonus..kite bersyukur walaupun dgn economy sekarang yg xmenentu, company tmpt kite keje masih beri bonus and increment dekat staff2..some more dpt extra half month..alhamdulillah lg sekali..

Bile dh ade rezeki lebih, ade la jugak rezeki mak abah kite kat dlm tuh..dpt la bg duit poket lebih sikit kat mak abah..pastu ingat nak belanja mak abah makan kat ayutthaya..tp bile pikir2 balik, dgn harga makan 4 org kat ayutthaya tuh boleh belanja the whole family makan2..so sudahnye kite ajak the whole family makan kat rosdet kg baru..sebab kebetulan kite mmg tingin nak makan ikan siakap kerabu mangga kat situ kan..hehehe..

Khamis malam tuh ke rosdet la kami..surprisingly, smp2 je kt rosdet org xramai..selalu penuh table..agaknye ramai yg balik kg kut..ye la katepun cuti lama kan..

Kami order,
Somtam dengan ayam pandan..
Tomyam dengan kerang bakar..
Ikan siakap kerabu mangga..nyumsssss..
Broccoli dgn sotong goreng tepung.. 

Semua makanan tuh buat 2 hidang..bile nak bayar agak terkejut la jugak dengan harga..ku sangka kan mahal rupenye murah jer..buat penat je withdraw extra cash sebab takut xcukup..

Malam tuh makan utk 11org dgn menu2 kat atas dgn 2 hidangan, baru RM246..murah kan..ehh murah ker??..tah la bagi kite murah la..

And bile ade rezeki lebih jugak, boleh la kite topup sikit duit utk beli tv letak kat hall atas..somi kite bayar angka depan, kite bayar yg selebihnye..heheh..
Tv biasa2 jer..xyah nak bersmart bagai..40" je sudah..sebab tv nie utk somi kite main game kat hall atas..

So lepas nie adalah masa untuk men-deco hall atas pulak..tunggu ps abis pantang..nak buat skang idok ler teman mampu kome..hahahaha..

10 comments:

  1. Bagi saya murah la tu..11 orang kan?/ kalau makan kat mamak entah2 cecah rm500.

    ReplyDelete
  2. adoi rindu siakap kerabu mangga

    ReplyDelete
  3. kecur air liyo akak tgk ikan siakap kerabu mangga... memang kesukaan akak tu...:)

    alhamdulillah atas rezeki...

    ReplyDelete
  4. Terliur tengok mangga atas ikan tu, mereciiikk ;)

    ReplyDelete
  5. rezeki makyong dpt bbonus dpt mkn sedap lg hehe...wah tv br

    ReplyDelete
  6. Murahla sis..xsmpi 300 kira murahla sbb mkn 11org tuh...

    ReplyDelete
  7. Wah.. bila nak lanje geng mental.. hehehe..
    Alhamdulillah rezeki family..

    ReplyDelete
  8. Dapnya lauk..
    Kerabu mangga feberet babe..
    Murah ler tu utk 11 org mkn..
    Amboi syok tv besor pueh hati..
    Alhamdulillah!
    Kitorng gomen pn dpt le sikit bonus walaupun x bnyk sgt..
    Jadi ler rezeki.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...