Thursday, January 14, 2016

:: Sudah Musim ::

Yeayyy!!!..musim durian sudah menibakan diri..woot woot!!!!..

Setiap hari duk kate ngan somi kite..

"i nak makan durian"..

Dan hari2 somi kite akan replied,

"u mana boleh makan durian..kang bile dh makan balik umah, risau kat baby la ape la"..

Puncanye sebab kes dulu..time kite baru 2bulan kut kite duk bantai makan durian byk2..pastu sendri takut sebab tetibe rase badan panas..kene pulak ade terbaca cite pasal org ngandung makan durian yg smppppp, ehhh xnk sebut la..xsuke..smp gie klinik sebab takut..doctor gelak2 kan je kat kite time tuh..alhamdulillah n lega hati xde ape2..hiksss..

Skang nie dh musim durian kite ajak la somi kite gie makan..somi kite xbg mulanye..

Somi, "nnt i tanye mak boleh ke x u makan durian"..

Isteri, "alaaaa mak mesti akan jawab makan la tp culas2 je janji lepas tekak"..(kite jawab on behalf mak kite..muahaha)

Somi, "xde maknenye u nak culas2..culas2 tuh seulas dua jer..u punye culas2 sebijik 2bijik"..

Hahahahahhaha..pape tah..

Last2 ari ahad lepas, kiteorg kuar gie utc sentul nak collect ic kite..kite tukar ic sebab chip xleh nak baca so bile chip xleh nak baca, kite xleh nak renew driving license..lecehnyeee..dh la setiap kai buat ic baru time tuh kite tgh pregnant..muke ic kembang je..me no like!!!..T_T

So lepas utc sentul tuh gie jalan pasar..somi kite nak carik bracket tv..nak gantung tv bawah tuh..lepas jalan pasar, somi kite kate, "jom balik la..dh dpt dh bracket tv"..alaaaaaaaaa balik ker?...

But no no no..somi kite saje je nganjheng kite..sebab lepas tuh die gie SS2..hikhikhik..

Wat ape???..beli durian laaaaa..yeayyyy!!!..
Ingat nak makan sana tp semek tido..so take away jer..gile 3 bekas nie 170hengget..somi kite kate sebab spec durian kite xde..yg ade musang king jer..tuh yg wat mahal tuh..

Happy tummy, happy me!!!!!...xoxo..;))))

10 comments:

  1. Memang panas makan durian ni Falysa tambah kalau tengoh pregnant. Tapi kita ni banyak duduk dlm aircond tak rasalah kan hihi...
    Kakak dulu pun masa pregnant anak ke tiga tiap hari makan durian tau
    Sampai ada jiran marah (bukan marah apa cuma bimbang) tapi dek kerana suka kakak makan aje. Tak ada apa pun. Sihat aje adik tu:)

    ReplyDelete
  2. wahh sedapnya..terkenang sat waktu mirza tak dapat makan durian aritu..sungguh terkilan...akob nak jugak beli yg bijik2..takmo paket..sama je pon...bezanya mahai murah..tp dia takmo..sudahnya tak dapat...dah bersalin, bgtau MIL...MIL marah akob...yeeeayyy suke.hahahahha

    ReplyDelete
  3. Aiyakkk..rm170..hahahahha..dasyat tul penangan bb

    ReplyDelete
  4. Sedapnya Falsya..
    Warna kuning lagi..
    Akak nak cari jugalah :)

    ReplyDelete
  5. hihihi..last week baru dapat makan 1 biji...sorang²...hihihi

    ReplyDelete
  6. tgk durian ko sya terus nak cari durian...nak cari durian....hehe

    ReplyDelete
  7. auuuuuchhhhhh melting, craving nya, kat sini belum ada, ada pun sebiji RM25 timbang hhhuh

    ReplyDelete
  8. dapnya...
    nasb sh bukan peminat durian.mkn culas culas gitu j..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...