Wednesday, January 27, 2016

:: Chili's ::

Last weekend ari sabtu ke ari ahad tah, time tuh nak kuar lunch la..kite mmg dh xmasak dh skang..xlarat sesgt dh..nak berdiri lama xboleh..ye la perut dh membesar kan..berdiri lama nnt kang rase mcm perut nak terjatuh jer..

Kite sesaje je ajak somi kite gie the garden lunch area sana..of course la ade agenda u'olls..tp xleh nak bgtau sebab agenda tuh smp la nie xtercapai lagi..nnt dh tercapai baru kite bgtau..tuh yg ajak lunch kat chili's mid valley..

Isteri, "jom lunch kat chili's mid valley..i belanja"

Somi, "kenapa nak kene kat mid valley..ehh jap jap..ulang balik ayat no 2 tuh"

Isteri, "i belanja chili's"

Somi, "okayh, sekarang jugak kite pegi..ke tepi ke tepi..kenderaan berat nak lalu..kenderaan berat nak belanja nie"

Hahahahhahaha..sabau jer ler..

Smp sana pun dh lambat..kul 3lebih kut..so time tuh chili's lengang la..ye la, dh lepas time lunch kut..

Meh kite belanja gambau budak semek yg moody..nak marah je keje skang nie..xleh tegur xleh ape skang nie..nnt mulalah menjerit la, pastu xpuas hati, pukul badan sendri, pukul kepala sendri..tanda protes..
Nie ha semek tuh..
Time nie ngamuk2 nak belon..dh dpt baru senyap..selagi xdpt selagi tuh duk nangis..
Die sebenarnye ngantuk plus lapau..tuh yg menambah lagi moody ngan cranky tuh..
Time nie tgh duk marah kite sebab bile die duk jerit2 tuh, kite letak jari kat bibir kite, "shushhh shush"..saje nyakat suruh die diam..mmg lg kuat la jerit die..kihkihkih..
Air kami..lemonade for the husband, watermelon lemonade for the wife and mango juice for the daughter..
Triple dipper for appetizer..skang nie triple dipper nie dh boleh pilih2 nak ape..bgs2..
Kids meal..
Club sandwich..ade nama depan tp lupa..hiksss..
Apo tah namo menu nie..nie somi kite punye..

Plannye after makan nak gie merealisasikan agenda kite..tp memasing dh kenyang so xjadi..sobsss..harap2 weekend nie menjadik la agenda yg dh tergendala ber-weekend2 tuh..

9 comments:

  1. Gebusnya qusya, aunty ge am sangat..agenda apakah itu :)

    ReplyDelete
  2. Muka lepas menangis pun masih cun lagi kalau Qisya ni:)
    Biaslah tak cukup tidur dan lapar dua yg kena hindar kalau tak nak budak banyak kerenah.

    ReplyDelete
  3. HAILA AWAKKKK...masuk masuk je blog ni terus tertelan telan air liur..kekekeke... ;)

    ReplyDelete
  4. wah boleh pilih ek skarang triple dippe..ptt lain nmpk yg menu 1 lg tu mcm calamari...dapnye laparrrr

    ReplyDelete
  5. Morning akk...
    dah 4 hari x jenguk blog akk nie...
    rindu pulakkkk....

    ReplyDelete
  6. dah tak lama dah qisya nak timang adik tu yang moody semacam..bebudak ni pandai sya..dorang rasa..adik lahir kang pandai plak berdikari..

    ReplyDelete
  7. cek mek buat perangai sebab nak dapat adik eh..
    terliur tengok menu semua

    ReplyDelete
  8. Sedapnya tgk makanan..
    Lapo ttba...hahaha

    ReplyDelete
  9. Tak pernah lepak Chili's Hehehe. Lepas ni boleh try ;D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...