Monday, January 4, 2016

:: "Hi-Tea" @ Italiannies, The Garden ::

Hi-tea la sgt..padahal baru nak lunch..ye la kul 4lebih baru nak lunch apo cito..org lain tgh sedap2 hirup tea smbl makan scones kat TWG Tea, kite baru nak melantak lunch..

Kul 2 kite dh siap2 nak kuar dh..sekali somi kite naik atas smp sejam xturun2.."lambat lg ker?..i dh lapar sgt dh nie!!!".."okayh"..kite kat bawah dh tahap kebulur menggigil2 badan kepala lutut semua cukup sebab xmakan ape lg..rase nak muntah pun ade sebab perut dh masuk angin..rupenye die kat atas yg sejam xturun2 tuh boleh bantai gie download movie..tau la perut die dh kenyang..eiii, time tuh mmg sabar jer..kalau download movie dilwale xpe la jugak..ehhh, sempat lg tuh nyeah..kihkihkih..

Kene tunggu lagi setengah jam pulak tuh..grrrrrr!!!!..somi kite turun, kite pulak dan2 gie amek kek dlm fridge makan..die dh start kete dh siap pakai kasut, kite selamba je makan kek lg smbl tgk tv..ade la dekat 15minit somi kite kene tunggu kat luar sebab kite pelan2 abiskan kek..tanda protes la kengkonon..hahahaha..muke mmg xyah ckp la..muncung sedepa..masam kalah mangga muda..ehh tgh kebulur kut..hey, jgn memain hokeyh dgn kebulur ibu mengandung.."don't mess with me when i'm hungry"..boleh mmg mengundang amukan ablasa nnt..huahuahua..

Dlm kete, somi kite tanye ape2 kite diam jer..tanye nak gie mana nak makan ape, "u pikir la..i xleh pikir..i lapar sgt nie..menggigil2 bdn i"..itu je first and the last kite bersuara pastu terus diam smp ke the gardens..xde mood nak bercakap sbb bizi duk "erkkk, uuuukkkk" kuarkan angin..angin ribut taufan dh masuk perut..

Smp The Gardens, somi kite tanye, "nak makan kat sini ke kat Mid Valley"..tuh yg sudahnye makan kat Italiannies sebab turun2 escalator, itu je yg nmpk dulu..nak berjalan gie ke Mid Valley mmg sumpah xlarat..mau pengsan tgh jalan..

Nasib baik org xramai so service cepat..
Budak semek nie..sebelum makanan smp xreti nak duk diam..makanan smp jer, die sendri mintak nak duduk kat baby chair tuh smbl tunjuk makanan..see, anak pun lapar sbb tunggu daddy..
Wild mushroom nie very the sedap..nasib baik order size regular..sebab qisya makan pun dh 2 mangkuk..
Nie somi kite punye..nak makan light2 je katenye..perut alang2..yg ini apo mushroom tah..tp serious sedap..
Nie pun somi kite punye..jgn ditanye ape nama makanan2 nie semua..xingat dh kite..hiksss..tp mmg sedap la..
Nie kite punye..tgh kebulur mmg xleh nak ingat segala jenis menu..hahaha..

Kite suap qisya, somi kite suap kite..makan tuh skit, nie skit dh kenyang dh..katepun, perut dh masuk angin kan..

Lepas perut dh kenyang baru la ade mood nak bercakap..dan2 terus okayh balik ngan somi kite, jalan2 berpaut lengan lg u'olls..muahahahaha..

11 comments:

  1. jadi mak buyong memang lapar selalu...hahaa

    semek qisya yg akak2 sangat tuh...comel...:)

    ReplyDelete
  2. wahhhh melting sesangat menu ni, uishhh mesti cuba ni, soup tu nampak sedap sangat

    ReplyDelete
  3. Hahahahhaha
    Yer kita pn kalo tgk amukan ablasa ke apa kita diam..
    Riso kang angin lintang pukang lak keluar kang nayer..
    Better diam..
    Muncung usah kata bleh bt penyangkut baju..
    Bahahahaha!
    Pasya pasya dap ti pasya oiiii

    ReplyDelete
  4. Salam 2016 Falsya, bila lapar nampak restoran nak masuk cepat kan.. qisya suka mushroom ye. Mesti sedap sangat kan..jadi lapar baca entri ni. Baru pukul 10:54 mmm :)

    ReplyDelete
  5. Mahu tak kebulur Falsya..
    Dah nak kul 4pm.. baru nak lunch..
    Sian mak buyung ni ye..
    Belasah banyak2 falsya..
    Sampai kenyang.. tanda protes tu :D

    ReplyDelete
  6. Nasib baiklah nieyl x mengandung kak...
    adoi...sedapnya...meleleh air liur nie...

    ReplyDelete
  7. salam,
    jom tukar link dlm bloglist.
    saya dah masukkan link blog anda ke
    http://www.kembaraminda7.com/
    terima kasih

    ReplyDelete
  8. pernh skali mkn kt italian the curve...lupa dh menu apa hehe...makyong lpr mmg bole amukan hehe..mujur makanan sedap kn, kalo tk, mau amukan lg hehe

    ReplyDelete
  9. Sedap tu..
    Ending entry ni yang tak menahan.. hahaha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...