Monday, January 18, 2016

:: Sikit Lagi ::

Sikit je lagi..sebulan lebih jer lagi..sabar ye sya ye..terima segala dugaan ini dgn senyuman..mana tau ade hikmah disebalik..maybe hikmahnye senang nak beranak nnt ker..insyaAllah..ya Allah tetibe nervous pulak rase..

Second pregnancy nie mmg lain la dari yg first pregnancy..ye la lain anak la kan..mana nak sama..ye dok..

Second pregnancy nie la kite asyik kuar masuk hospital..mc xyah cite la..nie baru bulan jan dh 3hari setengah dh mc..bakal bersambung lagi..dari awal sakit lain..dh ujung2 lain pulak..time qisya dulu kite steady lagi la..ujung2 hari masih boleh berjalan dari megan avenue 2 ke klcc naik train ke ofis somi kite kat kl sentral dgn kaki bengkak2 due to water retention..xsanggup kite nak tunggu somi kite smp ofis kite pukul 8malam..tuh yg naik train tuh..nie nak berjalan skit pun xmampu dh..perut pinggang sakit, lenguh semua ade..hehehe..

Bukan nak merungut tau..jgn ingat kite merungut pulak..kite just bgtau perbezaan jer..

And now, low blood pressure pulak..tuh yg kene drip tuh sbb itu jer jawapannye..tgh duduk pun boleh nak pitam..sebab doctor kate baby kat dalam dh tekan pembuluh darah kite so darah xleh nak pump naik ke atas..tuh yg rase nak pengsan tuh..doctor kate kite kene byk baring pastu kaki lunjur ke atas bagi darah naik..

Xsabar nak jumpa anak mommy..ape?..anak gender ape???..kite kan nak sgt bgtau..serious xtipu..kate pun pangai joyah tinggi kan..semua bende nak cite semua bende nak share..tp tah la this time rase mcm nak jadik secretive pulak..hiks..nak tau tunggu early march okayh..insyaAllah..nama pun dah ade..pakai nama yg dh dilistkan dari dulu lagi..vavava..hahaha..

Now its time utk packing beg..beg utk ke hospital nnt la..xpacking lg..hiks..
Nah belanja gambar kakak satu..hehe..

10 comments:

  1. semoga sya dan bby selamat dan ok2 jer..:)

    ReplyDelete
  2. Semoga sentiasa sihat
    Semoga dipermudahkan urusan bersalin soon..amin

    ReplyDelete
  3. Dah dekat due date ye Falsya..
    Semoga selamat bersalin utk mama dan baby tu :)

    ReplyDelete
  4. Cerita je apa kita rasa nak cite ye babe?!!
    In shaa Allah!! Hihihi
    Aku x sabo nak jmpa JR..
    Hai kak mek..
    Kenapa awak comei lote sgt nih?!

    ReplyDelete
  5. mcm baby boy jek heee..
    moga dipermudahkan..
    serius rasa excited mcm nak sambut anak sendiri plak ;)
    take care k!

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan semua urusan kak. :D

    ReplyDelete
  7. semoga semuanya selamat..tak sabar nak dengar berita gembira nih..:)

    ReplyDelete
  8. Bahaya gak low blood pressure. Kita pon pitam haritu sbb low blood pressure. Risau takut kena time drive. Skang memang spare gegula dalam bag.

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudahkn bersalin Falsya...
    Dah bdk Mek nak jd kakak..hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...