Thursday, January 7, 2016

:: Melekap ::

Qisya nie mmg dari dulu suke melekap ngan kite..xleh langsung kite nk bersenang-lenang baring or duduk atas couch..mesti die akan dtg ngendeng2 ngan kite..panjat2 badan kite..kalau daddy baring ke duduk ke xde pun kate nak nempel2..manja sgt qisya nie tau..hiksss..time tido mmg xyah ckp la..dulu kini mmg kene berpeluk ngan kite..dua2 tangan kite kene peluk die..sebelah kanan utk wat alas kepala die..belah kiri pulak kene peluk die..time tuh try la angkat salah satu tangan..mmg mengamuk semek tuh nnt..

Kite mmg layankan je semek tuh..xde la kate kite xsuke..kite suke jer anak duk melepet2 ngan kite..kire mcm mother daughter bonding time la kirenye..nak baring sebelah ker nak menempel ke nak melekap ke, kite layankan aje sebab kite suke sebenarnye..baru la nmpk sgt anak mommy bukan anak daddy..wakakaka..and sebab die suke menempel melekap la kite jadik malas nak lipat baju kalau berdua je ngan die ngan umah tuh..sebab nnt mulalah die dtg bawak ipad die duk atas riba la baring atas riba la..jadik lg payah nak lipat baju bajan..lg letih jadiknye padahal baru lipat 3 4 helai baju..

Bile kite pregnant nie, lg kuat manja die..lg kuat peel melekap menempel and memanjat die tuh..kite skang nie dh 32weeks..mmg kene byk bersabar ngan peel2 qisya..kadang tuh kite smp naik rimas dibuatnye..ngan perut dh besar, ngan xcukup nafas, ngan pergerakan kite yg terbatas, mmg terlepas jugak la kadang tuh ketidaksabaran ngan qisya.."qisya, go lay down ngan daddy go..mommy xlarat la sayang"..bile dh ditolak2 qisya ke daddy die, isshhh kesian la pulak ngan semek nie..mulalah panggil anak tuh balik.."meh sini manja mommy meh..sayang mommy..come lay down ngan mommy come"..kihkihkih..tau pun serba salah kan..muahahaha..
tgk la die boleh bantai buat acrobatic kat atas badan kite..adik kat dlm time nie kemain marah sebab movement tetibe je jadik active..kat dalam tuh die kene himpit gamaknye..hahaha..

"Allah..Allahuakbar..sayang..qisya..aduhhh.."..itu jelah perkataan yg mampu diucapkan setiap kali qisya menempel gitu ngan kite..mintak nyawa mintak nyawa..ahahahahaha..kite mmg byk bersabar and layankan peel qisya kite sebab bg kite die xtau ape2 pun..die pun xtau yg die akan jadik kakak n akan ade adik..yg die tau, die nak bermanja2..xde sebab pun nak marah die..2 tahun tau ape je..ye dok???..

11 comments:

  1. qisya pasni dh ada adik tkleh nk acrobatic sgt la hehe...sian mommy ye..ngan nk membawa perut lg hehe

    ReplyDelete
  2. biase ni sindrom nak dapat adik..nanti lepas dah ade adik sori la mummy tak dilayan nyer sebab dia sibuk sayang adik...hahahaha time tu padan muka mummy..kekeke..

    ReplyDelete
  3. Amboi qisya...mesti adik boboi ni...elok je dia melekap

    ReplyDelete
  4. ye la...masa ni la nak lekat bawah ketiak pun..dah besar nanti, dah kerja, dah sibuk mula rindu time2 macam ni..kan??

    ReplyDelete
  5. hahah sidnrom nk dpt adik ke tu? tapi mmgla, kita pun rimas kalau anak nak meleseh je... kita ni tak peknen ni kalau peknen lagi la paanasss nya... aihhhh

    ReplyDelete
  6. Qisya nak dekat dgn adik tu.
    Bila baby gerak dia dpt rasa tu.
    Biarlah Falsya - bagi peluang bermanja lebih sikit sebelum ada adik.

    ReplyDelete
  7. Sindrom bakal jadi kakak memang macam tu. Lpas ni tak boleh melekap lagi dah sbb mommy nak melekap ngan baby ☺

    ReplyDelete
  8. semek qisya nk manja ngan mummy tu...nnt keluar adik x bole la nak baring2 gitu...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...