Friday, January 15, 2016

:: Sesi Memujuk ::

Qisya nie kan berat mulut..die dh boleh sebut la few words..tp lepas tuh dh malas nak nyebut dh..berat sesgt mulut..die hanye akan sebut bile die rase nak sebut..hehehe..

Kadang bole die nak something tuh, guna isyarat tangan jer..kadang geram betul tgk tgn tuh..sooo diva hokeyh!!..

Few days back, daddy smp umah dari ofis, duduk xsmp 5minit..then daddy bgn nak amek barang..qisya yg tgh khusyuk ngan ipad, terus campak ipad tepi, berlari dekat daddy mintak dukung..yg pelik terus menangis beria..terkejut kite..ye la tetibe kan xtau ape punca..panik kejap..

Daddy duduk, lg kuat die nangis..bgn senyap..dh kenapa qisya..ade la dekat 5-10minit gitu..sekali bile kite nak amek die dari somi kite, tetibe qisya hulur tangan nak salam..dh cium tangan dan cium pipi, siap babai lagik..lerrrr nak ajak daddy kuar ke semek oiiii..hahahahhaa..

Baru la masing2 paham kenap qisya cenggitu..nak ajak kuar ghopenye..kihkihkih..sekali daddy duduk kat sofa..lg teruk la ngamuknye..;)
Nie sesi memujuk daddy ajak kuar la nie..tp daddy xlarat so takat kuar dpn umah jer..itupun sebab delivery boy dh smp anto makanan..muahaha..

Dah pandai nak ajak kuar..tp nak ckp xboleh..ckp la mek..say la, "daddy jom kuar"..kompom daddy bawak punye..nie mulut berat nak berckp canner la mommy ngan daddy nak paham nak oiii...

9 comments:

  1. hahahaha kelakar kt situ...sian dia, nk ajak kuar tp x reti...

    ReplyDelete
  2. oo nak ajak jalan-jalan ye..sabar mami oi..nanti qisya dah mula ringan mulut..mulut dia saja lah yang nak cakap

    ReplyDelete
  3. Qisya saja bagi body language aje tapi mommy/daddy tak dpt tangkap tu yg meraung tu.
    Kesian dia.. tapi pandai tu nak pujuk daddy sampai dpt keluar.

    ReplyDelete
  4. Qisya pandai dah nak jalan jalan. Hehe

    ReplyDelete
  5. SEJAK NAK DAPAT ADIK NI MEMANG MACAM NI LA JADI NYER...SABAR YE MUMMY ;)

    ReplyDelete
  6. hehehe.. bila kenang balik mesti senyum sendirian dengan telatah anak.. ;)

    ReplyDelete
  7. hehhee sabar sabar.. jap g dah pandai cakap, jenuh nk melayan pulak hahahahhaa

    ReplyDelete
  8. alahai touching nya dgn mek.. tak lama lg nk dpt adik.. semoga qisya jadi kak long yg behave..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...