Wednesday, January 4, 2012

:: Cakes, Cuppies n Apam Polka-dot ::

Skang nie mmg trend kan org wat cakes, cuppies n apam polka-dot nieh..ade gak teringin nak bake tp mcm malas..xreti pun sebenarnye..rase nak mencube belum ade lagi...hehee..my sister yg sulung pun wat semua bende nie..tp based on order la of course..ramai gak la yg order kat my sister nie..siap artis pun ade u..repeat order lg..

Actually i'm very fussy with cakes, cuppies n apam polka-dot thingy nieh..mmg memilih..bkn mengada tau u'olls..tp ntah..kalau xkene pada taste mmg ssh nak telan..especially sponge cake..bile makan tuh nnt mulut mcm geli2..xtau asal..kadang kalau ade ape2 occasion ke kan..yg mesti harus ade cake nieh,serba-salah rase..kalau cake tuh mmg my taste,abis la jawapannye..tp kalau yg x kene ngan taste nie,aduuuhh,jenuh pikir mcm mana nak wat ngan cake tuh..hehe..

I don't like Cup Cake Chic..sbb mcm makan gule je semata2..too sweet for me to swallow..boleh kene kencing manis bile makan tuh..first n the last makan..tp ramai yg suke tau Cup Cake Chic tuh..lain org lain la citarasa..my sis punye cake sedap tau..when i'm mention-ing delicious, it's not because she's my sister.. tp mmg die punye cake,cuppies n apam polka-dot sedap..not too sweet..manis yg setakat utk perisa..kalau x sedap,xkan la ramai org order..ramai yg order first time kat my sis mesti repeat lg..x pun kawan2 pada org yg penah order..kalau x sedap,xde makne nak wat entry pasal semua nieh..i will be the first person yg complain about die punye cake ke cuppies ke apam polka-dot ker..my friends yg mana tau yg i'm very fussy with cakes,cuppies thingy,mesti jdkan mak nie dieorg nye experiment..ye la..when it comes to cake testing..kalau x sedap means x sedap la..nie link kat fb..kalau nak tgk review ke ape ke,sila lah klik n jenguk2 kat link nie.. Hanas-Sweet-Treats

apam polka-dot..inti dlm leh pilih it's either coklat,kaya,blueberry or strawberry




yg nie red velvet cake..actually x suke sebenarnye red velvet sbb rase die mcm kuat n pekat sgt ngan bunga cengkih la n segala bagai rempah la kat dlm tuh..pelik je rase..tp my sister punye red velvet nie mmg ngam2 je rase..i only can eat red velvet yg my sister wat..kalau kat luar penah gak try,tp xleh telan..








yg kat atas nie semua cuppies..

yg nie pulak blueberry muffin..my reception dulu,my sister la yg sponsor muffin utk wat door gift..n alhamdulillah semua yg dtg n dh makan muffin nie siap puji2 lg..semua kate sedap..siap tanye mana beli sbb nak wat utk door gift adik die punye wedding..
My sister siap dpt order luar dr KL..recommended by ntah sape2..ingat lg,time nak nikah dulu,my sister mmg antara org yg paling bz..kebetulan pulak ade org nak order cake utk die pun wedding..same date ngan my nikah'date..my sister xnk la amek pada awalnye sbb die sendri tau die mmg bz..tp customer die tuh insist nak jugak cake..so my sister pun curik2 masa wat gak cake utk customer die..smp sanggup amek kat area sri gombak lg..


8 comments:

  1. mmg sedap pon..ckp kak ana..aku punye kompem die kena buat..heeeee

    ReplyDelete
  2. @~diAhOntHeblOg~ sedapkan..die punye je yg aku le makan..hehe..eleh ko mc kompom2 jer..hahaha

    ReplyDelete
  3. aiiyooyoooo
    aku da la tgh craving benda2 manis
    deemmm

    ReplyDelete
  4. akak u buat sendiri ke?jual? leh la dpt discount...

    ReplyDelete
  5. @syanasaid wahahaha..halamak..mana nak tau ko tgh craving bende2 manis..canner nieh..;)

    ReplyDelete
  6. @Cik FaRiZaM ahh..die buat sendri n jual..disc kene tanye kakak i la u..hehe..

    ReplyDelete
  7. @tiera wahahaha..mana tau nnt dpt percent ker?..hahahaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...