Monday, January 9, 2012

:: Cite Bangang di Hari Ahad ::

Last Sunday tolong my MIL masak..menantu mithali la katekan..nie kalau nana keding bace nie mesti di-puiiii-puiiii kan mak tau..wahahaha..then her friend called kate nak jmp..so my MIL x sempat nak goreng sayur..MIL pun suruh la menantu die nie masak then die pun kuar coz her friend dh smp..dh siap potong sayur n segala bawang sume,tumis la..tetibe mok mok turun nmpk la bini die nie tgh masak..tetibe die kate.....

"eehhh,sayang masak ker?..ermmmm,tetibe i rase kenyang la..xnk makan la".. 
konon2 nnt bile die makan makanan yg bini die masak nie,die sakit perut la ape la..<-----mok mok sebenarnye gurau2 je n bini die nie mmg tau pun die gurau2..

Time tuh okayh lg..bile dh settled dh semua,nasi,lauk-pauk semua dh hidang,panggil la mok mok turun makan..sekali die ulang ayat sama yg xnk makan tuh..sentap mak!!..xnk makan sudah!!..mmg pastu muke masam je..xmakan sekali pun..sbb tgh goreng buah ngaku..mok mok makan ngan my BIL..dieorg dh settled makan n buah ngaku tuh pun dh abis digoreng,mak pun makan la..ade dialog tau :-

Mok Mok : Sedap kan buah nie bile goreng?..
Me : Sedap..(dgn muke masam)
(ade la soalan2 yg mok mok tanye tp jawapan die dpt just angguk n geleng)
Mok Mok : nape nie?..lain mcm je..senyum skit..
Me : xde ape pun..(senyum leper)
Mok mok : nape nie..cube cite?..smp hati xnk bincang ngan i..(5kali die ulang soalan sama sbb bini die time tuh menggeleng je kepala)
Me : u la wat i sentap..(hati dh sebak dh tp control cun..hahaa..)
Mok Mok : ape i dh wat smp u sentap nie sayang?..(last2 die yg jwb sendri soalan die)..sbb i tegur pasal sayur ker?..
Me : uwaaaaaaaaaaaaa!!!!..(tetibe jd sensitip gile..serious!!..sedih gile smp menangis..mcm budak2 x dpt mainan..mmg beria-ia sgt menangis..siap bibir tercebek-cebek tau..ehh,mmg sedih la time tuh..xtau asal)
Mok mok : i main2 je la bok..sorryyyyyyyy..

Terus mok mok jd serba salah..sanggup die tunggu kat hall sbb die tau bini die nak jemur kain lepas tuh..dan2 je menolong2 sidai2 baju..mmg la before nie mok mok ade menolong sidaikan baju..tp hari nie lain macam siap tunggu je kat hall..muke mok mok mmg nmpk serba salah sgt..byk kali say sorry..bile ingat balik mesti gelak sorang2..mcm kelakar pun ade..hahahahahaa..



14 comments:

  1. hahah... kelakar la korg ni tp sweet :-)

    ReplyDelete
  2. alolo...memang dh jadi bini org ni ada masa sentap tak tentu pasal..hihi

    ReplyDelete
  3. @tiera of course la rase sedap..haha..

    ReplyDelete
  4. @IntaNBerliaN hehehe..pikir2 balik pasal tuh ketawa sorang2..;)

    ReplyDelete
  5. @watyz itu la psl..sian laki aku..tetibe jd serba-salah..hahaa..

    ReplyDelete
  6. @iduraz mmg nyeah..dh mcm bdk2 dh rase..;)

    ReplyDelete
  7. @Myra Jay before kawen pun mmg husband falsya mcm tuh..;)

    ReplyDelete
  8. heee sweeettt..samala aku yang dh dua anak ni selalu merajuk...mentang laki chef time bini masak dia nyakat... sentappp

    ReplyDelete
  9. @amiey lee maknenye bile dh kawen nie mmg biasa la sentap2 mcm tuh..maknenye aku x gedik arh..hahahaha..sentap lain macam kan..;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...