Thursday, January 5, 2012

:: Dulang-Dulangan ::

Kali nie nak cite pasal my barang hantaran la..kang cite pasal makan kang ramai yg terliur plak..kang si diah marah2 plak asyik cite pasal makanan je..sebuk betul diah nie tau..potong mood aiii je tau nak cite pasal makanan..hahaha...

As u all know,yg mana penah baca previous entry la kan..my hantaran was 9 balas 11 dulang..asalnye kan 7 balas 9 dulang..tp my barang plak was too many and semua big size,so jd lah 9 balas 11 dulang..dgr mcm byk kan..tp bile dh dpt balik semua brg2 tuh,n dh bukak, xde la byk mana pun..sikit jer..yg bykkan dulang tuh sbb handbag je dh penuh satu dulang..kasut pun satu dulang..nak combine2 kan barang pun dh xleh..itu pun perfume ngan make-up je yg dpt di-combine-kan..pening kepala aunty mok mok nak wat..hehe..yg lain standard punye barang la mcm duit hantaran, telekung + sejadah, cake, cincin, pastu manisan skit n etc..tp bile dh smp time nikah terus jd 11 balas 11 dulang..mmg la org tua2 kate x elok..tp last minute uncle mok mok bg..nak x nak terpaksa la masukkan skali..

Kalau nak beli barang hantaran nie make sure barang tuh mmg kite pakai..mmg yg kite nak..time nak nikah nie la pulun bende yg mahal2 sbb kalau ikut ari biasa mmg x dapek la kan..time nieh la nak beli handbag mahal2,make-up mahal2..padahal gedik2 je make-up tuh sebenarnye..xde pakai sgt pun..hehehe..ade gak la ckp ngan mok mok.."kalau make-up i abis canner?".."u kan ade duit,u beli la sendri"..adooiiii,mcm kene tikam je jantung nieh..geramm jer!!..

nie la brg hantaran mak..skit jer kan..mok mok x bg tambah lg..sbb dulang penuh la nnt aunty bising la..ye ye jer..duit tuh duit mas kawen tau..

Mas kawen utk Selangor kan RM300..my cousin punye wife siap terkejut lagi tau..die tanye mmg Selangor RM300 ke mas kawen,sbb time die kawen, kat Kuantan RM20lebih kut..lain negeri lain mas kawen..nasib baik la Selangor RM300..boleh gak la nak lekatkan duit mas kawen tuh kat barang kemas..kalau 20hengget pening nak beli ape..

8 comments:

  1. falsya...hbag tu brand apa?? comel sangat....

    ReplyDelete
  2. @pinky tuh handbag braun buffel..slh satu sbb beli handbag nie coz die punye charm..cantek sgt..;)

    ReplyDelete
  3. whatever..suke ati aku la..nk perfume lg 1.. :P aritu kn da bg christian dior..da nak abis.. :P (pdhal byk lagi)

    ReplyDelete
  4. @~diAhOntHeblOg~ kesah aku!!..byk la ko dh nak abis..aku bagi sebotol penuh lg tau..selamba nak pau..whahahaha..

    ReplyDelete
  5. suke kasut ko
    meh bagi sebelah kt aku
    hahahaa

    ReplyDelete
  6. @syanasaid aku bagi sewa kat ko nak x syana..ahhaha..

    ReplyDelete
  7. @kakakdegil duit mas kawen tuh kalau boleh bg kite dh bg dh..wahahaha..(sbb tau xleh la ckp mcm tuh..)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...