Thursday, January 12, 2012

:: Hani Humaira ::

Hani Humaira..my friend punye daughter..Intan namanya..mmg kiteorg kawan yg x rapat but ntah la..hati n jari nie mcm terpanggil2 je nak wat entry pasal Adik Hani Humaira nie..last 2 weeks mmg asyik ikuti je perkembangan Hani..tp ikuti secara senyap je la..Hani dimasukkan kat hospital last 3 weeks..at first doc suspected urine infection..then suddenly i've found out from status kat FB yg Hani kene transfered ke ICU because of Liver Damage..ya ALLAH,start-ing from that,my mouth xpernah stop berdoa untuk Hani..even kami x pernah jmp but as a human being,of course la kite ade perasaan risau ke ape ker..this kind of feelings xyah tunggu dh ade anak baru leh rase..she really touched me..

Then dpt tau from my FB's friend yg Hani kene satu infection nie yg die dpt from her parents..the disease mmg very rare la..Wilson Disease..first time dgr this kind of disease tau..next entry i will explain about that..after Liver Damage then merebak pulak ke Brain..after few weeks suffered, today, Hani Humaira dh kembali ke rahmatullah dalam pangkuan ibunye sendri..when i heard about that news,seriously,sedih sgt..berat lagi mata memandang,berat lg bahu memikul..i cannot imagine ape yg Intan rase skang nie..mengalir air mata bile dgr yg Hani dh xde..ajal maut di tangan ALLAH..sape kite untuk menghalang-Nya..after this Hani dh x suffer lg dh..Hani akan happy n sihat balik di-SANA..lg tambah sedih bile dgr yg mak Hani ckp "Mommy lepas Hani"..;(
Falsya harap Intan n Family tabah dan kuat..ALLAH s.w.t lebih sayangkan Hani..mmg senang nak ckp tp sgt susah utk Intan n Family telan..Hani tgh tunggu Intan n Husband kat pintu SYURGA..Al-Fatihah..

Rest in Peace Hani Humaira..

19 comments:

  1. ini la hani yang kau cite tu kan??
    al-fatihah...

    ReplyDelete
  2. @Nana Aah na..meninggal tengahari td..

    ReplyDelete
  3. salam takziah wat famili arwah hani
    moga rohnya dicucuri rahmat
    hani tggu mama n papanya di syurga
    al fatihah...
    sedih! :(

    ReplyDelete
  4. sedihnya baca entry nie..
    lebih sebak sebab kami sempat tengok die malam semalam kat icu..
    sebelum die dipindahkan ke hospital selayang pon kami sempat tengok..
    hani nie sepupu dania...

    ReplyDelete
  5. al-fatihah...comel adik hani ni... :)

    ReplyDelete
  6. @Cute MuM ya ALLAH..ye ker?..xsanggup nak bayang keadaan kat hsptl mcm mana..even dgr org bercerita pun dh sebak..inikan pulak bile ade kat situasi tuh..oooo Dania cousin Hani ker?..kecik betul dunia kan..

    ReplyDelete
  7. YA ALLAH, sedihnyer..semoga mak ayah dia tabah hadapi dugaan ni.

    ReplyDelete
  8. Innalillah, semoga roh arwah tenang disana..

    Ini anak sedara Cute Mum tu kan?

    ReplyDelete
  9. @iduraz sedihkan..harap2 mak ayah die kuat..

    ReplyDelete
  10. @Myra Jay Amin..

    ye la myra..anak sedara cute mum..baru je tau..

    ReplyDelete
  11. aduhh..kesiannya..sedihh baca.
    Al-Fatihah untuk adik Hani Humaira

    ReplyDelete
  12. @~diAhOntHeblOg~ kann..aku kalau teringat bergenang air mata aku..xtau asal..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...