Friday, January 27, 2012

:: Liam Neeson May Convert to Islam ::

Liam Neeson nie actor Hollywood..antara org2 yg dh berumur tp ttp maintain hensem..mak suke gk die berlakon..macho2 je..hehe..semlm dgr kat radio pasal Liam Neeson nie yg die tgh considered utk convert agama dari Roman Katolik ke Islam..nie semua jadi sbb die tgh shooting cite TAKEN 2 kat Istanbul..

Source from here

Bintang filem Hollywood, Liam Neeson berkata dia sedang mempertimbangkan untuk meninggalkan kepercayaan Roman Katolik yang dianutinya untuk memeluk agama Islam. Pelakon itu yang kini berusia 59 tahun mengakui yang Azan “telah meresap ke dalam jiwanya” semasa menjalani penggambaran sebuah filem di Istanbul, lapor Herald Sun.

“The call to prayer happens five times a day, and for the first week, it drives you crazy, and then it just gets into your spirit, and it’s the most beautiful, beautiful thing,”
“There are 4,000 mosques in the city,” he added. “Some are just stunning, and it really makes me think about becoming a Muslim.”
Neeson telah dibesarkan di kawasan utara Ireland dan merupakan seorang penganut Roman Katolik dan dia dinamakan bersempena nama seorang paderi tempatan.

Tetapi bintang itu, yang isterinya, Natasha Richardson telah meninggal dunia pada usia 45 tahun pada 2008 dalam satu kemalangan luncur salji, telah memberitahu tentang keraguan pada kepercayaannya.
“I was reared a Catholic, but I think every day we ask ourselves, not consciously, what are we doing on this planet? What’s it all about?” he has said. “I’m constantly reading books on God or the absence of God and atheism.”

10 comments:

  1. alhamdulillah kalo dah terbuka hati tu kan...harap betoi la...

    ReplyDelete
  2. @syawalsimpsons itu la sue..harap2 kalau dh ade niat mcm tuh,diteruskan aje..

    ReplyDelete
  3. gud for him..not being forced by others..self instinct...so wonderful..walaweyyyyy

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah kalu betoi... Tuhan bukak kan jugak hati dia...

    ReplyDelete
  5. @IntaNBerliaN kan..mudah2an diberi hidayah..amin..;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...