Monday, January 30, 2012

:: Emas Emas Emas ::

Nasib baik la KL n Selangor mas kawennye RM300..kalau macam kite punye cousin2 yg kawen kat Temerloh n Kuantan tuh,RM22.50 je duit mas kawen..mesti pening nak wat ape ngan duit tuh..kan time kite nikah tuh dpt RM300..serious xtau nak wat ape..mmg sudahnye duit tuh lekatkan emas..nak belanjakan pun mcm x senonoh jer..so tetibe je teringin gelang kaki yg loceng2 keching-keching tuh..hehe..mmg mcm mana pun kene gak lekatkan duit mas kawen tuh cepat2 sbb takut nnt terguna duit tuh..

Pastu mok mok kate kat HABIB ade wat Year End Sale..so gie la HABIB Ampang..pastu tanye la akak Habib tuh pasal gelang kaki..tertelan air liur tgk harga..semua 1k ke atas..last2,ckp ngan akak tuh,"akak,saya nak lekatkan duit mas kawen jer..xnak la mahal2 sgt"..akak Habib tuh pun tunjuk gelang yg sgt2 halus okay..itu pun lah yg paling2 murah..halus2 n murah2 pun RM600 lebih gak u'olls..itu pun after discount..gileeee!!..nasib baik la kite nie mmg jenis x suke pakai emas..kalau x,abis la mok mok..bile tau harga je terus pandang mok mok..

Sekali mok mok kate,"terpulang la kat u..u nak u amek la..balance tuh i tambah"..weeeehuuuu!!..mmg terus amek la kan..pastu after beli,mok mok pun ckp la yg mmg die dh niat nak tambahkan duit bile nk beli barang emas (ehhh,ker barang kemas..argghh,mane2 lah) utk lekatkan duit mas kawen nnt..tp die xnak bgtau awal2 sbb nnt takut kite beli gelang kaki lg tebal..wahahahahha...

halus mcm tuh pun dh RM600 lebih..giloss!!..

10 comments:

  1. emas mmg mahal la skrg ni. slalu nak bli x g kedai2 besar ade nama ni sbb upah mahal. g kedai2 apek tua je senang mintak kurang. hehehhe

    ReplyDelete
  2. @watyz aah la waty..nape la aku x terpikir kedai emas apek tua..hehe..

    ReplyDelete
  3. nak minta mok mok sya beli 1 tok sue ok tak..kakakkakakak....ala sue mas kawen 80 engget jaa

    ReplyDelete
  4. @syawalsimpsons alamak..kene bermadu la kalau mcm tuh..aiii x rela u..hahaha..okayh la tuh sue 80hengget dr 22.50..lg sedih..hahaha..

    ReplyDelete
  5. betulla emas memang mahal skrg...cincin pun smpai 400 hinggit

    ReplyDelete
  6. @amiey lee kan..terbuntang mata nengok harga..tp ramai gak yg kayo2 beli emas riban2 siap bayo cash lg..berkepuk2 duit..

    ReplyDelete
  7. seriau tgk halus..
    ni klw tersangkut kat mana2 jatuh ni nanges..
    aku dulu sangkut kat buai mia..
    nyaris nak ilang gelang

    ReplyDelete
  8. sy dulu duit emas kahwin beli rantai..hihi

    rugilah falsya tak minat emas...hihii

    sy ni mmg suka emas... lg besar lg suka..hahhahahha... tp tak sangka plak Tuhan jodohkan saya dgn hubby yg mmg minat emas jugak..

    actually hubby saya buat pelaburan dgn emas ni.. taht y dia banyak emas.. tp dia simpan dlm bank lah... simpan kat umah kang ada lak kne rompak..hehee

    ReplyDelete
  9. @Nana na,mmg sgt2 halus na..ko seriau,apetah lg aku nie ha..dh la aku nie clumsy,adoii..tgh berhati2 jer nie..

    ReplyDelete
  10. @IntaNBerliaN itu la..xberapa nak minat sgt emas nie..husband pun x brape nk suke..

    mmg dh jodoh kan..nasib baik la dua2 minat emas..mmg emas nie bgs wat pelaburan..sbb tuh la gelang halus mcm tuh dh RM600 lebih..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...