Tuesday, October 16, 2012

:: Andai Itu Takdirnya ::

Sunday afternoon,

Kak long : sya, novel yg ko carik arituh Andai Ini Takdirnya nyeah..
Kite : Aah..
Kak long : yg ade gambo daun pastu air setitik tuh kan..nama penulis die
Siti Rosmizah..
Kite : Aah aah..yg itu la..yg ade daun cover buku warna ijau..
Kak long : nie ade nie..ko nak x?..ko nak kak long beli..
Kite : nak nak nak nak..(gile excited weh)...
Kak long : tp betulkan yg ini..cover buku warna ijau, pastu ade gambo daun..
(dh mcm dejavu dh rase ayik duk ulang byk kali..hahaahhaa)
Kite : iyoooo..yg itu lah..nak nak nak nak..
Kak long : kompom nyeah..kak long beli nie..
Kite : kompom2 yg itu..yeayyyyy..beli beli beli..nnt org bayau..brape?..
Kak long : RM19.90..okayh..
Kite : okayh..nnt org bayau balik..

Pagi2 isnin kak long dh msg..

Kak long : sya, buku tuh ade kat umah mak..
nnt ko amek la..amek cepat nnt kang bok "baca"..

Yeayyyyyyyyy..finally!!!..dapat gak novel nieh..hahahaha..suke gile weh..ye la sbb semua kate best...kate novel nie sedih gile..mmg isnin tuh terus gie umah mak la kan..rupenye mak dh baca..katenye novel tuh dh lama dh.."mak dh tau dh jalan cite, cume nak baca lg sekali je"..wahhh, mak ku lagi advance rupenye..kuikuikuikui..

Tgh2 baca bok nyibuk gak nak baring sebelah..tetibe die belek2 buku tuh..

Bok : buku neneknyeeee..
Kite : bkn la buku mak teh..
Bok : mak tehnyeee?..bukan neneknye?..
Kite : bkn la..nak baca ker?..
Bok : adik xpaham..*terus lari*

Kalau kate nenek punye mau bok amek buku tuh..bok xleh kalau amek barang nenek die..kalau pakai selipar nenek die, seboleh2 die suruh bukak..kalau xnak, mau mengamuk2 bok smbl nangis..hahaahaha..tp kalau die xpe..

Walaupun x abis baca lagi novel nie, baru half way, serious sedih gile nak mampus..meleleh2 kite baca novel nie..mok mok nmpk pun wat xheran je sbb dh paham sgt dh perangai bini die nie..paling kuat pun,"ehhh, novel baru?"..hehehe..dh xheran dh mok mok bile tgk kite nangis..hahahahaha..

Nak sambung balik membaca la...nak abiskan ari nie jugek..xsabau nak tau ending..

31 comments:

  1. penh baca dulu...tapi tak ingt lgsg jalan citer dia skrg....yg sakit kanser ke????btl2 lupa....=P

    ReplyDelete
  2. sedih kan...nak nak part dia ngandung, diheret oleh somi dia tu...arghh...sakit hati mak ni tau...

    ni kira novel antara yang terkesan di hati...

    cepatlah gaji mingu depan, nak order novel baru ni...hahhaa

    ReplyDelete
  3. rajin fasya bace novel ek...hehe...nory pon suka bace novel, tp tak byk koleksi lg, lgpon novel yg biasa2 je nory bace..hehe

    ReplyDelete
  4. xpnh bace lg..tp ramai ckp best

    ReplyDelete
  5. Salam Falsya..gelak ngan perangai Bok.hihi
    K.atie pon dah ada novel ni...serius mmg sedih.Sambil bc..sambil lap airmata..hikhik
    KLu Hb k.atie nampak kena perli la...tu yg lap mata pelan2(^_^)

    ReplyDelete
  6. @pinky aah lau..yg sakit kanser otak tuh..hehehe

    ReplyDelete
  7. @♥cikmOt♥ uwaaaa..tau xpe..part tuh rase mcm nak meraung je tau..sakit betul hati..padan muke kene belasah ngan ikram..wahhh, teremo plak..hahahaha

    ReplyDelete
  8. @Nory Zoulkefle skang jie rajin sbb dh terjebak..pastu ssh nak patah balik..hehehe

    ReplyDelete
  9. @PinkUmmi cer baca..serious best..carik pun sbb ramai yg kate best..;)

    ReplyDelete
  10. @♥♥azatiesayang ♥♥ bok nie mmg tau kak atie..suke sgt propa..sedih kan kak atie...sama lah kite..berjurai2 air mata nie..;(

    ReplyDelete
  11. ko kan..aritu aku da terjebak beli suamiku mr perfect 10 tu
    ni kena cr plak buku ni
    skrg ni da rajin balik aku beli novel

    ReplyDelete
  12. siyes sedih giler baca novel nie.. 2-3 kali baca pun still meleleh air mata. huwaa

    ReplyDelete
  13. kene spare kotak tisu masa baca nih

    ReplyDelete
  14. jiwang karat. bila la boleh baca buku ni.

    ReplyDelete
  15. tak ingat la dah baca ke lum.....emm...

    ReplyDelete
  16. Nnati review ye novel ni..
    Macam best je :D

    ReplyDelete
  17. rasa novel tu ada kt umah hehe..tp xingat citer dia cam mana

    ReplyDelete
  18. @SyaNa aku mmg suke bg ko terjebak sama..mana leh aku sorang je..hahahahaha..aku pun sama ko tau..skang nie dh rajin dh nak membeli je keje..

    ReplyDelete
  19. @shera haifa sgt3 sedih kan..bengkak2 mata nie baca..nangis dh mcm org ape dh..

    ReplyDelete
  20. @Waney Zainuddin sekotak belum tentu lagi cukup..hhahaha

    ReplyDelete
  21. @sal ya slm hati ade taman..hahaha..baca la kak..leh kite jiwang sama2..;)

    ReplyDelete
  22. @mummy_ayu cer ingat balik ayu..kalau belum mmg harus baca..serious sedih..

    ReplyDelete
  23. @Wanieys a.k.a IbuQalief waniey..kalau ade kan mesti kene baca balik sbb rasenye kalau baca 10kali pun mau meraung..hehehe

    ReplyDelete
  24. waaa.. bestnyer.. Gegurl nak pinjam... hehehe

    ReplyDelete
  25. alaaaa akak x minat baca novel ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...