Thursday, October 11, 2012

:: Hang in There Baby Ahmad Adam Syukri ::

Ya ALLAH..sedih yg teramat sgt bile kite tgk video pasal baby Adam kat you-tube yg dh di-share-kan kat wall kakak cikmot..memula mcm xnk tgk sbb kompom2 akan nangisssss!!!..tp biasalah kan kalau dh joyah nak jugak tgk video tuh.ALLAH..luluh n sebak sgt hati nie bile tgk video tuh..sungguh besar ujian yg KAU berikan kepada family baby Ahmad Adam Syukri..dan sesungguhnya KAU tidak akan turunkan sesuatu dugaan/ujian itu kepada hambaMU jikalau KAU tau hambaMU itu tidak mampu untuk menghadapinya..

Mmg sgt tabah n kuat mama baby adam nie..moga2 kekuatan dan ketabahan tuh berkekalan smp bila2..even org yg xde anak mcm kite nie pun mmg sgt2 sedih bile tgk..teramat2 sedih sgt..menangis2 kite tgk dh xpeduli dh mok mok kat sebelah..bile cite ngan mok mok pun smp bergetar suara, mengalir air mata..merah2 muka, hidung mata segala..

Berat mata memandang berat lagi bahu memikul..hati dan perasaan mama adam hanya ALLAH s.w.t je yg tau..xsemua org setabah dan sekuat mama adam..ya ALLAH, KAU berikanlah kekuatan yg amat tinggi utk mama adam..yg sanggup cuti tanpa gaji semata2 nak jaga anak die yg tgh sakit..itupun boleh lg org yg xde hati dan perasaan ckp yg bukan2 pasal adik adam n family die..HEARTLESS..


xleh tgk lagi video nie..kompom air mata nie mengalir mcm air terjun..kite saje je xnk letak gambar baby adam skang sbb, ya ALLAH, sedih sgt3..



Adam lahir secara vacuum pd 4/3/12 dan sewaktu kelahirannya adam keluar dalam keadaan flat dan kekurangan oksigen.scan mri pd 9/3/12 menunjukkan otak adam mengalami kerosakan yg amat teruk..adam tidak pandai menelan air liur dan bergantung pada mesin oksigen untuk terus hidup.adam juga perlu bergantung pd mesin suction krn tidak pandai menelan air liur untuk sedut air liur dlm rongga hidung dan mulutnya. Mata kanan adam mengalami injured,begitu jg dgn telinga sblh kanan yg tidak dapat mendengar krn krosakan pd bhgian dalam telinganya.Doktor pakar otak mengesahkan adam akn terlantar seumor hidup dan peluang untuk berjalan dan hidup seperti kanak-kanak normal mmg amat tipis.doktor pakar otak mengklasifikasikan kerosakan otak adam sebagai kematian saraf otak..

Sape2 yg nak hulurkan bantuan, silalah menderma kat sini..

Nama : NORAISHAH MOHD MALENA
MBB - 161136331818
CIMB - 02040007292201 

Ya ALLAH, ya ALLAH, ya ALLAH..sedihnye..sebak betul..bertakung2 air mata nie..mengalir2 air mata nie xleh nak stop..sedih yg teramat sgt smp sakit dada nie..ya ALLAH, KAU sembuhkan Ahmad Adam Syukri ya ALLAH..jgn lah KAU biarkan anak ini terseksa lama ya ALLAH..xsanggup dh nak tgk penderitaan anak ini..my DOA will always be with u sayang..be strong okayh little one..hang in there baby..;(

42 comments:

  1. tersentuh ati nie bler melihatnya... sungguh tabah keluarga adam..semoga Allah permudahkan segala urusan mereka sekeluarga..semoga adam cepat sembuh...

    ReplyDelete
  2. Adam terlalu muda utk tanggung penderitaan ni...hurmm

    ReplyDelete
  3. sungguh besar dugaan allah buat mereka berdua ..
    hanya allah sahaja yg tahu mengapa dan kenapa .. kita hanya mampu berdoa agar ibu dan ayah adam kuat ..

    buat bb adam .. inilah luahan rasa hati aunty , naluri seorang ibu ..

    kira nya di beri pilihan , ibu akan melepaskan muu nak , bersama penciptanya .. tidak sanggup lagi melihat penderitaan mu , keperitan muu , dililit penuh dawai2 yg x mengenal sakit mu .. akan ku berdoa agar dikau pergi untuk menghentikan kesakitan ini .. ku relakan wahai adam .. jika itu dugaan dan ujian dari allah buat ibu dan ayah mu ...

    ya allahhh .. sekiranya ini ujian berterusan dari mu buat mama dan ayah adam .. kau berikan mereka kekuatan utk mengharunginya ...aminnnn

    ReplyDelete
  4. kan..sedey sgt....sue tgk izz, lagi jadi sebak...mmmm....

    ReplyDelete
  5. sedih sangat sobs xsanggup tengok

    ReplyDelete
  6. sy tgk kat MHI,, sedih nye. mak dia sgt tabah.. ya Allah berikanla kesihatan pada adam tu.. bg la dia cepat sembuh.. tabahkan hati mak adam n eluarga nye

    ReplyDelete
  7. tak sgp nk tgk sedih sgt...=(

    ReplyDelete
  8. :(
    taqk sanggop nk tgk gambar dia terkini
    tp comel adam ni

    ReplyDelete
  9. memang sedih dengan kisah baby adam ni..Alhamdulillah, akak dah laksanakan apa yang termampu

    ReplyDelete
  10. kesiannya dengan baby adam nie.. Ya Allah hebat betul ujian yg telah kau berikan buat mama adam nie.. Kau teguhkanlah hati mama adam untuk terus menjaga adam dengan baik..

    ReplyDelete
  11. nadia tgk dekat fb gambar dia, ya allahhhhh besarnya dugaanNya. semoga mak ayah adam terus kuat dan tabah. dorang insan terpilih kan kak sya.

    ReplyDelete
  12. mmg sgt sedihkan... xsggup nak tgk... tgk ank org, tingat ank sendiri...

    ReplyDelete
  13. mmg sgt sedihkan... xsggup nak tgk... tgk ank org, tingat ank sendiri...

    ReplyDelete
  14. Kita sama2 doakan moga baby adam diberkati Allah..moga famili baby adam terus tabah hadapi ujian...
    Kite tak tgk..nnt kite nanges cam org giler huhu

    ReplyDelete
  15. Belum tengok video dan baca entry ni dah buat hati jadi sayu tak ingat... *tak ada kekuatan nak tengok lagi* Alhamdulillah si ibu masih mampu bertabah. Semoga terus diberi ketabahan meneruskan perjuangan... Semoga baby adam juga mampu mendapat rawatan sebaiknya...

    ReplyDelete
  16. Semoga keluarga Adam tabah dengan ujian ini, kita doakan kesembuhan Adam

    ReplyDelete
  17. Ya Allah sedihnyer... Moga Mak & ayah Adam kautkan semangat dan tabah hadapi setiap dugaan..

    ReplyDelete
  18. meamng ibu dia kuat. kita yg tgk pun sedih. ibu dia apatah lagi walaupun senyum tapi tetap sedih.

    ReplyDelete
  19. @Nieyl kan nieyl..kite smp nangis2..xhenti2...sedih sgt..

    ReplyDelete
  20. @♥cikmOt♥ sbb kakak post kat wall tuh yg kite tgk tuh..uwaaaaa

    ReplyDelete
  21. @ieda ya ALLAH kak ieda..sedihnye lahai..itulah, kalau diberi pilihan, falsya lg redha kalau dicabut nyawa adam nie dr die menanggung derita mcm tuh...sedih sgt xterkata...

    ReplyDelete
  22. @Hasrina memule i pun xsanggup nak tgk..tp tgk jugak..itu yg sedih sgt3 tuh..;(

    ReplyDelete
  23. @Afasz xsempat nak tgk kat MHI..sgt kuat n tabah kan mama adam nie..:(

    ReplyDelete
  24. @SyaNa tau xpe syana...sbb tuh aku letak gambo time die okayh..;(

    ReplyDelete
  25. @Ema Blog sedih kan kak ema..alhamdulillah..;(

    ReplyDelete
  26. @shera haifa sgt besar dugaan parents adam nie..sedih sgt..

    ReplyDelete
  27. @nadia kan nadia..kite yg tgk nie dh xtertanggung dh..mmg sangat kuat n tabah mama n ayah adam..;(

    ReplyDelete
  28. @Nad @ MamaZN amin2..semoga mereka tabah..kite dh nangis mcm org sasau dh nie..;(

    ReplyDelete
  29. @Khalilah MNor kalau tgk video lagi lah sayu dik..ya ALLAH, besar sungguh dugaan..

    ReplyDelete
  30. tersentuh hati baca artikel nie...mama adam memang seorang yg tabah dan juga kuat...

    ReplyDelete
  31. Syurga untuk mu pasti wahai Adam. Semoga ibu mu kuat dan tabah

    ReplyDelete
  32. bunda ada tengok jugak kat tv3 ritu...mmg mnyentuh hati dan perasaan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...