Thursday, October 18, 2012

:: Bayi 8bln Meninggal Dunia Didera Kekasih Ibu ::

Astagfirullahalazim..ape nak jadik ngan dunia skang nie..ape la salah baby nie smp ko nak dera die..kut ye pun bkn anak ko xyah la nak dera2 die..ko dera je la mak die..budak 8bln tuh reti ke nak lawan2 bile ko dera die..kat sini ko leh terlepas..kat sana nnt ko menjawab la..tp xyah tunggu kat sana..skang nie ALLAH bayar cash..what u give u get back..what comes around goes around..

******************************************************

BATU PAHAT – Setelah enam hari bertarung nyawa, seorang bayi berusia lapan bulan yang mengalami keretakan di tempurung kepala dipercayai akibat didera, meninggal dunia dalam dakapan ibunya di sini kelmarin.


Bayi malang itu, Nur Irisyafida Balkis Abdul Azim, meninggal dunia pukul 2.30 petang di Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI) di sini setelah dimasukkan ke hospital itu pada 11 Oktober lalu.


Bayi itu yang turut mengalami patah tangan kanan dan kaki kiri dipercayai didera teman lelaki ibu mangsa, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Tambak di sini, pukul 5 petang semalam.


Ibu mangsa, Rafidah Mohd. Ashak, 29, berkata, ketika dimasukkan ke hospital Khamis lalu, doktor memberitahu anaknya itu tidak mempunyai peluang untuk hidup.

Aida terkilan kerana Balkis, yang sudah pandai merangkak dan baru hendak belajar berjalan, tidak sempat menggunakan 'baby walker' yang dibelinya.

   
Al-Fatihah..takziah buat family baby Nur Irisyafida Balkis Abdul Azim..
Tenanglah di sana wahai anak..syurga tempat mu yg pasti disisi Pencipta-Mu yg Maha Esa..

29 comments:

  1. camner la pakwe dier leh dera kan anak dier..al-fatihah

    ReplyDelete
  2. ya allah dah macam 2 kes sekarang nie...kalau pakwe tue belum kahwin dah pandai dera2..klu kahwin tak tahu la macam mana...kejam betul..penjarakan jer org macam nie

    ReplyDelete
  3. jantan tu sakit otak ke ape? ape laa bayi 8 bulan boleh buat kat die smpi nak buat gitu... eeeeeeeeeeeee!!!ini entry telah buat my blood go upstairs.. muahaha.. rase nak pegi sepak jantan tu plzzzzz!!!!

    ReplyDelete
  4. Taakziah buat keluarga arwah..
    Sedih kan... :(

    ReplyDelete
  5. kes nie...member nieyl punyer jiran kat Jb...ape la dosa budak tuh kan...eee...takziah buat keluarge nyer..

    ReplyDelete
  6. sedey n nangis tgk bby tu...baby xberdosa diperlakukan sedemikian, akhirat nnti, Allah akan bls segala kejahatan kepada si pelaku durjana tu

    ReplyDelete
  7. for some reason mcm bengang gak ngan mother baby ni.. hish geram...!!yang bf dia tu lagi la kan.. sakit otak ke dera budak 8 bulan!

    ReplyDelete
  8. Eii melampau betulkan..dera budak yg tak berdosa nie..

    Tunggu laa nanti hukuman yang setimpal..baru dia tau.. ikut kan perasaan sgt..

    ReplyDelete
  9. @syawalsimpsons kan sue..sedih betul..rasenye time tuh baru lepas layan drugs kut..

    ReplyDelete
  10. @mrs kayrul eee..tau xpe..mencik tauuuu..lum kawen dh tunjuk taring...

    ReplyDelete
  11. @Fara bkn takat otak je sakit fara..segala2 sakit jantan tuh..sepak jantan tuh?..i'm with u!!!..let's go!!!..

    ReplyDelete
  12. @Myra Jay sedih sgt myra..tahap die dh bwh binatang dh sbb binatang pun tau nak sayang anak..;(

    ReplyDelete
  13. @Nieyl ye ker nieyl..kesian kannnn..bdk tuh xde wat ape2 pun kut..

    ReplyDelete
  14. @ieyda tau xpe..lagi sedih bile tgk gambo baby tuh time nak kebumikan..ALLAH, ape la dosa bdk tuh..

    ReplyDelete
  15. @miss daya true!!!..but cannot simply jump into a conclusion kan..ikutkan hati kite pun sama gak pelik ngan mak die tp sbb xtau cite sebenar so sbb tuh xde mention mak bdk nie..segala2 sakit..

    ReplyDelete
  16. @Rinna sgt3 melampau..itu lah..xsabar nak tunggu ape hukuman die dpt..

    ReplyDelete
  17. percaya sangat kat pakwe dye tu.. nie anak dah meninggal nak lagi ke kat pakwe cam tu..

    ReplyDelete
  18. Apa la dosa baby ni sampai kene dera...?!! Sedihnye...mmg syurga la tmpt die..

    ReplyDelete
  19. setiap kali baca berita camni, mesti jantung jadi laju. geram dgn pendera tu, at the same time sedih dgn nasib baby yg tak berdosa tu. al-fatihah

    ReplyDelete
  20. haa nie ikutkan hati akak jawab dikk -
    ape ke banggang mak dia !! biorrr aje .. mesti masa si jantan tuuu dera .. mak dia ada koot ! ..
    ishhhhh jantan tuu dah memang salah .. si makk tuu yg akak geram ..
    x kan baru sekali dua koot anak dia kena dera .. sure dah banyak kali .. ! adehhhh naik darah bila dgr berita macam nie , nak2 libatkan bb nie ..
    hampehhh tul !!!!

    huhuh sabar .. sabar ieda .. ekek
    semoga bb bahagia disana .. syurga jannah menanti muu sayang ...

    ReplyDelete
  21. giler giler giler giler.. i benci tau baca benda-benda macam ni.. sedih laaa...

    ReplyDelete
  22. @shera haifa kalau nak lagi harus rendam kepala mak die dlm air..

    ReplyDelete
  23. @Nad @ MamaZN kan nad..xde dosa ape pun bdk nie..;(

    ReplyDelete
  24. @Waney Zainuddin sama la..geram betul tau..sakit hati nie bile baca bende2 mcm nie..

    ReplyDelete
  25. @ieda kak ieda dh luahkan ape yg ade dlm hati falsya jugak..sabar kak sabar..ikutkan hati jugak rase nak sepak terajang je jantan tuh...rase nak gie jerit je kat mak die...

    sabar kak sabar..first time tgk akak marah smp cenggini..

    ReplyDelete
  26. @ak yuyunz i pun sama..bloody hell la that guy..

    ReplyDelete
  27. semoga rohnya tenang di sana...Amin..

    Tak sanggup nak tengok kalo kes dera melibatkan bayi nih...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...