Tuesday, October 30, 2012

:: Totally Insane ::

Mmg totally insane!!!!!..ade ke patut dari Kuantan ke KL 8jam..dh rase mcm gie Kelantan plak..kite kan gie Kuantan sbb ade family day..semua pakat balik ari ahad sbb masing2 kene keje la sekolah la..mok mok je yg cuti ari isnin..hehehe..

Before gerak tuh kiteorg saje2 je la singgah kat East-Coast Mall..makan2 jalan2 cuti2 mata pastu dlm kul 4 gitu baru la masing2 gerak balik KL..otw nak ke parking tuh kite singgah jap kat kedai yg jual cd..sbb nak beli bekalan utk jln jammed nnt..kuikuikuikui..mmg dh rase dh akan jammed..ingat nak beli satu je cd tuh..alih2 mok mok kate amek la 3 sbb bdk tuh kate beli 3 20hengget..1 cd 8hengget..

Dr Kuantan xjammed lagi..smooth je perjalanan..sekali tuh diaaaaaa, jammed start dr Lanchang..dh la tuh..dr Lanchang smp ke Tol Karak je dh 3jam..start jammed kat Lanchang lg dh pasang cd layan cite Hantu Kapchai..yg jammed nye plak xreti2 nak putus2, bersambung lg lps Tol Karak smp la ke Genting Sempah..mok mok smp pening2 kepala..so kene la tukau driver..

Rupenye sbb ade bas yg rosak before RnR Genting Sempah..pastu yg tambah jammed lagi sbb mangkuk2 yg suke lalu emergency lane nie..penyumbang to jalan jammed..mcm hape je..mcm la dieorg je yg nak cpt org lain xnak cepat..ko duk diam2 sudah kat lane betul..

Kite gerak kul 4ptg dari Kuantan..kul 11mlm baru smp KL..crazy!!!!..nasib baik la umah kat Sri Gombak..kirenye kuar je tol Gombak tuh tambah lg 10minit je nak smp umah..3cd yg kite beli kat Kuantan tuh semua dh settled tgk..dh abis 3 cd pun xsmp3 lagi..

nasib baik la ado cd sebagai penyelamat..xde la buhsan sgt..hehe..

18 comments:

  1. mmg truk jammed nye..tgk rmi yg update...bff kita kl-kb pastu kb-kl pegi blk 12jam..nasibaik kita ry kampung dkt:)

    ReplyDelete
  2. berkorban ms utk berjalan.. ok la tu.. dpt gak rs pengalaman org2 klantan blk kampung.. hihi

    ReplyDelete
  3. eeee..mcm keta hubby aku bah..hehe

    ReplyDelete
  4. itu lah kan..abis mase kat jalan je...

    ReplyDelete
  5. kl karak memang biasa jem gini...sampai ada kete yang overhaul tu...ishh, menakutkan

    ReplyDelete
  6. aku klu blik temerloh
    mmg lalu pekan karak..
    lepas tu msuk ikut bentong.
    lalu jln lama
    then msuk genting sempah..
    lalu jln lama balik
    biarlah bengkang bengkok pun
    janji minyak tak abis sesia..
    janji selamat smpai kat rumah.
    mmg tiap2 thun klu blik sana
    dari gombak ni lalu jln lama and blik lalu jln lama klu musim raya..
    serabut
    prnh tempuh 12jam jammed dari gombak masa memula kwin sbb kengkonon nak merasa beraya atas highway.
    takde maknanya!!

    ReplyDelete
  7. Mmg ari Ahad lepas jem tak hingat kan.. :)

    ReplyDelete
  8. Setiap kali perayaan besar tentu ada kesesakkan jalan raya. Tunggu bulan November ketika sambutan Hari Deepavali pun sama juga.

    ReplyDelete
  9. sakit punggung kalau jamed cam gini...

    ReplyDelete
  10. paling tak suke jammed...kalo jammed sy bukak radio kuat2 lepas tuh nyanyi kuat2 sebab nak ilangkan tension...

    ReplyDelete
  11. Kite blik perak biasa 2 jam setengah jadi 6 jam raya aritu..adoi!

    ReplyDelete
  12. xsuka betoi kalau jammed camni... lenguh duk dlm kete lama2.. hihi

    ReplyDelete
  13. teruknya jammed yea. kalau blk kelantan agaknya 15 jam la tu..huhu
    penah rasa dulu. tak sanggup nak lalui balik.seksa la bila jammed ni

    ReplyDelete
  14. belum pernah la rasa jammed mcm tu sebab dah tahu kalau balik time org cuti mmg akan jammed la jalannya.

    ReplyDelete
  15. Nasib baik ade CD, kalau tak lagi lah bertambah sakit hati..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...