Wednesday, October 17, 2012

:: Bliss Bless Bliss ::

Tah ape bende tah merepek2 title tuh..kite nak cite pasal Bliss..Bliss nie yogurt drink..ddduuuhhhh!!!..semua org tau kut..kite mmg suke bende2 yogurt nie..duk hadap hari2 pun xpe..aiiii sanggup..kihkihkih..

Skang nie mmg kite amalkan minum Bliss nie..kite paling suke flavor Strawberry ngan Mix Berry..senang skit nak gie berry..wakakakakakakaka..yg lain mcm kureng skit..the reason why kite nak amalkan Bliss nie bknnye sbb nak slim mcm botol tuh..tp kalau dpt slim mcm botol tuh lg best kan..huahuahuahua..

Kite ade problem ngan digestion tau..serious xtipu..mmg jenis yg digestion xsihat la senang cite..seelok2nye sekali sehari gie toilet kan tp kite smp seminggu baru ke toilet..kalau nak period baru la kerap..pelik betul kan..

Rasenye sbb kite nie tergolong dlm group AB blood type..sbb kite ade baca jugak tau pasal group darah AB nie..some more, kite penah wat entry pasal group darah AB nie.."When you have low levels of digestive secretions, food tends to stay in the stomach longer"..hurmmmmmm, now i know why..*sigh*

Penah tau sbb dh lama sangat xmembuang, perut pun dh xbalance ngan badan, kite minum Belkunis..teh utk kurus..tp kite minum bkn sbb kurus tp nak membuang segala yg ade dlm perut nie..mmg itu jam ke toilet je la keje..selalu minum bile agak2 xkuar umah..sbb kalau keluar umah, kene plak sakit perut, mmg xleh nak tahan2 dh..itu jam gak nak kene gie toilet..penah sekali pagi2 dh wat hal..dh la time tuh tgh drive nak gie opis..jammed plak tuh..berpoluh2 kite dlm kete..nasib baik sempat..wahahahahaha..

Tp kite xnak amalkan sbb takut effect usus ke effect ape ker..who knows..ye la kan, kite mana tau effect kat dlm bdn kite nie..minum pun sekali sekala je..kalau boleh nak amalkan makan makanan yg semulajadi yg boleh tolong kite digest..


harap2 sgt la Bliss nie boleh membantu..

10 comments:

  1. kalau tak ok.. rajin² makan buah prun sunsweet tu pun ok juga...

    ReplyDelete
  2. sy drh o tp de mslh gak..2 hari sekali baru membuang...tp bile amalkan minum air bliss nih emmg bgus...sekejap je nak buang...skang dh ok...smbil2 tuh sy minum jus delima jugak...

    ReplyDelete
  3. Ida lagi teruk! Tak tahu darah jenis ape! HAHA

    ReplyDelete
  4. Dulu pernah problem bab digestion nih.... teruk jugak. Salah stu sbb diet sakan, mkn tak ikut waktu.. Hehe Skrg semua jadi lancarr sbb mkn di rumah terjage rapi.
    Selalu amik biscuit jacobs yg hi-fibre. Dan makan oatmeal sgt menjadikk dan sgt membantu... Selalu jugak recommend kt member senasib dulu.
    Btw, sy sgt suke yogurt drink... Ape jua brand yogurt halal, sy suke... ;)

    ReplyDelete
  5. babe try green tea....

    bliss ni sedap yum yum juga tapi tak tua berkesan ke tak. dan jgn lupa makan buah as breakfast.

    ReplyDelete
  6. Nurul suka sangat Bliss.. tapi suka yang mix buah...sedap.. gegurl, banyakkkan minum air suam..

    ReplyDelete
  7. InsyAllah usaha berterusan pasti mendatangkan hasil.:)

    ReplyDelete
  8. alahai... ada masalah rupanya. takpe2. insyaAllah minuman tu membantu.

    ReplyDelete
  9. ada prob rupanya....klu bliss dpt membantu teruskan k

    ReplyDelete
  10. kita klu kena cirit birit..nie la ubat paling mujarab..air bliss...

    klu g tesco sekali borong memang tak hingat la...sedap..tambah2 perisa strawberry

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...