Thursday, October 25, 2012

:: Ngedate With Waty n Family ::

Kan kite kat A'Famosa Melaka..so before tuh calling2 la waty whether die free ke idok sabtu lps..sbb mok mok ade product briefing dr kul 9 smp ke petang pehtu relax2 jap after dinner sambung lak meeting apo tah smp ke tgh mlm..so kite dh plan dh awal2 ngan waty nak gie dating2..;)))))

Asalnye kite jmp waty kat mana2 since waty kate umah die ngan A'Famosa tuh agak jauh..kite xkisah pun..sbb map yg waty bg mcm senang je..mana xsenang sbb straight je all the way..lgpun kalau sesat GPS kan ade..hehehe..then tetibe waty kol balik kate en izhar, husband waty kate duk je kat situ nnt dieorg dtg amek sbb kete byk n some more takut kite sesat..seriously, segan sgt..bersusah-payah dtg nak fetched kite kat situ..TQ en izhar n waty..jasamu dikenang..;D

Sebelum tuh ade jugak tanye waty coconut milk shake Klebang tuh dekat ke sbb dh alang2 smp sana ingat nak la minum coconut milk shake yg famous tuh..tp kalau jauh xpe la xyah la..kalau jauh mcm segan la plak kan..dh la sshkan waty satu family dtg fetched kat A'Famosa..kite dh kene kidnapped dlm kul 4 gitu..hahaha..tetibe husband waty menuju ke Klebang..nak bawak gie minum coconut milk shake..happy happy happy..suke sgt2!!!..tq waty n en izhar..hehehe..

Waty n husband sgt3 lah friendly..ade je bende yg nak diborakkan..husband waty en izhar pun berlawan2 borak ngan kiteorg..mmg best sgt2 korang tau..xtahan anak2 waty abg n adik panggil kite kakak..aauuww!!..aiii nmpk muda ke u'ollssss..wakakakka..kadang2 tuh ado gak la selit2 aunty..kekeliruan berlaku disitu..kuikuikui..comel sgt3 anak2 waty..nak2 plak abg..rase mcm nak gigit2 je badan tuh sbb geram..semangat..adik pulak nak ajak borak je tp dlm bahasa die la..mana paham, mmg paham la..kalau xpaham tuh, paham2 kan je ler..cute sgt3 abg n adik..kuikuikuikuikui..

Dh smp Klebang kan, siap ade tmpt yg only for take away je..mungkin xnak bersesak2 kut..bgs2..serious tau, even ramai org kat situ, service dieorg cepat gile..order xsmp 5minit dh smp dh..

 ramai dh org time nie..
table kiteorg betul2 belakang tmpt nak blend segala2..bising gile smp nak ckp pun kene jerit2..;)
sedap gile kut coconut milk shake nie..patut la ramai sgt org dtg sini semata2 pasal coconut milk shake..soothing je rase tekak..kalau panas2 minum kan mau 2 3 gelas sorang je bantai..hahahahaha.. 

Pastu minum coconut milk shake, waty n en izhar bwk kite gie makan yong tau foo pulak..sedap tau yong tau foo nie..sos pun not bad..


 abg dh x keruan dh sbb nak toy..yg adik redha je ape toy dpt..hahahaha..
 en izhar kate dulu time waty pregnant kalau boleh hari2 nak makan yong tau foo nie..kadang tuh saje je husband waty lalu jln lain xnk ikut jln ke arah kedai nie..kang ado mak yung request nak makan lagi..hahahahaha..
 angry bird segala nie utk abg..adik plak dh ado dlm mangkuk, dlm mangkuk ayah jugek yg dikerjakan..
boleh x dh dating berjam2, kiteorg terlupe nak snap gambo..dh anto kite kat A'Famosa baru tingat xde gambo together2..ralit sgt borak2 n makan2 smp terlupa..hehehe..time nie ag behave lagi..bile nak balik dh meroyan nak amek gambo ngan moto besau yg park betul2 dpn hotel..merajuk xnk balik..yg adik siap dh babai abg dh ingat abg tinggal..chumel gile..;))))))..

15 comments:

  1. wah...sedapnya coconut shake tu...dh lm sgt teringin nk minum...cuma, x sampai2 lagi ke situ...

    ReplyDelete
  2. oh dating ngan aty..coconut shake klebang mmg sodap...aritu p melaka pn dpt rs sgt best..bila ntah nk p lg..nasi lemak die sedap gk

    ReplyDelete
  3. de dnga jugak coconut shake nih sedap tp tak pernah try pun....nama je umah mentua kat melaka...tp tak pernha jejak pun gerai jual coconut shake nih...huhu

    ReplyDelete
  4. Bestnye dpt rase minum shake tu..teringin bebeno! Sonok la jmpe geng blogger siap bawak p jalan2 =)
    Eh, falsya, yong tau foo tu kuah sup ke..? Sedpnya!!!!!

    ReplyDelete
  5. wahh seronok ngadet ngan kawan nie .. macam2 cerita leh cerita nie .. makan2 .. ;)

    aah lah coconut shake tuu awat best sgt akak tgk ! ;))

    ReplyDelete
  6. @Cik Awin sedap sgt3 cik awin..nak abikan 2 3 gelas pun boleh kalau gitu sedapnyeeee..hehe

    ReplyDelete
  7. @mama tisya itu la nak rase nasi lemak sekali tp xtau asal mcm xde nafsu..hahaha..agaknye sbb coconut milk shake tuh ade dpm mata dh xnmpk dh yg lain..hahaa

    ReplyDelete
  8. @PinkUmmi laaa ye ker..nnt kalau balik umah mak mertua cer try..hehehe

    ReplyDelete
  9. @Nad @ MamaZN nnt ajak papazakwan gie jenjln sana..leh minum..heheh..aah la nad..sup..sedap tauuuu..

    ReplyDelete
  10. @ieda best kak..hehehe..sedap xtau nak ckp mcmmana..cewahhh..;)

    ReplyDelete
  11. coconut shake tu memang sedapppppp.. 5 tahun duduk melaka dulu puasssssssss minum.. skrg ni dh lama x dpt minum..

    yong tau foo tu nampak sedappppppp...

    ReplyDelete
  12. nampak sedap air coconut shake tue...trliur tengok..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...