Monday, October 15, 2012

:: Teman Pengganti :: Malique Feat Black ::

Such a nice song..really admire all Malique's works..dr zaman Malique dlm Too Phat lagi..until now kite admire semua hasil2 lagu die..Malique mmg betul2 gifted..after married kebanyakan lagu die pasal family die..bout his wife n daughter..

Kite dgr cite kecoh kat internet pasal lagu Teman Pengganti nie is related to him..kate nana mia, die ade terbaca yg Malique sakit kanser stage 4..whether it's true or not, wallahulam..only tuan punye badan tau cite sebenar..rasenye dr dulu ade dgr yg Malique nie mmg sakit..tp xtau sakit ape n betul atau x..

Tp jgn la smp ckp yg Malique nie dh meninggal..kenapalah org2 nie suke sgt nak wat cite pasal meninggal2 nie padahal dieorg sendri pun agaknye xtau betul atau x..patutnye kite doakan kesihatan n kesejahteraan orang..bknnye suke2 hati je nak ckp org tuh meninggal org nie meninggal padahal org yg dieorg ckp tuh hidup lagi, bernafas lagi..bkn sekali kut, dh byk kali dh jd mcm nie..

Tau x kate2 tuh doa..

Jom la kite layan lagu Teman Pengganti nie..dgr cite baru seminggu dh meletup..org yg viewed tuh dh cecah smp 1juta lebih within in a week..kene plak Black yg nyanyi mmg lagi best la kan lagu tuh jadinye..lirik lagu pun mcm sesuatu kan..


Lyric

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

21 comments:

  1. Kite pun penah dgr gak yg die buat lagu2 camni sbb tau die ada kanser..wallahualam

    ReplyDelete
  2. Memang best dengar lagu ni....itu yg buat cerita palsu nak cariw publisiti agaknya

    ReplyDelete
  3. aku pon suka lagu ni. best jer..

    ReplyDelete
  4. suka dgr lagu ni best2..kt hot fm pun asyik ulang lagu ni jer hehe

    ReplyDelete
  5. lagu² malique sejak akhir² ni mcm berkaitan dgn diri dia... tak pastilah btl tak.. tp lirik² dia mmg mempunyai maksud tersendiri...

    ReplyDelete
  6. lagu skrang mcm2 sya... smua nk berpisah.. ada satu tu yg lirik dia ganas gile :"matila kau.. bla bla.."

    semua lagu nak berpisah..

    ReplyDelete
  7. x tau pula yg c malique nie ada sakit.

    ReplyDelete
  8. sedih tgk video ni....tp tak blh blah anzalna lah...wakkakaa...

    ReplyDelete
  9. memg rmi ckp lagu nih related to malique...dituju khas utk isteri die kan...

    ReplyDelete
  10. @Nad @ MamaZN kan nad..nak sahihkan pun ssh..cume tuan empunye diri je tau..

    ReplyDelete
  11. @Ema Blog boleh jadi kan kak ema..sbb baru seminggu kuar kat youtube dh cecah sejuta lebih dh...

    ReplyDelete
  12. @Wanieys a.k.a IbuQalief sama la kite..itu la..rasenye kalau dgr hotfm tuh 3 jam, berpuluh kali dgr lagu tuh..ehh, puluh2 mcm tipu je..hahha

    ReplyDelete
  13. @Masya kan awak..lirik2 semua lagu malique mcm sesuatu kan..

    ReplyDelete
  14. @Afasz ye ker fasz..smp mati segala..hahaahaha..

    musin kut satu lagu berpisah semua lagu nak berpisah..;)

    ReplyDelete
  15. @CikNana dgr2 cite je nana..betul ke idak xtau la kan..

    ReplyDelete
  16. @pinky kan u..hahahaha..nape kite mcm sama je..kalau part anzalna mata still fokus kat black je..hhaha

    ReplyDelete
  17. suka lagu nie..best...oooo..baru tau lirik dia..sbb kalaud engar tu ..laju jer.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...