Tuesday, February 25, 2014

:: Asal Boleh Je La ::

Tajuk xleh pikir..hikhikhik..

Kalau ngan daddy time die mood okayh je die nak..time tuh mmg rancak sgt2 borak2 ngan daddy..ahad lepas kite gie beli barang nak masak utk lunch, tinggalkan ngan daddy die elok je..ek ek gedik manja je daddy die cite..bile kite balik, nmpk je kite dh start dh..memula ek ek..pastu menangis sbb kite wat xdgr die nangis smp tertido sendri sbb ngantuk sgt..bile dh bgn mmg xde harapan nak ek ek manja..terus huwaaaaaaaaaa terus...teresak2 bile xamek die..daddy dh dukung pun still nangis jugak..menjerit2 nangis smp hilang suara..smp tebatuk..kene mommy gak yg dtg rescue amek die, baru senyap..adehhh tembun mommy nie la..manja sgt..

nie ha die budak tembun yg asyik nak melepet je ngan mommy..hehe..skang dh pandai menyembur air liur..bukan takat menyembur, dh pandai ludahkan air liur sekali..pastu jolok dua2 tgn masuk dlm mulut smp nak termuntah..abis air liur penuh smp ke leher bertakung..bile kuku tercakar gusi menangis..padahal sendri yg wat..haiyoooo..

Ahad lps sempat jugak la kite masak 2 lauk sementara qisya terlena..satu lg lauk kene tunggu mok mok balik dr kedai baru leh sambung masak sbb mek tembun dh tersedo dr tido..bile tembun dh jaga, mmg xde harapan la nak masak..kene tutup api dapur gie kat tembun pastu jd joker/clown/org gile dpn die..mengekek2 gelak tgk mommy mcm org x betul..kihkihkih..
menu lunch ari ahad..
- sotong berlada
- kangkung goreng
- ikan siakap 3 rase

Haaaaaa, yg ikan siakap tuh special skit..pestime u'olls masak ikan siakap 3 rase..dh la first time masak, pastu gaya mcm chef terhebat je main campak2..bahan2 main pikir logik..nebes gak la sebenarnye..tah jadik tah idok..bile time makan tuh kite tanye mok mok ape rase.."sedappppp...berasa la..kalau kuah cair skit dh ngam dh"..okayh, next round i cairkan kuah tuh..kihkihkih..

Ade org penah ckp, kalau xpenah masuk dapur smp bebile pun xmasuk dapur..ehhh hellooooo, says who..mmg kite smp umur 28thn xpenah masak tau..takat goreng telur masak megi, tenggek nansik ade la..bile kawen baru start masak betul2..alhamdulillah boleh je masak..mok mok makin domok je..hehehe..mok mok selalu je bagi komen positif..selain mok mok, kite ade pengkritik makanan yg lain..adik kite kimie..wahahaha..kalau kite masak kadang tuh tapau kat umah mak skit..pastu bile die dh makan mulalah komen, "sedap la kak dik masak"..pastu nnt mulalah request suruh masak lg..haaaaa, kan dh terbukti ckp org tuh salah..xde la nak kate kite masak sedap gile kalah chef zubir ke chef wan ke..tp cukup la sekadar org yg makan tuh xde sakit perut..ehhhh..ahahaha..
Qisya anak manja mommy..hopefully akan jd anak manja mommy forever..tido mesti nak cium tiak mommy n nak melepet ngan mommy..kalau ngan daddy die mmg mengamuk la sokmo..menangis dh mcm kene dera..drama queen sungguh..mok mok plak selalu ckp, "nie ikut pangai mommy la nie"..
                        
inilah jd bile menyusukan qisya..smbl nyusu smbl gedik2 amek gambo sendri..tp bile tembun dh lelap betul2 baru kite boleh pegang henpon..kalau die belum lelap, mau die stop nyusu pandang henpon je..ingat mommy nak amek gambo die leewwww tewwww..bile mommy sorokkan baru sambung nyusu...adehhhh, turun dh pangai mommy yg pantang tengok camera ke henpon ke kat anak..;D

10 comments:

  1. memang anak mommy la ni..syok jer dorang ni tido bawah ketiak..amik berkat..hahaha

    ReplyDelete
  2. Naluri sayang mummy dah kian jelas ni. betul-betul manja dan makin cerdik - pandai pilih nak tidur dgn siapa.

    Betul kalau dah masuk dapur bahan pun ada boleh jadi aje - yg penting ada keinginan dan kemahuan utk memasak..

    ReplyDelete
  3. Sedap tu apa yg falsya masak...tahniah!!!at least kita nk jgk msk dapor kan

    ReplyDelete
  4. same perangai dah dengan cik sophea akak..hehehe

    bertabahla mommy ye :-)

    ReplyDelete
  5. Yg penting rajin masak kan
    Walau tk pandai pun lama2 bila skill diasah jadi sedap la jugak kan
    Prektis mek perfek org jawa kata ahaha
    Drpd pandai masak tp malas...
    =)

    ReplyDelete
  6. tembun...tembun...geramnya tengok pipi dia yang gebu n putih tu...

    ** sotong berlada tu memang sangat menggoda jiwa raga **

    ReplyDelete
  7. geram betullah tengok qisya nie...
    tembun..tembun..tembun...
    mumy masak sedaplah

    ReplyDelete
  8. amboi sedapnyertu.. mesti sedaptu.. biasalah kalau orang jarang masuk dapur sekali memasak memang sedap kedeboom....

    ReplyDelete
  9. ehhh samaaaa.. kalau time nenen, emyr takleh nampak pun cahaya henpon tu tau. beriya dia berpusing bertoleh mendongak nak tengok. sibuk betull. ingat orang tengah bukak fisher price dia lettew hahkahakhak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...