Tuesday, February 11, 2014

Betul Ke Bohong ::

Kite bukan nak cite tau pasal tv show Betul ke Bohong tuh..tp kite nak cite psl fakta2 yg xtau fakta sgt atau tidak..ehhhh, ape je yg aku duk merepek nie..hehe..

Ade la one day tuh si naha (nana keding) share image kat bawah nie..
pastu ckp yg selama nie qisya berlakon nangis titik air kat mata..kire ganti air mata la..hehe

Yang pasal kepala lutut ngan tulang2 tuh kite xleh nak komen sgt..tp kite nak komen pasal bayi xde air mata tuh..sbbbbbb, si mek tembun tuh, umur sehari tau...diulangi umur sehari..bile die nangis kuau air mata..kite ingat lagi time nana mia visit kite kat KBMC, die pegang qisya kut time tuh..kebetulan qisya nangis pastu kuau air mata..nana mia ckp, "eh eh dh ade air mata la"..pastu kite tanye la kenapa..pastu nana mia kate baby baru lahir mana ade air mata..tp qisya ade..caaner tuh?..hahahaha..

Qisya nie kan kalau die nangis mmg menjejeh2 air mata..mengalir2 air mata..mcm kalau org besau nangis, haaaaa mcm tuh la qisya..kan dulu qisya penah kene warded kat KBMC pasal kuning..utk org yg xtau, KBMC tuh Kampung Baru Medical Centre..skang dh tukau nama..Al-Islam Specialist Hospital ye adik2 ahkak2..ahahaha..

Time tuh kite gie tgk die..bile amek die, keliling mata die biru mcm lebam/bengkak..tanye nurse kenapa mata qisya biru..nurse kate "die asyik nangis je kak mlm td sbb akak xdtg..bg susu pun die xnk sgt sbb xdpt bau bdn mommy die"..ya Allah, time tuh kite rase mcm nak lempang diri sendri..terus kite peluk qisya ketat2 pastu masuk tmpt nyusu kat dlm nursery tuh smbl nangis2 ckp sorry kat qisya..smp biru mata anak mommy nangis..smbl nyusu qisya, smbl kite nangis..setiap masa kite say sorry..time tuh qisya mcm paham je sbb die pandang je muke kite...;(((((((((

Soooo fakta "bayi tiada air mata. mereka menangis dan menjerit tetapi air mata sebenar tidak wujud sehinggalah bayi berusia 5minggu" itu adalah tidak benar..tidak benar bg anak kite la..sbb anak kite umur sehari dh ade air mata..anak u'olls macam mana?..sepesen ngan anak kite ker?..or sama mcm fakta tuh?..hehehee..

12 comments:

  1. anak2 sue selepas sebulan br kuar air mata

    ReplyDelete
  2. tu ler tak hengat..
    tapi memang penah gak dengar fakta ke autani...

    ReplyDelete
  3. anak jue kluar je air mata...
    hehehehehe...

    ReplyDelete
  4. ohhh ada jugak fakta begini ye...baru tau..

    jemput singgah : http://www.alyzafisol.com/

    ReplyDelete
  5. twin anak aku tu drama queen hahahahahahaha sama mcm twin dia kekekekekkeke

    ReplyDelete
  6. @syawalsimpsons tuh la...falsya xtau memula..nana mia yg bgtau..heheh

    ReplyDelete
  7. @Chekgu Azrine agaknye kalau tembun dh 7thn pun falsya xingat..ahaha

    ReplyDelete
  8. @Cho Zila hehe..part air mata tuh tah la kak betul ke x sbb dh terbukti si tembun tuh umur sehari dh ade air mata..;)

    ReplyDelete
  9. @Cik Jue so maknenye fakta tuh xfakta sgt la..hehe

    ReplyDelete
  10. @AlyzaFisol same la..bile dh ade anak baru tau...hik3.

    ReplyDelete
  11. @amiey lee sgt drama queen..kuat propa sungguh...dh tuh lahir sama hari..mmg sama la pangai kut..ahahahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...