Wednesday, February 19, 2014

:: Demam Berjemaah ::

Weekend lps kan kite bwk qisya cucuk 3bulan kat KBMC..kite kan cukup xberkenan ngan sorang paed kat situ..nama xyah la kite mention sape..dr dulu tau bile kite gie sana time qisya xberry smp 5hari, mmg dh start xberkenan dh cara die..bile kite ngan mok mok duk tanye2 kan, die mcm mls nak jawab..pastu sabtu lps la, lg wat kite xberkenan..qisya cucuk sebulan ngan dua bulan mmg kat KBMC..kite rase mcm senang sbb qisya mmg dh ade rekod kat situ..dh tuh, kate pun lahir kat sana..hehehe..

Time cucuk sebulan ngan dua bulan alhamdulillah xde problem..nangis pun mcm2 tuh je..xde la smp merah menyala muke..pastu xdemam x ape..kite xsure la yg cucuk 3bulan nie dose ubat tuh kuat smp baby boleh sakit ke ape ke..tp yg kite tau bile doc tuh cucuk je, qisya terus menjerit yg habis die teran smp max..merah2 muke smp putih2 tgh2 kening tuh..qisya punye muke merah smp kite rase mcm nak meletup muke die..pastu bile dh cucuk tuh doc letak la kapas..time tuh kan kite nmpk doc tuh duk tekan sekuat hati kat tmpt qisya cucuk tuh..mmg lagi meraung la tembun kite tuh..terus kite amek qisya then tenangkan die..

Pastu kite mcm pelik..nape doc tuh tekan smp gitu sekali..time cucuk sebulan ngan dua bulan xde pun kite tgk doc2 tuh tekan kat tmpt cucuk..keluar je dr bilik kite terus tampal koyok kat tempat cucuk tuh..then kite ckp la ngan mok mok pasal doc tuh tekan tmpt cucuk tuh sekuat hati..mok mok terkejut pastu tanye kite nape doc wat gitu..leerrrr, mana la nak tau..terus mok mok ngomel2..suruh kite gugel crk paed yg ok..
dak tembun baru pas cucuk terus jln2 kat KLCC..time nie dh rase dh kepala mcm panas..tp qisya nie die ikut daddy die jenis bdn mmg panas..so kite xleh beza lg demam or x..

Kul 3 pagi kite terjaga sbb qisya nak nyusu..sekali rase mcm panas je mulut qisya..kite rase kepala ngan bdn die..eh eh, nie betul2 panas nie..kejut mok mok suruh bawak naik thermometer..sekali nak dekat 38 panasnye..tp time tuh kite pun xtau asal kite x tuam kepala nie..bile panic sgt terus terlupe..sbb hidung qisya tersumbat pastu ngan die ngamuk lg..terus kite letak vicks kat hidung die..baru la tenang skit qisya..
kite gune vicks nie kat qisya..

Esoknye tuh bdn qisya panas lagi..mok mok asyik duk tanye nak bwk klinik ke hospital ke..typical mok mok..even kalau kite sakit pun, asyik la duk tanye nak gie klinik ke hospital ke..kadang tuh jari terhiris pisau je pun, duk tanye bende sama gak..hehehe..kite kate la nnt la, monitor dulu..kalau naik je 38 kite gie hospital..kite wassup mak kite kate qisya demam..mak kite tanye dh tuam ke kepala..time tuh baru mcm aah la kenapa xterpikir nak tuamkan kepala die...adehhhhh..bile dh tuam2 byk kali, alhamdulillah turun suhu bdn die..back to normal balik..

sian anak mommy demam..abis kite bolengkan qisya..tinggal panties ngan pampers je..hehee..haaaa, nmpk x nmpk x..tembun ade muscle okayh..dont play2..tinggi lak tuh muscle die..jeles mommy..mommy yg dh suku abad nie pun xpenah ade muscle..ahahahahaha..

oppsss..tercekci skit..hehehe..
video
qisya ngadu demam..aloh aloh sian anak mommy..

Pastu kite lak demam..sekali ngan selsema n batuk..adeh..semlm mok mok lak yg demam..hurmmm, mmg berjangkit2..kite lak smp ke hari nie still lg batuk ngan selsema..

21 comments:

  1. geram elok tgk muscle mek tembun ni tau

    ReplyDelete
  2. kita cukup takut kena cucuk.. ngilu ntah. tp dah anak, kena teman lah.
    sembang2 dulu nga nurse biar jd rapat2 dulu, biar dia cucuk anak kita mcm anak dia sendiri. so far puas hati nga nurse yg cucuk anak.

    ReplyDelete
  3. alolooo...cian dak tembun acik ni...demam ye... moga cepat baik yer...

    ReplyDelete
  4. fasya kene bnyk minum air suam atau air kosong biar bk cpt baik.. tkt jangkit kat qisya pulak.. qisya demam terkejut yer doc cucuk .. nak dpt akal baru ni...

    ReplyDelete
  5. @syawalsimpsons geram kan...falsya lg la geram...rase mcm nak gigit sekuat hati je..

    ReplyDelete
  6. @:: Mrs.Eady :: time nie mmg kesian..rase mcm nak amek je sakit die tuh..

    ReplyDelete
  7. @Petak Bunga kite xtgk time anak kene cucuk..seriau..kang kite pulak ngan join nangis sama..ahaha..tuh la, doc tuh xtau la kenapa..mmg cukup x berkenan langsung..

    ReplyDelete
  8. @adarnadzmie alhamdulilla dh ok dh kak..tq kak..;)

    ReplyDelete
  9. @Masya falsya kalau sakit tekak mmg ssh sgt nak minum air masak..sbb bile lalu kat tekak tuh rase perit sgt..tp tuh la, nnt falsya cube..demi anak..agaknye la masya..demam terkejut kut..

    ReplyDelete
  10. makin semangat badan dier falsya..geram nak gigit jer..

    ReplyDelete
  11. siannye tembun...kalo kite dh tny doc tuh knp buat mcm tuh..peduli la kan

    ReplyDelete
  12. kesian dia...
    nape tak report je...

    tubuh yang semangat tue yang tak tahan

    ReplyDelete
  13. cepat sembuh tau..anak2 kalau demam memang kit risaukan...

    ReplyDelete
  14. siannye qisya....
    dah kebah lom demamnye sya?
    kalo panas lagi cube jeram pale qisya dgn air asam jawa pulak...

    sya pulak kene minum air masak byk2 tau!

    take care and get well soon...

    ReplyDelete
  15. sihatnya...sekarang demam bermusim...dengan cuaca panas lagi... get well soon

    ReplyDelete
  16. mmg tembunnn.. heheh.. tp bkn nk ckp ape.. kadang tu c penyucuk sgt kasar a.k.a ganasss ms wat keje. X suke!

    ReplyDelete
  17. hessa cucuk 3 bulan jugak isnin haitu. petang tu sakan die melalak. agaknya sakit kot kt tmpat cucuk. tak penah die nak melalak sblm ni

    ReplyDelete
  18. kita klu lepas cucuk baby dulu x berani nak bawa jalan2 coz doktor pernah cakap klu lepas cucuk baby akan demam...bergantung kepada ketahanan badan la....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...