Monday, February 17, 2014

:: Pulau Ketam, Klang ::

Kite nak cite psl dinner ari sabtu lps..tp tetibe mcm xleh nak pikir ayat..sbb skang nie kite tgh demam, selsema n batuk..qisya pun sama..;(((((

Dlm pada xsihat tuh, nak jugak hupdate kan..dasar joyah betul!!!!!..kuikuikui..

Venue kat Pulau Ketam Steamboat..kite kan before smp kat tmpt tuh, kite imagine tmpt nie tepi pantai tau..alaaaaa, yg mcm kat muara tuh..sekali, tepi jalan daaaaa..ahahahhaa..

Reason gie sana sbb nak celebrate birthday bee (adik bongsu mok mok)..asalnye mak mok mok nak belanja tp bile smp sana jd lain pulak..birthday boy pulak yg belanja..ye la, org baru dpt first gaji..hehehe..tq bee, wat every month pun xpe..ahahaha..
Bile tgk gambo nie tegelak2 kite tgk qisya..astaga sayang..besau nau mulut tuh nguap..ikut pangai daddy la nie nguap xreti nak tutup mulut..ahahaha..pastu ngan si emyr duk pandang muke qisya mcm nak ckp, "teruknye qisya nguap"..ahahahahha..eh ehhh, aiii nmpk slim la..wakakaka..
Dadih
Ade eskrem lg u'olls..wall's lagi.,but all eskrem nie semua mini2 la..kecik2 jer.
Not bad gak la steamboat kat sini..siap ade ikan bakar lg..ade 3 types of cooking technic kt sini..steamboat dh tentu la..pastu boleh grill..grill atas dapur mcm ala2 seoulgarden..pastu boleh grill atas arang..ehhh, ape yg kite melalut nie..
Rakus betul..
Qisya pun nak memanggang gak ker..
Daddy nyusukan anak..anak pulak manja..nak tmpt sejuk je..duduk la daddy sensorang kat situ..domoknye daddy..huahuahua..

Overall makanan kat situ not bad..cume satu je la yg slag skit..byk lalat..kite makan xbyk sebenarnye..xtau la nape..mcm xde selera..agaknye sbb time tuh selsema kut..so mcm seksa nak makan..makan lak steamboat..hurmmmmm..lg la mengundang leleh2..

11 comments:

  1. cam menarik je..
    Tp byk lalat.. Terbantut selera huhu
    Maybe sbb byk seafood mentah tu kot kn..

    ReplyDelete
  2. kat mana nie...
    lama tak makan steamboat...

    ReplyDelete
  3. wah,cam bestje kak,banyak pilihan seafood dia,siap ada aiskrim walls lagi..tapi part lalat tu tak suka tu,huuu

    ReplyDelete
  4. boleh tahan..banyak gak pilihan..
    eskrin tu kalo kena anak2 zee memang dok ngulang jawabnya..tunggu la qisya besar skit lagi..hehehe..

    ReplyDelete
  5. kat manani Sya.. bukan kat Pulau Ketamkan?? boleh tahan banyak pilihankan...

    ReplyDelete
  6. popular restoren pulau ketam ni skrg... ramai kata best, tp kalau bnyk lalat mmg spoil sikitlah huhuhu .. kt yg dekat pun x pernah cuba lg..

    ReplyDelete
  7. Jrg mkn steamboat..tp sekali skla sedap jgk kot

    ReplyDelete
  8. hahahah lawak oke tgk muka emyr tenung qisya gitu hahaa. nanti i buat entry version i pulak tapi pkai gmabar u. gambar i ada satu je sbb dok sibuk makan jahaha

    p/s: i look phat!

    ReplyDelete
  9. Tunggulah Qisya besar dia tenung balik Emyr - untung menguap besar kalau menangis besar siapa susah:)

    ReplyDelete
  10. hahaha nk gelak gak tgk gambar qisya tu.. malu kat org bak kata yus jambu.

    hehe

    falys dah slim arrrrr... lemak perut dpt di tutup ek :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...