Wednesday, February 19, 2014

:: Kereta Baruku ::

Rasenye majoriti dh tau kite dh tukau kete..sebenarnye kan kite jual kete gengen kite tuh sbb dh bengang ngan bank islam..kalau nak bebel pasal bank islam rasenye pjg kut..nama je bank islam tp xde satu pun yg kearah keIslaman..staff majoriti Islam ade la..ramai dh yg komplain psl bank nie tau sebenarnye..bayo every month xpenah missed..tp tau2 ade tunggakan smp nama dh naik kat bank negara as pemilik account yg bermasalah..pastu sesuke hati nak extend kan year loan without pengetahuan owner..no call, no agreement, no nothing..memula boleh la sabau..tp bile dh byk kali n byk hal, terus jd sakit hati..

Sebab tuh la bank islam boleh offer gaji tinggi kat staff..sebab tuh la bank islam punye bonus smp 5-6 bulan..sebab hasil dr duit haram yg dieorg kutip ngan cara kotor..dh extend year loan satu hal..patut monthly kurang la tp nie x..sama je..sbb tuh kite ckp bank islam nie makan duit haram ngan cara kotor..kite mls nak ngomel2 la psl bank islam yg sebenarnye bukan islam sgt pun caranye..yg mana penah kene tau la kenapa..n seriously, kite xkan halalkan sesen pun duit yg dieorg amek dr kite..

Cite psl bank islam nie boleh menaikkan darah..bende yg lps kite mls nak cite beria..

Kite dh ade boyfie baru..alaaaa, kete kecik comel je..kete utk pegi balik keje..biau le org nak kate kite downgrade kete dr 1.6 ke 1.3..bukannye itu main car ke ape..seminggu 5hari je kite drive kete tuh..itu pun sehari, max 2 jam je atas jalan..rugi rasenye bayau 700 sebulan utk kete yg hanya pegi balik keje..

cer teka cer teka..hhahaha

Nie sebenarnye keteeeeeeeeeeeeeeeeeeee,
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
myvi!!!!!!!!!!!!!!!!!...hehehehehe..elehhh, mcm org xtau je kan..ahahahaha..
interior..

So far bawak okayh la..tp ttp xleh chellen gengen kite yg handsome tuh..hehehehe...apa2 pun ttp bersyukur dgn ape yg ade..ikutkan hati nak beli viva jer..kate pun kete utk pegi balik keje je..tp mok mok kate nnt kalau amek viva xmuat nak letak stoller qisya kalau tetibe nak bwk kete kecik...sbb tuh amek myvi..sekali mmg xmuat pun stroller qisya nak letak dlm bonet..stroller nak gabak lg..haaa, kan dh xmuat..kuikuikui..kalau tau amek viva jer..tp xpe lah, dh beli dh pun..ngeeeeeee..

20 comments:

  1. dah agak dah myvi...sebab sue penah naik myvi baru ni...bila nak naik myvi ni...gengen dah naik..kikikikikikik..kenangan sungguh

    ReplyDelete
  2. kte pun pemilik myvi juga warna putih dh msk 6thn...sgt syg..comel dan compatible..jauh dh pergi mengembara dengannya..

    ReplyDelete
  3. x per la Falsya, janji ensem jugak myvi tuh...kaler itam lagi kan...

    ReplyDelete
  4. boleh muat..jatuhkan satu sit tepi kat belakang...
    pengalaman sendiri pakai myvi hahahhaahhaha

    ReplyDelete
  5. Dark and handsome lagi, cuba macam blogger Cik Jue cakap tu, stroller penting :)

    ReplyDelete
  6. Pernah jugak terdengar pasal Bank Islam ni. Bila dah banyak sangat orang bercerita, rasanya betul la kot Bank Islam ni bagi masalah kat dia punya pelanggan.

    ReplyDelete
  7. cantik lah dashboard myvi baru ni ye..hampir tertiou dgn gmbr gelap tu igtkan kete import..

    ReplyDelete
  8. Cun seyhhhh..!
    Hitam tetap idaman :)

    ReplyDelete
  9. ida pengguna bank islam. tapi crdit card la. sokay smpai skrg. xde buat hal. mungkin bahagian loan tu kot kan?? jgn laaa ida dok puji2 ni, cc bnk islam buat hal pulak. kikikiki mantik akuuuu ;p

    ReplyDelete
  10. myvi best la..selesa cuma tang bonet la kecik skit..

    ReplyDelete
  11. minyak mahal2 ni.. x pernah fikir nak pakai kete besar.
    viva forever lah nampaknya.

    ReplyDelete
  12. Kite suka myvi, tapi dlu tak mampu tu yg amik viva je..tapi kecik2 pun takpe...syang giler kat dia..heheh

    ReplyDelete
  13. teringin sgt nak myvi tapi terpaksa la pendamkan sebab dah ada keta g keja yg lagi jimat minyak...cik kancil...

    ReplyDelete
  14. agak dahhh... welcome 2 da clu dear!! hahaha..
    anyway, kite mmg luvvv sesangat myvi.. byk berjasa wooo..
    *urkhhh.. bau kete baru la plak.. heheheh

    ReplyDelete
  15. tinggal kenangan sudah gengen akak...takpa2,janji ada keta baru kan:)

    ReplyDelete
  16. wahhhhhh...hensem btl bf ya...

    ReplyDelete
  17. haaa..betulla..myvi.hehe.2nd car pun, best jgk bwk myvi ni.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...