Thursday, February 20, 2014

:: What Is Ur Race? ::

Pg td kite gie opis commissioner of oaths kat next block sbb nak wat attestation..this so called chinese uncle, COO baru kat area opis kite..so pagi td baru kali kedua la jmp..

Masuk2 je tetibe die tanye,

"What is ur race?"

Ternganga kite jap..bukan xpaham ape die tanye tp kite mcm terkejut masuk2 pintu tanye soalan mcm tuh..

Tetibe COO tuh bersuara, "i mean ur bangsa"..terus mcm tersedar..

Kite pun jawab la, "i'm malay"..

"Are u pure malay or mix malay?"..

"I'm pure malay..why?"..
xkan la kite nak bukak cite sala silah keluarga kite yg mmg ade darah cina kat COO nie..mau bertapa kite kat situ nk cite satu2..hahaha..

Then COO tuh kate muke kite nie mcm ade mix blood..mcm chinese mix filipin mix melayu..hamboiiiiiiii..org kate muka mcm mix cina selalu la kene, tp mix filipin baru first time nie..pangako sayo la kite pasnie..ahahhahahaha..

Kalau dulu time free hair mmg dh immune dh bile org ingat kite cina..majoriti tmpt kite keje lak mmg comp cina..lg la org ingat cina..kt opis lama, ade la akak cleaner building nie, mmg kalau nmpk kite wat xtau je..takat senyum2 je la..sekali bile kite dh pakai tudung, tetibe die tegur..siap toleh 2 3 kali pandang kite..pastu die ckp, selama kite keje situ die ingat kite org cina..bile dh pakai tudung baru die tau yg rupenye kite nie melayu..haiyooooo..nak dekat sethn kut3..ya ampun!!!!..

Bile masuk kedai2 cina or mall yg promoter cina mesti speaking cina ngan kite..bile kite mention kite malay, terussss, haiyaaaaa..i ingat u cina..haiyooooo..

Sedangkan muke kite yg hidup segan mati x mau org duk ingat cina, bayangkan kalau diah yg mmg betul bapak die cina..dh la muke sebijik cina..bawak kete mcm gangster..kalau kite xkenal diah mesti kite dh maki2 dh..ehhh, tetibe diah masuk ini cerita..ahhahhahah..

10 comments:

  1. mmg muka chinese pon...kikiki..tu yg mek tembun tu mewarisi jugak tu

    ReplyDelete
  2. cina pun cina la..kiter kan 1 malaysia! hehehe...

    ReplyDelete
  3. kikiki...muka chinese look ada ong tau sis..hehehe

    ReplyDelete
  4. baru kutahu kamu mix pilipin!! hahahah... tp x kisah la ek.. asalkan kite hepy ngn kehidupan seharian..

    ReplyDelete
  5. tang mata kot nmpk sepet sikit.. tp klau diah tu mmg nmpk sgt kecinaannya tu...hehehe...

    ReplyDelete
  6. hahaha tetiba diah plak kena
    haipp kang kena tarik balik 300 kang
    aku bagi sama rata ngan naha hahahah lariiii

    ReplyDelete
  7. melayu ni semua dah campur2.. tak ada asli sgt

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...