Tuesday, May 17, 2016

:: 143 ::

Sape tau 143 tuh ape?..nie zaman dolu-dolu punye bahasa rahsia la kengkonon..zaman2 10tahun lepas...ewahhhhhh...dh lama xguna 143 nie..awal2 dulu ngan somi kite, guna la sekejap..itupun kite ajo..ternganga2 die bile kite ckp 143.."tuh nombor ape tuh..nak ajak i gie tikam nombor ke?"..wakakakaka..sekejap je la tapi..lepas guna yg betul2 punye la..baru ale lomentik sikit..kihkihkih..

Buat yg xtau la, mesti mcm, ape la yg si falsya nie duk mengarut2..huahuahuahua..

143 tuh maksud die "i love u"..
bile nak balas kene ckp,
1433..
maksudnye,
"i love u too"

Ada paham?...hiks...

Alaaaa u'olls nie, nak jiwang2 sikit pagi nie pun xleh..ckp 143 pun nak mencebek2..

Kite nak bebel pasal somi kite..tetibe hati ade bunga2 pagi nie..xtau la kenapa tetibe je..hikhikhik..ye laaa, sejak ade anak2 nie dh kurang dh watak die..asyik kakak semek ngan adik dobot jer..sian die..

Somi kite nie muke je nampak serious..tapi sebenarnye tidak tidak tidak..kepala ade sot skit..hahahaha..kadang tuh smp mengah2 kite dibuatnye..ye la mana taknye, duk berlari2 dalam umah sbb berkejaran ngan somi kite..suke sgt menyakat tau..tau kite xsuke satu bende tuh, saje je nak agah2..hahahaha..
gambo gegau sebab main kejar2..ngan qisya pun join sama..dobot tido dlm buai..nasib baik la tinge anak2 kite jenis tinge kebal..bising la mcm mana pun kat tepi tinge...xde de die heran de..kite siap menjerit2..dobot relax jer dalam buai tido..hihihi..

Kiteorg kalau jenis gaduh xde de lama2..bukan gaduh yg jenis bertumbuk, periuk belanga bertukau jadik UFO tau u'olls..bertegang urat je sikit..alah, biasalah somi isteri kan..kalau xbertegang urat, x adventure la..hahaha..

Sekejapan je pun...selalunye somi kite la yg start ok dulu..start tegur dulu..so bile somi kie dh ok, kite pun ok la terus..itu kalau somi kite start dulu la..paling lama pun 15minit jer..xleh senyap lama2..badan kite gigil nnt sbb xleh nak berckp..pastu xleh nak bergossip2, xleh nak menjoyah2..sobsss..tp kalau harapkan kite yg nak start dulu, tuh yg penah smp 2hari setengah tuh..huahuahua..org ego tinggi kan, org yg ego tinggi mmg cenggitu..haihhhh..somi kite saje biaukan sebenarnye nak tgk berapa lama kite nak wat pangai gitu..last2, somi kite jugak yg pujuk..."3hari xberckp dosa tau"..hahahahaha..
143 domok sayang..;p
Inilah somi yg sgt sgt sgt bersabar dengan perangai isteri die..
dielah best friend kite, joker kite, somi kite..segala2nye semua die kaut..hehehe..

9 comments:

  1. Hahaha lama dah tak practice 143 ni. Kahkah ! Amboi main kejar2 dalam rumah sweet tak hengat !

    ReplyDelete
  2. Alaaaa..terus akak jeles..hahahaha..larat ko Dik main kejar2 dlm umah ngan laki...hahahaha

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah....
    kalau akk pun gaduh sekejap2 je..
    penah jugak lama..tpi akk yg mula dulu...selalunya la...

    ReplyDelete
  4. alaa cutenya...hikhik..143 ni ustazah sy yg guna becinta dgn ustaz kelas sblh..

    ReplyDelete
  5. heheh lama tak guna 143. kita selalu pakai 143 & 5463 (never stop loving you) *ya Rabbi jiwang nya guaaaa -_-

    ReplyDelete
  6. Dulu ada juga guna HACKS - Falsya tahu tak
    "HANYA AKU CINTA KAU SEORANG" - cara dolu-dolulah:)

    ReplyDelete
  7. Tau makna 143 tapi tak pernah nak try kat en. suami.. ekekeke..

    ReplyDelete
  8. Hihi. 143 sampai bila-bila akan digunakan. Betul tu falysa, suami segala2nya untuk kita. Dialah yang sanggup melayan kita jeeee :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...