Monday, May 16, 2016

:: Buruknye Bini Die ::

Selalu kan dengar ayat gitu dekat artis2 yg baru kawen..mcm izzue islam dh penah kene, yg baru nie sape, hafiz ape tah yg kene ngan netizens..kate muke bini dieorg mcm kampung la, xcantik la ape la..haihhhh..

Kite cukup xpaham manusia cenggini..kenapa la suke sgt mengutuk muke org directly..kut nak ngutuk sgt la kan, ngutuk la dlm hati jer..xyah la smp comment dlm setiap gambar dieorg..xpikir ke perasaan bini artis2 tuh..kalau dieorg xbaca pun, mustahil la kalau family or kawan2 dieorg xbaca..sakit hati woiiii kalau tau cenggitu..ingat dieorg nie semua xde perasaan ker..ape hak korang nak ckp cenggitu..koi maroh nie ngan aok orang..

Biau ler, lantak ler kalau izzue islam ke yg si hafiz tuh ke or sape2 lg la artis yg kene benda sama, even org yg bukan artis sekalipun nak pilih mana2 perempuan utk jadik wife dieorg..cantik ke xcantik ke, kurus ke gemok ke, pendek ke tinggi ke..dh dieorg sendri pun xkisah, xmemilih, xbising, yg netizens nie nak bising kenapa..lebih sudu dari kuah la korang nie..

Bagi kite, org yg duk ngutuk2 nie dieorg jeles sebenarnye..at least korang ngutuk2 wife2 artis2 tuh, dieorg dh selamat dh jadik wife kepada somi dieorg..yg korang, gigit jari je la..and mesti la ade bende dekat wife dieorg yg buat dieorg rase layak utk dijadikan wife..mcm izzue islam sendri, wife die ade waktu susah senang die, jatuh bangun die..mungkin itu sebab die pilih wife die..yg si hafiz tuh pun mesti ade sebab die jugak..boleh terima buruk baik die ke ape ke..kite xtau kan..yg penting semua nie adalah JODOH..Allah dh tetapkan itu jodoh dieorg..yg netizens nie nak bising dh kenapa..haihhhh..

Macam dulu la waktu kite baru2 ngan somi kite..ade pompuan nie meroyan2 kol laki kite menangis meratap2..sama je la pangai pun ngan netizens nie semua.."cantik sgt ke perempuan tuh, bagus sgt ke die, ape yg die ade"..ehh byk lagi la..tergelak2 kite dengar..babe, jawapan yg ko nak semua ade dlm setiap soalan ko tuh..ye la, opposite kan je la..kalau ko lg cantik dari aku, kalau ko lg bagus dari aku, kalau ko ade ape yg aku xde, silap2 dh 4-5 tahun dh ko kawen ngan laki aku..kesian..pathetic sungguh..serious kite kesian..terlampau kejar org yg langsung xde perasaan kat die, end up meroyan sakit hati..rugi je korbankan segala2 utk org yg langsung xde perasaan kat die..haihhhh..pity u..

Tp tuh la, bile tgk profile picture org2 yg suke ckp/mengutuk bende2 pasal muke2 org nie xcantik la, muke kampung la nie kan, kite mcm hurmmmm, "haihhh, look who's talking..ckp sambil tgk cermin ker"..tuh la manusia nie, kadang nmpk buruk org jer..buruk sendri xnmpk..kite xkesian sgt dekat wife org2 yg dikutuk tuh..kite lg kesian dekat org2 yg mengutuk rupe paras wife artis2 yg terbabit..

Kalau ko mengutuk rupa paras org, sama jugak mcm ko mengutuk kejadian Allah..xtakut ker???..

9 comments:

  1. Betul...
    perlu ke ngata sampai cmtu kan..
    dah tertulis jodoh dia dgn wanita tu...
    yg ngata tu kome cantik sgt ke..
    kdg² lelaki nie dia tak tgk pun cantik ke licin ke idak kulit tu..
    dia pandang hati yg suci murni tu..kalau harap cantik je perangai mcm tut..tut wat apa kan.. Patut kita doakan sesiapa pun yg di temukan jodoh..kekal hingga ke jannah bukan nya lagi nak mengutuk..aish..x faham la kan...

    ReplyDelete
  2. Org yg berkata gitu tak faham yg cantik itu adalah satu yg subjektif.
    Ada yg kita rasa tak cantik tapi oor lain pandang cantik. So... kenalah akur.

    ReplyDelete
  3. kan..sakit hati baca cacian org ni kdg2.. xtau ke apa y dikutuk tu ciptaan Allah...
    setiap ciptaannya ada kesempurnaan disebalik y krg sempurna.. cantik d mata kt x semestinya cantik d mata org..

    lelaki adakalanya melihat hati y cantik..apa guna cntik paras rupa, tp hati x cun kan?

    ReplyDelete
  4. jenis mulut celupar..
    aku dari dulu lagi jenis bengan org yg suka je nk ambil tahu benda mcm ni.. contoh, kalau g kenduri kahwin..mesti nak tnya, cantik tak pengantin? aku mesti jawab, cantiklah pengantin kan? even aku tahu, maksudnya..pengantin tu berwajah cantik ke tak? lantaklah... malas aku nak menyibuk..
    emo plk.. aku memng x suka org yg jenis menilai luaran ni..

    ReplyDelete
  5. elehhh dengki letuuuwwwwwww kiter tantek dari dia! ehhhh..kekeke...

    ReplyDelete
  6. xyah pedulikan org mcm tu
    tu sebab ada org2 tua pesan
    mulut tempayan boleh ditutup mulut orang...
    salotep jelah..kalau boleh la..

    ReplyDelete
  7. Ni kes takdekerja...dok stalk ig org pastu bt dosa...huhu

    ReplyDelete
  8. Setujuuu. Suka hati lah dia nak kawen dengan siapa. Jodoh kan, biar lah muka macam mana pun asalkan baik sudah.

    ReplyDelete
  9. Jodoh.. Kita takde hak nak mempertikaikan pasangan orang... Takde perasaan 'keyboard warrior'..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...