Saturday, May 14, 2016

:: U Piss-ing Me Off ::

Oppsss maafkan bahasa kite dan juga bahasa kite yg seterusnye..langsung tidak menunjukkan bahasa jiwa bangsa..bile marah kite xreti nak berkias2, nak berlapik2, nak ber-sarcasm mcm setgh org..yg bg ayat lembut tp makan dalam..kite warning awal2..ayat2 dlm nie ayat xsenonoh..kalau xleh terima jgn baca..;)))

Kisah semalam yg sgt menyakitkan hati..
Nampak x tuh..bodoh tuh sila simpan sikit..sticker kat kete peguam la hape..tp bende2 gini xleh nak pikir..kalau driver nie betul peguam, xguna la ko belajar tinggi2 tp xde kesedaran sivik..xyah la ade niat nak berlagak yg ko tuh peguam kalau otak yg sepatutnye duduk kat kepala ko gie letak kat kepala lutut..berapa lama aku nak tunggu ko woiii!!!..
Kesian kete nie..kete nie xsalah, owner die yg tongong tuh yg salah..kesian kete nie kene sepak ngan kite..menyusahkan org..

Penah tau kite nak keluar ke jalan besar yap kwan seng nie, ternmpk ade kete ape tah xingat..tp kete besar2 gak la..kene scratched "BODOH" sebesar2 alam kat tepi kete die..agaknye lady driver tuh mesti sama perangai ngan si tongong nie suke parking merata..padan la muke..sepanjang ko drive tuh tanggung la malu..ko ingat ko pakai kete besau bg ko vip ticket yg boleh parking suke suki ikut sedap tekak ko ker..

Kut ye pun dh xde sgt parking kosong, or regardless sekejap mana ko nak parking, the least u can do is, pass la kunci kete ko kat org yg jaga parking..nie x, no phone number no nothing..besar sgt ke darjat ko yg org nak kene tunggu ko nieh..jgn la main block je kete org..xkan xpikir org yg punye kete yg ko block tuh nak keluar ke hape..kut la kalau kete org yg ko block tuh ade emergency ke ape ker, xkan nak tunggu ko berjam2..kalau kucing org tuh nazak, dh mati dh kucing tuh sbb nak tunggu ko sebelum smp ke vets clinic..kete org mcm nie la yg selalu kene pecah tingkap kene calar kene langgar kene terbalik..perangai tuh jgn nak snobby sgt..u jerk!!!!..

Kite kol somi kite..menggigil2 kite time tuh..kite siap ckp nak pecahkan je tingkap kete die..calarkan ke..

"Jangan jangan..kang xpasal2 kene bayar"..

Dah la tgh geram tgh marah, somi kite boleh wat lawak pulak..sebab kite kate kite sepak terajang kete tuh sbb dh tahap maximum dh marah..pastu somi kite gelak2..

Somi, "yg sepak kete tuh nape?..kaki u yg sakit..kete tuh steady je"
Isteri, "i nak tunggu driver nie..mmg kompom dpt makian jap lg"
Somi, "mmg la u kene tunggu org tuh kalau x, mcm mana u nak keluar..hahahaha"
Isteri, "ehh, aah kan..mcm mana pun i kene tunggu jugak si l@h@n@t nie"

Terus jadik kurang marah tuh..hahahaha..time tuh xrase sakit dh sebab sakit kat hati nie dh cover up segala sakit2..

After 40-45minutes, akak yg parking sebelah kete kite dtg..so boleh la kite keluar..tp kemain struggled la kan memasing nak keluarkan kete..

Mmg kalau owner kete tuh smp dulu sebelum akak tuh, seriously, mmg kompom kene maki ngan kite..dh xde istilah muka manis dh..xde masa nak senyum2 sengih2..dh la time tuh tgh menggigil badan..org kepala angin nie kalau dh tahap menggigil badan mmg kompom mendapat la org tuh nnt..tp xsmpt nak maki sbb dh boleh keluar..sebelum gerak selamat tinggalkan nota makian kat handle kete..@ssh0le!!!..total dickhead driver!!!..u scumbag!!!..douchebag!!..#%**£>£{+[*}*#!]=€{*{•..

6 comments:

  1. Aihh memang panas hati kalau orang main block kereta macam ni

    ReplyDelete
  2. Bila dalam keadaan tenang baca balik entry ni mesti senyum sendirian disebalik kata2 dr en. Suami kan.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Akk mcm nk gelak tau baca

    Tapi kan akk rasa sapa yg xbaran pun mmg mendapat jugak owner keta ni..kalau akk mmg kena jugak sumpah seranah FOC je...pfftt

    ReplyDelete
  4. pnah jadi mcm ni kat kami sekeluarga. lama kami bunyikan hon sbb kami nak cepat nak balik kampung tapi tuan punya kete tak muncul2. parking siap angkat handbreak. nak tolak pon xberbaloi. mahu je suruh orang ramai2 angkat n terbalikkan kereta dia. lantak padan muka! last2 minta tolong orang angkat n tolak supaya kami boleh keluar parking. n saya sempat tulis nota dan tingglkan kat cermin kereta org tu. paling tak tahan tu... keluar kat radio era tuh! siap owner gelak2 lagi... telepon era pasal kes dapat surat berantai konon! kalau jumpa depan2 mau kena tumbuk bertubi2 sebab susahkan mak ayah i nak balik kg.

    ReplyDelete
  5. alahai..mmg geram kalo kena mcm ni..pttnya kna fikir keadaan org jgk tu

    ReplyDelete
  6. sorry, aku terketawa plk terbayang comel je kau marah...
    sorry2...

    tp betullah, aku pun pernah org halang gini, nasib sblm darah naik kat kepla..tuan kereta keluar angkat tangan..sorry2.. x jd nak marah..biasa org yg halang kereta org kalau betul emergency pun dia xkan berlama2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...