Wednesday, May 18, 2016

:: My Only Son Turn 3months Today ::

Alhamdulillah..anak bujang aiii yg dobot tuh dh 3months arinie..
Alololololo..double chin tuh cover sikit dobot..gigit double chin tuh kang tau la..

Dobot nie as of today senang sangat nak jaga..of course la ade time cranky, tantrum die tuh..awal2 lahir dulu kerap la..now dh okayh dh..
Perut tuh nape tuh tayang2 tuh..kang nmpk si kakak kang dikoreknye pusat tuh kang..heiii jgn xtau, si semek tuh suke nau korek pusat org tau..kkc..hahaha..xleh tgk org belanja pusat mesti di koreknye..ngan kite kene selak la..daddy die la yg selalu kene..wakakakakka..

Dobot nie keje die mentido jer..ehh, senang la nak jaga..mengamuk bile lapar nak susu..time tuh nak buat susu pun xsenang hati..smp selak2 menangis..tp cer kalau perut dh kenyang..senyummmmmmm je manjang..heehe..
Exercise ker???..hehe..

Susu..dobot skang nie dh mmg fully susu formula dh..dh xnetek dh sebab die xpuas..xkenyang..mula2 kite bagi 3oz..xcukup..naik 4oz..pun xcukup..setiap kali lepas minum mesti mengamuk2..skang nie dh bg 5oz, lepas minum senyum jer..dobot dobot..makin dobot la u..
Nak show-off biceps ke sayang..hehehe..

Skang nie dh tido dlm buai dh..dari zaman qisya duk menahan nak beli buai letak dekat umah kite..umah nenek mmg dh berbuai dh..somi kite kalau boleh xnk beli buai..cukup la berbuai kat umah nenek..tp bile tang dobot, daddy surrender..kene jugak beli..kihkihkih..kalau x mommy xleh nak buat keje..kene pulak ngan qisya asyik duk cium2 adik die..pastu mata tgk ipad tp jari duk menintal telinga adik die..mana la xmarah kawan tuh..dh la nak tido, kene kacau pulak tuh..mmg mengamuk la dobot..hehehe..
Tangan tuh genggam je..geram ngan sape dobot..leher mana leher..huahuahu..

Baju baby boy susah betul nyeah nak carik yg berkenan..hahaha..kalau baju baby girl tuh gerammmm jer..asal nmpk je beli, asal kiut je beli..tuh yg qisya byk baju masa baby..smp xsmpt nak pakai dh xmuat..kene tang dobot, payahnye lahai nak carik yg berkenan kat mata nie..

Baju wat masa nie ade yg recycle baju kakak qisya..pink pun pink la..dobot baby lg, xtau baju kaler ape die pakai..tp pakai kat umah je la..kite xde la bingung sgt nak pakaikan dobot kaler pink bile keluar..sian die..tp, jgn pulak ingat kiteorg xde belikan baju utk dobot..of course la ade beli jugak utk anak bujang kite yg sorang nie..xde la semua recycle baju kakak..

3months dh anak mommy..sekejapan jer rase..mommy, daddy, kakak loves u dobot..

8 comments:

  1. alolo bambammmnyaa. hehe betul tu . untuk bebudak sumbat je baju apa apa pun.

    ReplyDelete
  2. HAHAHA terbalik pulok kalo sue...rasa baju baby gurl pulok rasa susah nak mencarik..asik la tak berkenan di hati..hahahha..sebab dah biasa baju baby boy, terasa mata ni senang je menangkap mana yg sesuai kan..

    ReplyDelete
  3. Comelnya anak :) Tengok gambar baby ketawa suka, siqah pun rasa happy :)

    ReplyDelete
  4. Mana yang rasa sesuai pakaikan je.. wat pe membazir.. ;)
    anyway, dak Dobot memang dobot.. akak geram tengok dia ni weh...

    ReplyDelete
  5. Kejao jer dah 3 bulan kan. My domok pok kuat mentido. Kekadang sampai kena kejut nak bagi susu.

    Wah...banyak tu dobot minum. Happy 3 months dobot.

    ReplyDelete
  6. Seyes...tgk dobot rindu nk ada bb balik..tp bila secara rsional...oh tidak!!!

    ReplyDelete
  7. anyoooooooooooooooooo..meh nak kiss sampai nangis!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...