Thursday, May 26, 2016

:: Jangan Dipandang Rendah Orang Seperti Saya ::

Kalau org yg tinggi mcm laki kite ye la kut pandang kite rendah..kite bukan rendah tp comel je u'olls..matik la sendri ckp diri sendri comel..alaaaaa, yg comel tuh ketinggian la..tp kite xde la pendek sgt..laki kite tuh je yg tinggi..cer kalau laki kite sama2 level je tinggi ngan kite, mesti nmpk kite pun tinggi jugak..hehehe..

To be honest la, kite betul2 start masak bile kite umur 29-30thn..bile duk umah umah sendri baru masak la senang cite..bile xkawen lg kite just tolong2 mak kite kacau2 je lauk2 yg mak kite masak atas kuali..lgpun mak kite masak sedap..best in the world u'olls..hikhikhik..lg satu mcm mana la nak masak, sbb kite nie jenis xlekat kt umah..manjang kuar jer..ngeeee..

Baru2 kawen nk masak mcm susah sbb asyik x mencapai piawaian..cara potong bawang salah, letak itu salah letak ini salah, masak cara gitu salah masak cara gini salah..belum lg masuk cite asyik nak compared2 jer..sudahnye haaaaaa xyah masak..senang abis cite..lantak la org nk ckp ape..

Penah ade org sebut, org yg xpenah masak nie mmg xkan pandai masak smp la bebila..longkang sgt tau mulut tuh..busuk..eeeuuwww!!!..

Dh almost 3 years dh pun..bukan 3 years kawen..3 years masak..kawen dh nk masuk 5 years dh..okayh je kite masak..somi kite puji je selalu..somi kite senang jer..kalau die makan pastu die senyap, ade la tuh yg xkene..tp kalau die makan, "ermm, sedapnye", maknenye sedap la tuh..even baru first time masak mana2 food jadi je..xpenah pun masuk tong sampah sbb makanan xjadi..tanye jugak ape rase, "isteri i masak ape pun kan mmg sedap"..amek hati je ke pe tuh..muahahaha..

Plus, xde pun somi kite sakit perut kene cerry berry smp kene masuk spital..tgk la badan die skang..especially tang perut tuh..pastu salahkan kite sbb badan die naik..kuikuikui..
Semalam punye dinner..spegeti goreng..campak2..masak spegeti goreng sbb dh alang2 nk masak utk qisya..senang je sekali semua mkn spegeti..tp qisya punye lain skit la..xpedas punye version..;)

So moral of the story, don't ever underestimate people..

7 comments:

  1. akk tgk spageti tu akk terliur dik..nak resepi please.

    ReplyDelete
  2. lapar la hai tengok spageti awak ni...share resepi...

    ReplyDelete
  3. sedapnya spageti tu... heheh. i pun tak reti masak. sekarang ni eksaited masak sebab suka tengok anak makan je lagi lagi tang breakfast. btw sampai sekarang cara I potong bawang buruk. lantaklah , perencah je pun. I takut pisau kena jari T_T

    ReplyDelete
  4. Campak2 tu yg sedap falsya..
    anak2 akak pun suka spaghetti ni..
    Senang kerja kan..

    ReplyDelete
  5. Siapa yang cakap tu kalau tak panadai masak selamanya tak pandai. Ishhh, kita belajar kan lama lama entah lagi pro daripada dia. Hahaha. Sedapnyaaa sedapnyaaaa spaghetti tu. Teringin pulak. Haha !

    ReplyDelete
  6. iyer,,spegeti mmg solution terbaik bila taktau dah nak masak apa.anak2 pon suka..

    ReplyDelete
  7. Sedap plak nengok. Tak pernah buat spageti goreng lagi,

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...