Friday, May 6, 2016

:: Frust Sesgt Nieh ::

Kite tgh frust sesangat tau skang nie..haihhhh, ape la susah nau nak menderma darah..ye la u'olls...aiiii frust pasal xleh nak menderma darah..sobssss..

Ofis kite ade wat event menderma darah..excited nie naik tingkat 17 nak menderma darah..dah isi form and whatnot, dh gie saringan pertama which dieorang nak check darah group ape (kite group darah AB) sekali bile turn saringan yg seterusnye, sangkut pulak..sebabnye kite baru pas bersalin..kene tunggu another 3 months baru leh derma darah..kenapa lagi 3 months?..by right 6 months after delivery..skang nie kan kite dh 3 months..ehhh xsmp pun lagi..so betul la kene tunggu another 3 months..some more kite breastfeed baby..lg la xboleh..
 isi dulu borangnye..
 tmpt menderma darah...actually bukan staff dari company kiteorg je yg menderma..org luar pun boleh menderma jugak..
 tmpt utk check group darah korang..kirenye kalau letak darah korang kt situ dieorg dh boleh tau korang nie blood type jenis ape..
 manisan pun disediakan tau..hehe..
seriously sedap..walaupun kite xmenderma darah..ehhhh, xboleh menderma darah, kite hanya menderma perut kite utk mengisi kek2 yg sgt sedap ini..sedappp sgt okayh..

Frust betul kite tau..setiap kali..setiap kali kalau nak menderma darah kan mesti xboleh..dari kite muda2 lagi smp la skang..dulu nak derma darah xboleh sebab berat xcukup..berat kite below 45kg..nak derma darah kene berat 45kg ke atas..bile berat dh 45kg nak menderma xboleh jugak sebab kite period..bile dh kawen yg sah2 berat xkan jadi masalah buat kite, pun xleh jugak sebab kite baru pas bersalin...huwaaaaaaaaaa....frust betulllllll...sedih sgggttttt...kite siap mencebik ngan staff tuh tau..smp die kate, "alaaaa siannye..xpe2..selalu gie mid valley x?..nnt lg 3 bulan kalau nak menderma darah, boleh gie pusat derma darah kami kat mid valley..hari2 dari pagi smp malam dieorg bukak..tp dgn syarat dh xbreastfeed anak la..nnt sian baby"..

Okayh baru tau kat sana ade tmpt yg boleh menderma darah..tp kan kalau nak gie mid semata2 mmg rasenye idok ler kut..tp kalau ade event2 yg buat kempen derma darah mcm yg ofis kite buat nie baru la rase berkobar2 nak menderma..tp tuh la..apakan daya, nasib xmenyebelahi kite..tp kenapa everytime nak menderma ade je halangan...huwaaaaa...frustttt...xdpt berbakti utk nusa dan bangsa..hikssss..poyo nau ayat tuh..hahahaha...

7 comments:

  1. tkleh derma darah..derma perut ye hehehe

    ReplyDelete
  2. banyakkan syarat nak derma darah ni. selain ada jadualnya, kena jugak cukup tidur. untuk I yang tidur tak berapa cukup ni, pitam tak pepasal je.

    dulu I takde perasaan sangat bab derma derma darah ni. tapi lepas beranak anak pertama, 3rd tear and dimasukkan 4 bag darah terus rasa macam hutang budi, hutang darah, hutang nyawa kat penderma.

    ReplyDelete
  3. Akak dah lama tak derma darah.. nak mula balik tak tahu bila.

    ReplyDelete
  4. tak pernah derma darah..didermakan ada la..
    untung jugak tu sya dapat derma perot..

    ReplyDelete
  5. bagusnye...rajin nak derma darah...takpe2, niat dah ade...dah dpt pahala kat situ...akak takleh laa..hb low...kalo peknen tu 6-7 tak naik2...kalo tak peknen ni akak rase dlm 10 je kot.... tu pasal tak layak langsung nak derma darah heheeheh darah i tak laku youuuuu....

    ReplyDelete
  6. akak pun sama dik..selama ni tak dapat nak menyusu sebab breastfeed anak :(

    ReplyDelete
  7. sama la kite pn klu nk derma darah ada je halangan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...