Friday, January 25, 2013

:: GPS Bergerak ::

Tgk GPS tetibe tingat ayat "GPS Bergerak"..tetibe senyum sorang2 mcm org sasau..kuikuikuikui..dulu kawan2 kite especially kak nonie suke sgt panggil kite GPS bergerak tau..kalau nak gie mana2 tmpt yg dieorg xtau n xfamiliar mmg org yg dieorg akan kol is me utk tanye direction..mok mok pun sama..kadang mok mok pun kol tanye direction jugak..apaaraaaa...

Itu lah kan, ade jugak kebaikan kalau banyak berjalan nie..utk kesenangan kawan2 yg xtau jalan..hahahaa..dh tuh kalau tapak kaki kiri ngan kanan ade tahi lalat, jgn salahkan kite la kalau kuat berjalan..kuikuikui..ehhh, ade kaitan ke?..;)))))..

Kite dulu mmg kuat berjalan tau..abis sekolah je mmg berjalan je keje..kene plak member2 ramai yg dh berkereta, so mmg lg la kuat nak berjalan..ade je member2 kol ajak gie sana la gie sini la..tp bile dh berkereta sendri idok la plak rajin nak berjalan..hahahaha..

Dulu bile member ramai, so jadi lg byk la tempat yg kite terjah..bile byk tmpt yg kite terjah, jd lagi tambah la tmpt yg kite tau..muahahaha..tp jd ssh jugak tau bile semua tmpt byk dh terjah..ssh sbb nak bile sendri nak berjalan smp xtau nak gie mana..itu pun leh jd masalah tuh..

Tpkan kite kalau nama2 jalan nie mmg kite failed..kalau nak jmp sape2 kat mana2 je kan, jgn la duk mention nama jalan..yg mana kite tau, tau la..yg mana xtau tuh mmg jenuh nak kasik re-fresh balik..nak senang, kene ckp landmark baru tau..

Kite tau area KL n Selangor laaaa..kalau belah2 negeri lain jgn tanye laaaa...rajin plak la kiteorg nak berjalan   smp kat JB ke Kedah ke mana ker..ngeeeeee..


Mok mok punye GPS yg kite bagi tuh tersadai je kat dlm glove box kete die..apaaaraaaa..before ade, beria tau, bile dh ade, nan hadoooo...kuikuikuikuikui..

10 comments:

  1. GPS bergerak lg bgs dr GPS yg bli mhl2 tu..hehehe

    ReplyDelete
  2. sedekah kat ieyda lah GPS yg tersadai elok lam kete tu...hihihiii

    kita xde GPS, so tu yg xleh nak jln jauh2 kalau tempat yg xpenah tuju...kelakor kan...hihii

    ReplyDelete
  3. akak yg tak de tahi lalat kat tapak kaki ni pun suka jalan.. cam ne tu..hee

    ReplyDelete
  4. Ida pun ada kawan yang ida labelkan as GPS Bergerakk.. Tanya ape je jalan kat dia, semuaaa dia tahu.. huhuhu.. Ida baru je install waze.. ala ala GPS gak tu! ;)

    ReplyDelete
  5. nory jenis yg susah nk hafal jalan...
    biasa nory tanya ngan abg nory je...die mmg mcm google map, dlm tipon pon die boleh bgtaw detail, siap bgtaw ade shell kat sebelah kiri, depan sikit kang jmpa masjid siap ngan nama masjid sekali, pastu depan sikit jmpa bangunan itu, bangunan ini.....hahaha...memang detail giler...kdg2 lagi percayakan die dr tgk GPS...hehe

    ReplyDelete
  6. betol lah..landmark tu senang nak ingat!

    ReplyDelete
  7. kak intan pon guna GPS gak..(guna pala sendri) ekekkeekek

    ReplyDelete
  8. kikiki betul tue...bila tak ada nak gps....bila ada tak guna...simpan buat pekasam..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...