Tuesday, January 29, 2013

:: Insta Fight ::

Hurmmmmm, kite cukup xpaham ngan mentality certain org2 kat Instagram....selalu artis la yg kene..kalau yg bkn artis kene mmg dh kene remove dh kut..hahahaha..ehhh, boleh ke remove????...kadang gambar yg dieorg post tuh xde bende pun sebenarnye..example post gambo makanan..tp yg dtg comment tuh alahai..tah pape tah ayat..belum lg yg post gambar seksi2 ke ape ker..

Even Awal post gambo mak die tgh solat pun ade org comment "show off"..kan Awal sendri dh reply comment tuh..tp kan kalau dh byk sgt nak comment yg negative, or xsuke ke kenapa nak follow lagi kan..kenapa x unfollow jer..kan senang abis cite..

Ade je comment yg tah pape..pastu duk bergaduh la semua org kat dlm tuh smp beratus2 comment..bkn nak kate xleh nak tegur, boleh tp kene lah pada cara..nie kut ye pun nak tegur xyah la nak ckp bende2 yg mengaibkan org tuh..ayat mmg sendri yg carik gaduh..pastu bile kene hentam mulalah nak balas2..mmg smp sudah pun xabis la kalau gitu..sape kite nak letakkan hukum kat org tuh la kat org nie la...org yg mengutuk, menghina tuh perfect sgt ker???..

Pastu bile jadi gitu, mulalah masing2 bukak isu tudung..sbb yg start dulu adalah yg bertudung..rasenye semua gambo yg kite tgk n baca comment mesti ade bangkit isu nie..bg kite la kan, tudung tuh xsalah..salahkan si pemakai..yg si pemakai tuh pun sila lah tunjuk teladan yg baik..walaupun bertudung, itu xcukup utk menunjukkan yg kite nie perfect..

Dah dah...xnak cite pasal insta fight dh...sape penah minum air Barbican nie..


Strawberry Flavor..sedapppppppp...kalau nak try ade jual kat supermarket..kat kedai2 makan Arab pun byk jual air nie..dh mmg sah2 la kat situ byk jual sbb mmg dr Arab pun..non-alcohol okayh..sparkling water..bkn beer, bkn Jack D, bkn liquor okayh...ini air HALAL punye..

21 comments:

  1. tak pernah beli air dalam gambar tue...

    ReplyDelete
  2. tak pnh try....nk try...tp xtau plk kat supermarket ada....kena terjah ni....=)

    ReplyDelete
  3. nmpak mcm sodappp jer.. hye adik, akak singgah sini!

    ReplyDelete
  4. tak pernah try tp sparkling juice mmg sedap!

    ReplyDelete
  5. air tu penah tengok tapi x penah nak terai.takut pening kekeke....

    yang kutuk2 nie sya akk rase orang yang jeles ngan kehidupan orang len....dier xder aper yang orang tu ader kot...entahlah...

    ReplyDelete
  6. noob giler manusia yg komen mcm tu.. segalanya serba xkena.. mcm la dia perfek sgt duk komen org mcm tu.. mcm ada artis wanita ni, kalau xsilap nora danish.. post gmbr dia dlm bilik.. pastu ada lelaki komen negatif, ntah hape² duk kutuk.. bila tgk post kt IG dia, kemain peluk gepren, gmbr xpakai baju..rambut perang bagai.. mmg kena hentam semula la..

    ReplyDelete
  7. ya i pun pelik gak. kenapa org suka berfikiran -ve. share benda baik kata menunjuk share benda tak elok lagilah....sighhh

    p.s. nak try lah mcm menarik je air tu

    ReplyDelete
  8. Miss u babe..
    Ko sihat?!
    Dak domok sihat?!
    Aku Aqil & ayahnya sihat..
    Mentel aku je blom 100% sihat..
    Weng2 lg x bleh nak menulis blog mcm dolu2 lg..
    Wkakakakakaka!!
    Tp still bleh kalo nak ajak merepek meraban mcm ni.. ;p
    Rindu sgt kat ko babe.. :D
    TC yer..
    Apapun aku berkenan tang BOTOL minum ni..
    Leh wat koleksi simpanan ni..
    Kumpul botol.. ;D

    ReplyDelete
  9. tu yang malas nak follow2 selaloo ngan insta ni..mmmm..tapi air tu sue tak penah minum...

    ReplyDelete
  10. Itulah yg dikatan makin ramai org makin banyak ragamnya Falsya.

    AIr barbican makan nasi arab mesti ada - pilih aje mana nak.

    ReplyDelete
  11. macam2 ragam dikk
    semoga kita x jadi macam tuu kan ;)

    hurmm akak pun x pernah minum air nie , x minum dan rasanya pelik lah bila tgk minuman nie ekee ;)

    ReplyDelete
  12. aritu aku borong barbican 1 karton
    pastu terus sugar high :p

    ReplyDelete
  13. falsya.. fara slalu minum strawberry gak kalau pegi makan kat saba restaurant.. hehehe

    ReplyDelete
  14. Sedapnyer Barbican.. dah lama x minum..

    ReplyDelete
  15. Tak penah minum lagi...

    Tu la kan..kat insta tu mcm2..
    Kalu x.suka watpe follow
    Unfollow saje kan senang...
    Apeeeraaaa...

    ReplyDelete
  16. xpenah minum plak air tu..mmg insta ni mcm2 kan...kalu xsuka xpyh la follow

    ReplyDelete
  17. pernah rasa tapi akak tak suka ngat...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...