Wednesday, January 30, 2013

:: Masak2 on Weekend ::

Lately nie kite mcm terlebih rajin plak nak masak..hahahaha...ari Sabtu lps kite wat nasi lemak...first time u'olls buat nasi lemak tau..alhamdulillah jadi...berbunga2 hati bile mok mok puji sedap...bkn nak gedik2 berlagak bagai tau...takat nasi lemak je pun nak kecoh..ye ye, tp kalau bende first time, n kene puji mesti la berbunga2 hati..xkan la korang x kan gitu gak kalau dh kene puji..;p

walaupun xsesedap mak punye tp dh ala2 tuh okayh laaaa..kuikuikui..abaikan spra paper tuh okayh..org malas nak lap meja gini la gayanye..hahahaha..

Yg xtahan tuh siap ajak Ikhwan n jaja lagi dtg umah makan...ade la conversation kiteorg before nie yg xleh share kat sini..kang org jauh sentap2 plak kang..hahahaha..ajak makan mcm dh expert je masak nasi lemak nie kan..bile ikhwan n jaja dh makan, alhamdulillah dpt good feedback..si botak tuh bknnye betul..hahahahahhaa..

Yang xtahan jaja siap request pavlova lagi..in fact, mmg kite dh lama plan nak wat pavlova weekend lps..rezeki jaja ngan ikhwan dpt makan..hehehe..

soooo heaven on earth...suke3..tamo beli kat Alexis lagi dh..dh la mahal..baik laaaa wat sendri..
lagi puas hati..

Malam Sabtu tuh plak masing2 diet sbb dh makan nasi lemak time lunch..puiiiii..diet la sgt..hahahaha..kite just wat simple dish jer..bruschetta ngan mushroom soup..nak wat lebih2 takut xsempat sbb mlm tuh nak gie tgk movie ngan mok mok..habuan sbb mok mok tgk kite bertungkus-lumus memasak kat dapur..hikhikhik..


Xcukup ari Sabtu, ari Ahad wat lagi pavlova sbb nak abiskan strawberry balance ari Sabtu punye..abis je lunch terus kuarkan pavlova..konon2 utk dessert la plak kan..wakakakakaka..malam kiteorg makan kat luar..makan kat Mohsin, TTDI sbb tetibe je tingin nak makan MumtajNan..sedap i tell u..

semua tuh kite abiskan sorang tau..mok mok makan 1 slice jer...hehehe..

42 comments:

  1. baru terpikir nak buat nasi lemak weekend ni...huhuhu....asyik makan kat kedai jer kan... lepas tu kalau mahal komplen...wakakkakakkaka....

    ReplyDelete
  2. saya terliur!terliur!

    xpernah rs pavlova lagi..huhu

    ReplyDelete
  3. Sy yg sllu masak ni pun xreti masak nasi lemak lg tau Sya, Sya kira hebat la dpt masak ns lemak, kite bkn xnk buat tp xreti agak santan nk masak ns tu takut ns lembik ke hape kan...huhu

    Pavlova lg la jauh panggang dr api, ku surrender awal2...ekekekek

    ReplyDelete
  4. wow rajinnyerrr falsya...mcm mn la mok mok xsayang kan kihkihkih

    ReplyDelete
  5. masyallah pandai nya awak masak...hebat2..clap....

    ReplyDelete
  6. hehehe, pandai strategi kamu kan...masak2 time orang takde...hahaha...ingat dua bulan dua bulan....heheh

    ReplyDelete
  7. amboi rajinnyerr masak..jeles ros tau.. :P

    ReplyDelete
  8. pandai falsya buat palova... klu kiter tggl dekat pasti akak dh order ni...hehe...

    akak pun suka gak nasi lomak... time cuti selalu gak akak masak...:)

    ReplyDelete
  9. bestnya....akak pun suka masak2 time coti...

    ReplyDelete
  10. rajinnye masakkkk...wahhh lagi bertambah sayang la chenta hati awak tu...

    ReplyDelete
  11. x lamo lg makin tembam ler mok mok awak tu

    ReplyDelete
  12. sesekali tunjuk skill mesilah sedapp dan dapat pujian, kalau tak puji mau takmoo masak lagi dah hahahahaha....

    ReplyDelete
  13. @pinky tau xpe u..try la buat..lagi puas tau makan..;)

    ReplyDelete
  14. @~Siti Hajar~ memula takut jugak nasi xjadi..sbb nasi tuh yg penting..sekali alhamdulillah ajdi..sukatan sama mcm kite masak nasi jer..;)

    ReplyDelete
  15. @Wanieys a.k.a IbuQalief hahahaha..rajin sekejap je...boleh gitu?..ngee

    ReplyDelete
  16. @syawalsimpsons xmo la jeles mak jemah..nnt wat okayh...;)

    ReplyDelete
  17. @Hasrina xhebat mana la pun u....tgh belajar2 lagi nieh..;)

    ReplyDelete
  18. @♥cikmOt♥ itu lah strategi saya..kuikuikuikui...

    ReplyDelete
  19. @adarnadzmie hehhe..senang je kak..kalau ssh idok le mampu..hehee..

    wahhh, mesti akak masak lagi sedap...;)

    ReplyDelete
  20. @Amanda Suria time coti2 nak dtg umah boleh?..hehehe

    ReplyDelete
  21. @fazilzura skang pun dh tombam dh zura oiiii...hahahaha

    ReplyDelete
  22. @Masya tau xpe masya...u can read meeee..pastu sentap je manjang..hahahha

    ReplyDelete
  23. rajinnnyer die masak..

    uihh terliur tgk pavlova tu...

    ReplyDelete
  24. rajinnye....teringin sgt nk mkn pavlova...haihh...bile tah dapat mkn ni...pos sini sket blh?hehe

    ReplyDelete
  25. alamak rajinnyer.. sonok mok mok.. pavlova tu nampak sangat menarik tertarik..

    ReplyDelete
  26. tahniah!! berjaya masak nasi lemak. aku pon blm pernah try lagik! hehehhe

    ReplyDelete
  27. terliur...terliur dan terliur lagi

    ReplyDelete
  28. sya yg terror..:) sya dapnya..bak cikit lerrr

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...