Thursday, April 10, 2014

:: Baby Bullet Or Blender ::

Ingat x kite ade cite pasal nak wat kan puree utk qisya whether nak beli baby bullet or blender..soooo inilah jawapannyeeeee..

Blender..;D

Last weekend gak gie carik...gile xmenyempat kan..bile pikir2 balik mcm rugi je beli baby bullet, tuh yg sudahnye beli blender..nak2 la biras kite kate kawan die beli sekejapan je pakai..bekas baby bullet tuh xleh letak dlm fridge..crack terus jadinye..mmg lg ke arah nak beli blender la bile dh dgr gitu..lg senang..

Mommy pun boleh tumpang sekali..sebenarnye blender gabak kite tuh mmg utk wat juice or smoothie pun..kite je yg gune utk blend cili..asalnye sbb terguna time wat house warming last year...tuh yg sudahnye sambung terus blend cili..

Mommy yg hover..ingat nak wat dh puree utk qisya..sekali kene marah ngan mak kite ngan abg ipo kite.."tunggu dulu la dik..qisya kecik lagi..kesian die..kite masih nak menjawap lg, "alaaaa, sebulan je beza"..abg ipo kite ttp mempertahankan, "xyah la lg dik..tunggu la...bukan ape..sian perut die..qisya kecik lagi"..baekkk laaa..saya menurut perintah...kihkihkih..tp kalau ikutkan mmg seelok-eloknye bagi bile 6 bulan..sabau ye qisya, lg sebulan je lagi..

8 comments:

  1. Hehe..akk lg 2mggu nk 5 bln akk dh start bg..bg pisang sikit je

    ReplyDelete
  2. tunggu la sya..skarang tak sama cam kita kecik2 dulu..

    ReplyDelete
  3. sabar ye mummy....lg sebulan je pun...:)

    ReplyDelete
  4. betul better tunggu dulu na 6 bulan tepat. beli blender boleh guna untuk mama,;jangan duk guna untuk belacan la naa,,kesian cik puteri kita tu heeeee sambung ipar duai ni hat
    peranggan last tu.:)

    ReplyDelete
  5. sama gak pendapat akak ngan Sya...:)

    ReplyDelete
  6. biasanya mak-mak yg xsabo nak rasmikan blender baru, hehe...
    sabo ye, sebulan jek lagi...
    pastu mesti puri qisya mcm2 jenis n sedap2 :)

    ReplyDelete
  7. beli balnder ... kalau baby bulet tu tah bile plak nk gune ye dak ..

    ReplyDelete
  8. X menyempat2 ek nk bg mkn. Selalu pn guna blender jesng. Tp ada dua la. 1 utk blend cili bwg. 1 lg utk blend buah bagai.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...