Tuesday, April 8, 2014

:: Pernah Tak? ::

Dh kenapa arinie tajuk nak question mark je nie..aaahhhh, gasak laaaa..dh itu je ayat yg terlintas kat kepala nie..ngeeeeee..

Pernah x korang makan mempelam mcm gini..
mempelam cicah ngan kicap..sedappppppp wooo..

Mok mok kate kite gile sbb makan gini..sampai hati mok mok ckp aiiiiii gile..;(((

Tah la kite mmg suke mkn gini..xtau nape..tp kicap mesti kicap Tamin..kesukaan turun temurun..sep skit sape yg sama ngan kite..ahahaha..

Sape penah makan tebu
rasenye mesti majority penah makan tebu mcm gini je..baru la mcm gengster kg lipat lengan baju smp jd sleeveless duk lepak tepi parit kaki sebelah hinggap kat tembok kacau org smbl kokak tebu..hamboiiii pjg nau imaginasi..hahahahaha..

Tq kak rina for the tebu..;D

Kak rina nie wife dak opis mok mok..tanjat gegurl semlm mok mok blk bwk tebu.."nah, chipon bagi..wife die suruh pas kat u"..tergelak2 kite..asalnye main2 jer..alih2 betul2 pulop dpt..kihkihkih..

Menggamit memory betul makan tebu gini..dh lama xmakan..

23 comments:

  1. tgk gmbo pelam tu pun dh menangkap mulut ni ha rs nyum3...

    tebu gitu lama jugak xmkn..

    ReplyDelete
  2. sedap nye mangga cicah kicap..tebu tu best tu

    ReplyDelete
  3. ok pelam tu buat jemah telan ayaq liuq..geram ni...sedapnya

    ReplyDelete
  4. sya, tu cicah kicap kosong jer ke??
    hishhh tak pernah makangitu..kalo letak garam gula sedap la..picit skali cili api..

    ReplyDelete
  5. mangga pelam camtu akk punya fav la sis..akk makan je ngan kicap..colek ke asam ke..semua bedal..hahaha

    ReplyDelete
  6. nieyl x penah makan mangga cicah kicap tuh..hehe~ wah!tebu suke2...teringat lak zaman kecik2..makan tebu..haha~

    ReplyDelete
  7. sep2.suka jugak makan buah mempelam cicah kicap.tapi selalunya kita tambah gula.sedap2!yang tebu tu, masa dulu2 je buat. sekarang dah xbuat dah.kang masuk celah2 gigi lak serpihan tebu tu.hihi

    ReplyDelete
  8. Ala Sya kakak pun makan dgn kicap macam tu juga:) sedap ada kick sikit kan..

    Tebu pun sampai sekarang kakak makan hongges aje dgn gigi. Kalau guna pisau dia punya kick tak sama:)

    ReplyDelete
  9. Ouch..x pernah laa..but now mempelam harum manis dkt perlis dh start musimnya...nk jugaa....:-)

    ReplyDelete
  10. lama dah xkokak tebu cenggitu jek hehe
    kecik2 dulu biasa la mkn camtu
    pastu kang ada terselitnkt celah2 gigi
    hahaha

    ReplyDelete
  11. haha gigi jadi kuat dan gig jadi bersih makan tebu ni, memang la siku kena menyinggung hehe, ala makan pelam dengan kucap, yang kuning tu, sayangnya hehe

    ReplyDelete
  12. @Ann manis gile mempelam nei..hehe

    ReplyDelete
  13. @mama tisya sedapkan erin...tebu tuh yg champion..hehe

    ReplyDelete
  14. @syawalsimpsons sedap jemah..sile2 jgn malu jamu mata..haha

    ReplyDelete
  15. @Zee Suhaini aah la zee..cicah kosong je kicap gitu je..sedap tau zee..hehe

    ReplyDelete
  16. @Chekgu Azrine kan kak..semua cicah semua bedal jer..;D

    ReplyDelete
  17. @Nieyl tebu tuh mmg wat teringat zaman kecik2 kan...hehe

    ReplyDelete
  18. @FiZ yeayyy sep!!..ahaha...tuh la dh lama xmakan tebu..nnt kite tgk macam mana hasilnye..;D

    ReplyDelete
  19. @Kakzakie yeayyy!!..falsya ado geng..hehehe..ishhh betul la kakak..sama la ngan falsya..pakai pisau ape kerlas..;D

    ReplyDelete
  20. @Gieyana mmg musim nyeah..patut la ramai yg menjual..hehe

    ReplyDelete
  21. @Nad MamaZN hahaha...kan nad..tp tuh la nikmat makan tebu sebenarnye...

    ReplyDelete
  22. @babYpose alaaa mmg patut kene gitu ke kalau makan pelam cicah kicap..kihkihkih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...