Tuesday, April 29, 2014

:: Yeayyy!!!.. Qisya Dah Makan!!..

Before kite bebel2 pjg, tq la sgt2 utk yg mana mendoakan supaya kite diberi tahap kesabaran yg tinggi..in fact, mmg kite tgh bersabar pun skang nie..tp tuh la, sabar pun ade tahap jugak kan..sooo tuh la, selagi boleh bersabar mmg ahkak akan bersabar yeeee..walaupun smp ke family kite pun kene kutuk kene mengata, mak kite pun kene jugak jd bahan mengata bahan dikutuk, kite masih lg boleh bersabar..tp jaga2 ye org itu, walaupun tuan punye diri nmpk je mcm senyap je mcm xberdaya nak melawan, jgn ingat ko boleh galak lg mengutuk mcm2..tuan punye diri nie kalau dh mengamuk mmg dh xpikir dh ko sape..tuan punye diri kalau dh mengamuk mmg segala jenis bahasa kuar..so BEWARE lah ye org itu!!!!..

Dah dah falsya..bykkan kan bersabar yeee..kan tahap kesabaran ko dh makin meninggi semenjak ade mek tembun qisya..org itu mmg dh sedia bodoh so jgn jd bodoh mcm org itu..
------------------------------------------------
Okayh, where were we??...ohhh nak cite psl mek tembun kite..hehehe..skang nie mek tembun dh makan u'ollsss..yeayyyy..mommy la yg paling excited sekali..hehe..
Kite wat puri keret utk qisya..mmg keret semata la..sekali qisya xsukeeeeeee..frust mommyyy tau..huwaaaaa..sobsss..siap smp nangis2 qisya xnk makan..pastu bile bg susu kemain laju lg duk mengisap..ahahahha..ye la nak..mommy learn from mistake..huahuahua..

Pastu mulalah duk kene bahan ngan mok mok, ngan family kite..mok mok tuh bile semua duk bahan kite, makin galak la die tmbh lauk..sentap i'ollss..kihkihkih..

"Cube ko sendri makan keret semata gitu..lalu x?..bengong bg anak makan keret semata..bg org tua pun org tua xnk"..wakakakakakka..kene setepek ngan kakak kite..mengong tau..

Ye la ye la..nnt mommy wat puri yg sedap2 utk qisya ye..hehehe..qisya belum lg 6bulan..7.5 baru 6bulan..kesian tgk die asyik duk menggelepar tgk org makan..
Smp mendongak kepala tuh tgk daddy die minum..
Pastu bile xdpt masuk jari dlm mulut..hehehe..

8 comments:

  1. Oh... dah boleh belajar sikit-sikit ni Falsya. Tinggal berapa hari lagi aje pun.
    Anak kakak dulu semua cepat 2 minggu (sebelum 6 bulan) sebab kakak tengok macam nak makan sangat.
    Tengok macam Qisya itulah nampak daddy minum dongak - kesian kan.. boleh aje bagi pelan-pelan ajar makan solid food.

    ReplyDelete
  2. Sis bg mkn pisang lenyek dlm satu dua suap dulu..pastu bt labu dulu..

    ReplyDelete
  3. nak sedap kan falsya, keret tu tambah susu badan sket..biar ada rasa.baru la sedap mcm air keret susu kat kedai tu :)

    xpe, prektis make perfek bak kata org jawa, hehe... go go mummy qisya!

    ReplyDelete
  4. Comel je tengok muka Qisya tu curious time dongak tengok daddy dia minum :-)

    ReplyDelete
  5. rasa gmbar qisya tu mcm gmbar luth dulu.

    gitulah..asyik tgok kita makan.
    4bulan lebih kita dah bagi makan..
    semua dia makn.

    ReplyDelete
  6. Yeayyyy anak mak ngah dah makan! tapi kan babe.. i pernah buat puree carrot semata. emyr suka. mungkin selera dia selera arnab kot hahaha

    ReplyDelete
  7. suka la mummy nak kasi Qisya mkn lepas ni... cian tgk qisya gigjit jari tgk org makan...puri caret sedap tau qisya....hihiih

    ReplyDelete
  8. hai fasya! try la bagi qesyha makan labu. rebus, pastu blend kasik halus. kalau campur sikit susu badan, maybe possibility utk baby tolak kurang sikit. selamat try! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...