Tuesday, April 22, 2014

:: Sentil Lidah Kang ::

Skang nie tgh musim utk qisya jelir lidah..skit2 jelir lidah..kalau org tegur, die punye senyummmmmm mmg sekali pakej ngan lidah terkeluau..gedik sungguh anak mommy nie..tuh yg mok mok selalu ckp, "tuh la, i dh bgtau byk kali dh..time pregnant, stop kan dulu u punye gedik, u punye propa, u punye drama queen tuh..haaaaaa, kan dh turun kat anak dah"..aikkk, mommy lak yg kene..hurmmmm..
Tp mmg ini budak sgt drama queen..sgt propa..bile qisya tgh baring, kene lak kite lalu dpn mata die pastu wat xtau je xamek die, haaaaa, itu jam die punye menjeritttttt, masyaAllah..gaya nangis dh mcm kene campak kat dinding, pastu angkat campak lg, pastu angkat sambung lak wat smack down..wakakakaka..

Gaya mcm sakit sgt laaaa..padahal xde kene ape2 pun..cume kite xamek die je..kadang tuh kite gie dapur sbb nak basuh tgn la, nak wat susu die la, nak gie toilet la ape la..pastu bile dh angkat, mek tembun tuh terus senyum yg menyeringai lak tuh..kadang tuh bile dh angkat smbg lg bebel2..marah leww tewwww..propa sgt kan..padahal sebelum angkat tuh skit punye meneran nangis..smp merah2 muka..mcm nak meletup muke tuh pun ade gak sbb meneran..geram jeeeee..mmg kene gomol la pastu..
molek nau la tuh jelir lidah gitu tuh..ngan air liur bagai..nur qisya arissa nie laaaa..ehhh sebelum terlupe..kebanyakan org yg tanye nama qisya nie kan ayat mesti sama..

"anak nama ape?"
"nur qisya arissa"
"sedapnyeeeee namaaaa..ape maksud nama tuh?"

Kalau tanye dan dan tuh mmg xleh nak jawab la kan sbb dh lupe..kihkihkih..maafkan saya, saya insan baru beranak..wakakakaka..

okayh, ini maksudnye..

Nur - Cahaya
                               Qisya - Hidup dalam keadaan baik
         Arissa - Azam, Kuat
 Ini budak mmg nak kene uli die je selalu..mommy ngan daddy kene ade dpn mata die je sokmo..ngan mok mok die xberapa nak heran sgt..tp kalau mok mok bukak pintu, haaaa, itu jam tgk la kepala die skit punye tinggi die angkat nak intai daddy..mcm ular tedung..kalau ngan kite pulak, kite mmg xleh bergerak langsung..bile die tgh baring, kite kene baring sekali ngan die..haiyooooo..
nie ha budak tuh...senyum nak cheeky je..ishhhh geram la pulak tgk budak tecik nie..don't grow up too fast sayang...nnt mommy rindu..mommy xpuas lagi nak peluk cium gomol pastu bau air liur baby gurl mommy nie..bau air liur yg wat mommy addicted sgt3..arghhhh..mommy miss u baby gurl..;((((

12 comments:

  1. somelnyeee baby...
    smoga membesar dgn sihat ye cyg...
    doakan aunty dpt baby tau :)

    ReplyDelete
  2. qisya yg comel...nanti untie gigit molot tu baru tau...hihiii

    ReplyDelete
  3. zaman sue macam tu dah berlalu dah..kikiki..tunggu la ada anakkecik balik, mesti macam tu gayanya..nasib jugak la akob ada nak tolong masak, terutamanya...kalo tak , mmg susah la...

    ReplyDelete
  4. tembun sgt ni...geram nak cubit pipi tu...

    ReplyDelete
  5. geram tengok dak Qisya ni.. ;)
    Moga kuat dan sihat selalu hendakNYA..

    ReplyDelete
  6. Comel betul Qisya ni. Rasa nak picit-picit pipi dia. Hehehe

    ReplyDelete
  7. aloh aloh budak comel nieeee...meh sini la nak gomol jugakkkk :D

    ReplyDelete
  8. Ohoho.... siapalah yg tak geram tengok budak comel macam ini.
    Kalau dapat kat kakak mahu kakak culik terus masuk rumah tak pulang:)

    ReplyDelete
  9. hehehe.. comey dia wat camtu... tq Falysa singgah blog Alycia ;)

    ReplyDelete
  10. comelnye qisya senyum sambil sentil lidah tu haha geram nengok.... kan? cepat sgt anak ni grow up...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...