Tuesday, April 1, 2014

:: Gumuk Gumuk Gumuk ::

Kite kan baru kan tgk kan gambo kite kan time kite preggy dulu...oomaaakkkaaaiiiiiii!!!..gumuk gile sgt gumuk hokeyh...nak nangis rase tgk gambo2 time preggy..nak2 lak bile dh ujung2 nak beranak...rase mcm time tuh muke ngan badan kite dh overload tunggu masa nak meletupppp jer tau..super crazy!!!..ahahahaha..dh mcm mak hyppo dh hokeyh!!!..silap2 mak hyppo lg kecik dr kite..kihkihkih..

Last berat kite sebelum bersalin was 71kg..astaga..xpenah2 okayh berat kite smp gitu..kalau gemuk pun xpenah lg la nak cecah 50kg..time preggy, kite mmg langsung2 xde alahan..kalau ade pun sbb effect dr operation cyst bulan 3 tahun lps..itupun sekejapan jer..time tuh kite pregnant kan qisya sebulan..syukur alhamdulillah time tuh kandungan kite xterjejas..kalau x, xde la kuau cite2 psl mek tembun tuh..sobssss..

Mana la kite x gumuk..time pregnant wat hal pulak boleh nak makan beras la nak hidu beras smp mamatisya bg hadiah beras wangi waktu kite wat house warming..ahahhaha..
nah bukti..dpt beras wangi untuk kudapan kite..waakakakkaa...time nie masing2 gelak2 xhengat okayh...kelakar gile..tgk la kiteeeeeee..gumuk kan gumuk kan gumuk kan gumuk kan..time preggy muke kite mmg sembab gile..itu belum cite nafsu makan yg membuak2 time pregnant..kene lak ade somi yg tunaikan segala2 ape yg kite tingin kan..lg la gumukkkkkk!!!!!..ngan somi2 pun gumuk skali...ahahahaha..

Yaaaa!!..saya mmg sgt tidak malu utk tunjukkan gambo yg betapa gumuknye saya waktu ngandung..malahan saya sgt3 berbangga dan bersyukur..sbb bukan semua org yg boleh merasai pengalaman mcm nie..ini adalah satu pengalaman yg sgt manis and priceless..sgt bermakna utk kite n mok mok..sbb akhirnye kite dpt "hadiah" yg sgt berharga dr Yang Maha Esa..

Kite xkisah la org nak kutuk kite time preggy gumuk ke hidung besau ke bdn mcm belon ke ape ke..yg penting Nur Qisya Arissa Binti Irwan Nor Ishar sihat tubuh badan cukup sifat segala..

Nak turun berat mcm skang nie bukan mudah tau..ngan kite breastfeed-ing qisya lg..so far, kite dh turun 18kg dlm masa 4bulan..nie nak bg turun lg at least dpt 7kg pun jd la..nak dptkan berat lama boleh tp mmg struggle gile kuttt..
time nie masih gumuk lagi..nape kite ckp gumukkkk..sbb time nie kite masih pakai jeans time preggy..skang nie kite dh muat dh jeans kite..weeehuuuu!!!..

Chaiyokkkk sya chaiyokkk!!!..kite skang nie tgh diet yg sgt seimbang tau..bukannye kite tahan makan ke hape tau..no no no!!!..kite diet but at the same time of course la kite masih ingat baby tembun kesayangan kite tuh..kesian die kalau kite wat diet yg drastik..tamo2 okayh..jgn ade yg pikir gitu nyeah..mcm mana diet pun kite, kite ttp pikir perut mek tembun kite..

Kalau ade masa n plus mek tembun tido, kite wat cardio kat umah je..mcm time dulu2 la time xpreggy lg..lari setempat smp berapa byk yg kite mampu mcm org gile..kalau dulu dlm bilik je kite wat..ye laaa, kate pun menumpang umah mak mok mok kan..sedo diri so dlm bilik je la berlari setempatnye..skang nie ade umah sendri, mmg xde la setempat sgt la..byk tempat jugak la boleh berlari..ahahaha..xpun bukak you-tube kat tv, pastu wat senaman aerobik mcm makcik2, pocho2 mcm ala2 mak2 datin gituwwww..ahahahahaha..

Dimana ade kemahuan, disitu ade jalan..wink wink wink...;)

28 comments:

  1. alaaa bestnya la hai dh kurus
    nak jugakkk haha!

    ReplyDelete
  2. chaiyok pasya ... sau kepuasan klu usaha berjaya kan.. yg pening jgn culas atau ngelat².. baby tgh menyusu lg senang nak turunkan berat sebenarnya...

    ReplyDelete
  3. org petite ni sentiasa nmpk comel tau..sentiasa ageless

    tahniah dah kurus
    good luck ye sis

    ReplyDelete
  4. Usia masih muda metabolism masih aktif. Kalau gigih sikit pasti mudah utk dapt balik berat asal..

    Tahniah Falsya..

    ReplyDelete
  5. Comel je...x buruk pung! Tak sabar gak nak turun kan berat ni. Tapi takpe lah untuk baby ibu2 sggup bekorban kan? :)

    ReplyDelete
  6. SA kurus..tp tang perut muncit..hahahaha....

    ReplyDelete
  7. wahhh..best2.nak kurus jgk!!

    ReplyDelete
  8. Falsya.. gumuk time peknen comey tau... akak pun gumuk gak time peknen anak2 lelaki...tapi bila peknen anak girl akak tak gumuk sgt... tapi akak jenis cepat susut badan seminggu lepas bersalin terus kurus cam biasa...ramai yg hairan nape cepat sgt kurus...hahaaa....:)

    ReplyDelete
  9. tringat psl falsya nk mkn beras...mmg pelik..heheh..dh abis ke beras tu???tkpe mok2 time preggy...lps tu dh maintain slim..bfeeding bole cpt turun berat

    ReplyDelete
  10. hai bley x share cmne leh kurus..cara diet...huhuhu kt ni rs makin tembun plak..kt pun bf bb gak...share la ngn kite ye....

    ReplyDelete
  11. yeay!! dah kurus.. ida nak kurus jugakk kekekkeke

    ReplyDelete
  12. yeay!! dah kurus.. ida nak kurus jugakk kekekkeke

    ReplyDelete
  13. gumuk? tape.. gumuk sebab nak make sure anak kita cukup zat dan khasiat. perut tak cantik? punn tape.. tak cantik sebab tu laa tempat tinggal anak kita dulu. membesar dgn sempurna dia kat dalam tu. i tak penah nyesal pun gumuk dan hilang shape utk anak. rasa happy je kan dah ada cahayamata. echewahh

    ReplyDelete
  14. @Nad MamaZN alaaaa,xde la kurus mana pun nad..kurus dr time preggy je..

    ReplyDelete
  15. @Masya tuh laaa..ramai yg kate gitu..tp mcm lambat je..kihkihkih

    ReplyDelete
  16. @:: idzwa :: phewitttt...koyak suau aiiii..ahahha

    ReplyDelete
  17. @BeLLa de ViE haippp..dh bersalin baru diet tau..sgt sanggup..mmg priceless la..heehe

    ReplyDelete
  18. @Amanda Suria tang perut tuh boleh cover..janji bdn kurus..

    ReplyDelete
  19. @adarnadzmie akak..nie yg jeles nie..mcm mana boleh sekejapan je nak bg turun..petua plisss..

    ReplyDelete
  20. @mama tisya ahahahahaha..kan...skang nie bile ingat2 balik kite pun pelik..ahahahaha...abis dh..settled..;)

    ReplyDelete
  21. @Mamavouge alaaaaa, kite makan xberapa nak control sbb tgh bf..cumenye malam kite xmkn nasi..kurangkan minum air manis..hehe

    ReplyDelete
  22. @::EIDA:: yeayyy!!..jom jom kite sama exercise..

    ReplyDelete
  23. @Zila Zainal babe, u dh kurus dh tau...i punye concern sbb baju seluar xmuat nak pakai..huwaaaaa..rugi2..hehe..tp serious skit pun i xpenah menyesal ngandungkan qisya..

    ReplyDelete
  24. kak, cantik beg merahh.. nakkkk hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...