Tuesday, April 8, 2014

:: Mosquito Laila ::

Umah kite dulu banyak gile nyamuk..byk as in byk hokeyh..xtau nape..kalau spray ngan Ridsect tuh boleh nmpk berapa ekor yg mati..dh la tgh dlm pantang..risau je kalau gigit qisya..baby2 selalunye redho kan je kalau kene ape2 pun..hehe..ari2 duk ngadu ngan mok mok psl nyamuk nie..kadang tuh smp berperang kite ngan nyamuk..kalau kene nyamuk aedes mcm mana..

Then one day tuh, mok mok bgtau kate die dh beli dh mosquito repellent kat groupon..tunggu punye tunggu xsmp2 pun bende alah tuh smp kite pun dh lupe dh mok mok ade purchased bende alah tuh..two months after that baru muncul..haiyooooo..qisya dh 3 bulan dh kut baru nak smp..gifilefe lemfembapfap befetulful lafa..befengangfang jefe taufau..ishfish.. 

Dh smp mok mok terus pasang..satu letak kat hall bawah satu lg letak kat dlm bilik master-bedroom atas..satu bende alah nie boleh cover sebesar hall + dapur kite..sbb tuh letak satu je kat bawah..pastu tanpa kusedari, myamuk dh berkurangan..mmg berkesan jugak la bende alah nie..tipu la kalau xde langsung..ade mmg ade jugak nyamuk masuk tp takat sekor dua la...xmacam dulu dh mcm pesta nyamuk ke pe tah..nyamuk wat party darah kat dlm umah kite..dieorg ingat dieorg nie vampire kut gamaknye..
 nie la ghopenye bende alah tuh..utk halau nyamuk boleh, lipas boleh..eh ehhh..cik ti pun ade..nape dlm gambo cik ti nmpk so comel..hahaha..
nie la ghopenye bile dh pasak kan kat dlm plug...silau mato den..pastu nnt bende alah nie akan kuaukan bunyik yg sgt annoying..mcm bunyik nyamuk tgh menari lagu dondang sayang kat lubang tinge kite..haaaa, mcm tuh bunyiknye...annoying kan..agaknye sbb tuh la nyamuk kurang..sbb bende alah nie lg annoying dr nyamuk smp nyamuk pun nyampah...ngeeeeee..

Bile dpt pukul nyamuk kan mmg nikmat betul..kalau mok mok ade, diperlinye kite.."tgh wat dikir barat ke tuh?..smp hati xajak pun..ek ah ek ah"..siap ajuk bagai..ishhh geram je..sbb kite duk tepuk2 tgn smbl mengejar nyamuk..sabo je la..

6 comments:

  1. oh sayang...ade anak ni letak limau yg di cucuk dgn bunga cengkih je.confirm nyamuk tak ade..

    ReplyDelete
  2. hahaha...nyamuk tuh sentap sebab de "haiwan"lain leh challenge bunyik dorg

    ReplyDelete
  3. umah sue pon banyak nyamuk jugak ni

    ReplyDelete
  4. Huhu..umh akk pun sis...siot punya nyamuk

    ReplyDelete
  5. Kengkawan pun ada jual riddex ke apa bnd alah ni. Utk halau serangga la. Ingt nak try jugak. Sbb blh guna sethn dua kan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...