Monday, April 7, 2014

:: Menunggu Setitik Air ::

Dua hari xde air..xkeruan rase..nasib baik ari ahad kul 11lebih air dh ade balik..huwaaaaaa..mcm mana la org yg xde air dh dekat sebulan dua nie..baru 2 hari dh terasa wehhhh...sobsssss..

Ahad lps kan 11lebih dh ade air..kite pun try la nak wat air mocca utk mok mok..itulah ye kalau somi gile kefen nie..kalau sehari xkene air yg ber-kefen nie mmg boleh menggigil bdn..kihkihkih..plannye nak wat jumaat mlm..tp bile mengenangkan air xdok so xjd laaa..leceh la nak wat ape2 kalau xde air..tp kalau ade air pun xleh nak wat jugek sbb socket xleh masuk kat plug..haihhh, byk betul la halangan..kene beli adapter socket pulop..alang2 kiteorg kuau ari sabtu, beli terus adapter socket tuh..

Coffee maker tuh sebenarnye dh lama sgt dh beli..time fagor wat warehouse kat shah alam..time tuh kite tgh pregnant 7bulan kut..qisya dh masuk 5 bulan dh arinie..baru semlm nk try..gile lama terperuk kat dlm lemari..
nie la ghopenye..coffee maker meranggap espresso maker, cappuccino maker dan lain2...ahahahhaa..
gigih nau penggila kefen duk mencarik bende alah nie..

Tuh la, bende nak canggih je tp haram xtau mcm mana nak guna..kuikuikui..nape la mok mok xbeli coffer maker yg very straight forward je..kan senang..beli canggih2 gini sudahnye bini gak yg kene mem-bege2 mcm mana nak guna..adehhhh.. 

Soooo mcm mana nak watttt, kene la harapkan
bende alah nie..manual book..try gak search video kat you-tube tp xdak la pulak tunjuk cara2 mcm mana nak wat..

Kite dh ikut dh segala instruction kat dlm manual book tuh..katenye air akan kuau dlm few minutes..tp dh sejam dua xkuau2 lg air..adehhhhh...kalau pakai air kat cerek yg masak atas dapur, dh minum bergelas2 dh..xpuas ati rase..byk kali try kuaukan air masukkan air dlm tank tp xjugak jadik..sudahnye kite biaukan je on..siap boleh gie KLCC and dh balik dh..pun sama gak..gitu je ghopenye..

Panggil mok mok duk mengadu domba..hehehehe..mok mok pun xpuas hati gak.."nie mesti ade bende nie kalau x, xkan la jd mcm nie"...abis mok mok godek2..sekaliiiiiiiiiii, adapter socket problem daaaaaa...caittttt...kalau gitu 5thn biau pun air xkuau2..haihhhhhh...wat penat duk ngadap baca instruction berpuloh kali smp naik juling mata baca..jenuh nak menunggu setitik air kuau..hurmmmmm..

So sudahnye kene tunggu mok mok beli adapter socket dulu baru leh try balik...ahahahaha..xde rezeki u la domok oittt nak minum mocca u tuh...huahuahuahua..

21 comments:

  1. samala hazabbbnnyaaa air xde...

    ReplyDelete
  2. Masya-Allah... dahlah tunggu air paip satu hal. Air paip dah keluar coffee-maker pulak yg buat hal tak menitik airnya...

    Kesian betul. So malam itu sekali lagi kucewa tak buat exprsso buat mok-mok ye..

    ReplyDelete
  3. kene bawak pegi hotel la belajar pasang..kekeke..

    ReplyDelete
  4. kena belajar kat hotel ni..kejap je mseti pandai..kikiki

    ReplyDelete
  5. ha.. ha.. sori gelak.. sebab akak membayangkan muka sya masatu.. nak buat camnerkan takder rezeki... teruskan baca manual;...

    ReplyDelete
  6. Adoi sedihnya Falsya, nak bagitau pun tak reti, bila panas dia turun la tu sebab tekanan kopi panas tu kut, hehe meh satu copicino :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..akhirnya merasa juga susahnya tak ada air..
    :)
    sama-samalah kita rasa.

    btwen, aku memang x reti nak guna cofee maker..ada 1 hadiah kahwin, sampai skrg x buka kotak.

    hah

    ReplyDelete
  8. klu camtu mmg 5-10thn pun takde titik air kluar hehe...
    takpe, pasni dh beli yg baru harapnya mnjadik la buat cappucino tu, hehe

    simpati pd kawan2 yg alami masalah catuan air
    moga cepat selesai masalah air ni
    huhu

    ReplyDelete
  9. Seksakan nk menunggu air..mcm tunggu bulan jatuh ke riba

    ReplyDelete
  10. @Kakzakie tuh la kakak..menunggu dua2 air setitik pun xkuar..;(

    ReplyDelete
  11. @:: idzwa :: ehh, aah la..boleh jdkan alasan tido hotel..ahaha

    ReplyDelete
  12. @Cho Zila geram je falsya tau kak..pening kepala nak mem-bege-nye..hehe

    ReplyDelete
  13. @babYpose nak tunggu tekanan kopi tuh panas yg letih tuh..rupenye plug problem...adehhh..

    ReplyDelete
  14. @Petak Bunga huwaaaaa...

    time kawen xdpt coffee maker..tuh yg beli satu tuh..ahaha

    ReplyDelete
  15. @Nad MamaZN hahahaha..tau xpe nad..jenuh menunggu jer tau..

    tau xpe nad..cpt2 la selesai...terasa betul..

    ReplyDelete
  16. @Chekgu Azrine bile dh mlm baru lawak kak..bile tengahari membawak ke petang rase mcm nak bukak machine tuh..ahaha

    ReplyDelete
  17. Sila beli kaalu nak minum mocca. Haha...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...