Monday, February 9, 2015

:: Cerita Sabtu ::

Last weekend sabtu kiteorg xkuau gie memana pun..dok umah ontok2 jer..masak makan tido..kihkihkih..oooo kite masak nasik arab..mandy lamb..
 mandy lamb in progress..
 ikan merah utk qisya..berjasa ceramic kak ani nie..mcm kite letak atas muke die..cili la bawang la sos la ttp gitu gak mukenye...xpenah merungut pun..wakakakakaka...
 assistant kite kat dapur..mek pun nak masak jugek 
tp xtau ape nama lauk tuh..ahahahaha..
tgk la mek mengemas..tah ape2 yg die letak dlm tuh..
kadang tuh tau2 je thermometer dlm tuh..
kire kalau carik barang xjumpa, mesti akan jumpa balik dlm drawer dapur la,
dlm bekas toys die la..adeh mek..hehe..
 our lunch on saturday..

Byk portion nasi smp boleh membawak ke dinner..pas dinner, relax jap baru kiteorg kuau dlm kul 10 gitu..gie mencarik durian..kat mana???..opkos ler SS2..situ je yg mcm xpenah putus stock durian..sentiasa je ade musim..hehe..
 mlm pun ramai org mkn durian..
 jantong & D78 pilihan kami mlm tuh..
2 org makan 3 bijik durian bersamaan dgn RM90ringgit..
 mek pun suke durian tp kite xbg makan byk..
 daddy and daddy jr.
eeiii mek..mek yg wat ramai org geram..xkire bangsa dan agama..smpkan ade yg wat mommy sentap..

"putihnye lahai awak nie..mcm mana awak 
boleh putih sgt nie..maknye xde la putih mana..muke nmpk dh maknye tp kulit tuh
mcm mana boleh putih sgt nie..makan ape time pregnant smp anak putih sgt"

Grrrrrrrr!!!..ye la tau ler mommy mek xberapa nak cerah..tp boleh je kalau nk ckp dlm hati..certain ayat xelok kalau kite voice out kan..huwaaaaaaaaaaaaa...

10 comments:

  1. Senang kalau dah pandai makan tak mabuk bila jalan mana-mana terbau ada org makan
    Betul kalau bagi banyak takut panas.

    ReplyDelete
  2. mek pakai qu putih laaa aunty..kekekeke..

    ReplyDelete
  3. mummy dia puteh la..pakai qu puteh baru la puteh...haahhahha...sape cakap tak puteh..ni dah siap sgin contract ngan datuk vida ni..hahahhahah...adoiii plllzzz kalo sue datang umah, tolong duduk rumah je....nak makan nasi arab jugok ni....

    ReplyDelete
  4. sedapnyaaaa nasi arab. hehehe.rajin mek tolong masak sekali dekat dapur. ^^

    ReplyDelete
  5. best picnic makan durian, adoi mek geram aunty tengok, pandai makan durian ye.

    ReplyDelete
  6. OMG...sedapnya nasi arab n durian tu sis...sis selalu buat nat terliur....mcm nk g cari skrg je durian tu tp bukan musim durian kan skrg ni...

    ReplyDelete
  7. Doyan...sedapnya. Nasi arab tu pon. Dah lama tak buat. Nak kena beli Al-Byte nih.

    ReplyDelete
  8. mek suke duyan ek... aunty pun suke, nape mek tak ajak aunty join skali, heee~

    ReplyDelete
  9. Durian... kalu ubah jadi durian crepe mmg marbeles ^_^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...