Tuesday, February 10, 2015

:: Murahnyeeeeee!!!! ::

Ingat lagi x kite penah up entry nie..so jumaat malam lepas, kiteorg nak gie beli groceries..groceries dlm mini market kite dh berkurangan..stock2 dlm freezer n fridge pun dh yillek..dalam dilema..nak gie Tesco lagik ke nak ke NSK..sudahnye pikir2, ke NSK la kite..saje nak try compare harga Tesco ngan NSK..lagipun tingat NAD penah kate NSK murah..

Smp NSK, mmg mcm2 barang kite amek..mmg xde tahan2 la..amek je ape rase nak amek..kuantiti dan brand yg sama yg akan kite amek kalau gie Tesco..ehh, rasenye ade yg terlebih la kuantitinye..siap kat NSK kite beli ikan merah, ikan siakap, ayam, daging, lamb, sayur2, sutun..kire barang basah ngan kering la..troli xyah ckp la mmg penuh dh..

Bile time nak bayau, kite tgk jer screen..seriously tanjat gile kite bile tgk rege..mmg xpercaya la itu total damagednye..
 haaaaaaaa, amek ko..every angle kite duk snap gambau..sebelum bayau lupe nak amek gambau sbb kite x beratur..kebetulan smp je kaunter mmg org sebelum tuh baru lps settled..so xsempat la nak amek gambau sebelum barang masuk dlm plastik..

Cer la teka berapa..alaaa, xyah la teka teka kan..straight to the point je sbb kite pun xsabar nak bgtau u'olls berapa regenye..excited lak tetibe...ahahhaa..
seriously tekejut kite..murahnyeeeeeeeeeeee..bg kite murah la..dari kite gie Tesco beli barang suku troli tp rege lebih kurang je ngan satu troli penuh kat NSK nie..siap melimpah barang dlm troli..mcm nak wat kenduri kekdahnye..barang basah semua cukup..kalau kat Tesco mana ade amek ikan segala..

Kite penah beli barang kat Tesco penuh satu troli..mmg penuh..harganye adalah RM700..haaaaa..bezakan dgn harga satu troli penuh kat NSK yg hanya RM482.35..mmg wayyyyyy more cheaper dr Tesco..so pasnie mmg kite akan shopping groceries kat NSK..tiktik..full-stop..hehehe..

12 comments:

  1. NSK memang murah sya..dulu rajin gak pegi tapi jauh sangat..huhuuhuu
    aihh lama dah tak beli lauk basah kat tesco..tak segar satu hal pastu mahal..

    ReplyDelete
  2. kalo murah, boleh la membeli kat NSK kan...sue NSK taraka da kat sini..jauh...kikikikik

    ReplyDelete
  3. nieyl shopping kat tesco gak kak...
    asben pun ckp mahal..giant pun...
    tp NSK ngan tempat nieyl mcm jauh sgt la pulak..
    klu x...leh pegi....

    ReplyDelete
  4. banyak memborong tuu. heheheh. kadang kadang tesco mahal jugak.sebab tu kena selalu compare harga ^^

    ReplyDelete
  5. Tolong bukak nsk satu kat kota bharu..

    ReplyDelete
  6. Sayangnya di JB tak adalah Falsya
    Untunglah kira macam 50% jauh bezanya.

    ReplyDelete
  7. xpernah lagi shopping sampai angka camtu, biasa shopping kat Econsave je kat bahau xde NSK le....;-(

    ReplyDelete
  8. Mak aiii..itu utk stok sebulan tu? Sib baik akak duk bujang....

    ReplyDelete
  9. lps ni.. kena shopim kat sini sokmo la.. jauh beza tu 700 dgn 400.. dh jimat bnyk tu.

    ReplyDelete
  10. Falsya, kalo shoping barang umah, mmg tak sah kalo tak cecah sampai RM400++ tu... takleh nak potong2 ape2 utk tidak beli, hahaha.. sume barang dibeli tu perlu.. hehehehe... harga barang dah mahal, kene akui itu... tapi kalo dpt tau kt memane pasaraya yg murah2.. okey la... leh kurang skit belanja tu kan...

    ReplyDelete
  11. jauh lebihh murah... boleh soping2 ke sana :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...