Thursday, February 12, 2015

:: Cuti CNY 4 Hari Gie Bercuti Lagi.. Yeayyyy!!..xSabau!! ::

Mesti ramai yg xsabau kan nak cuti lama minggu depan..keje 3 hari pastu cuti membawak smp 4 hari..ehh, tp kite minggu depan keje 2 1/2 hari je..ari rabu company bg early release..so ari rabu tuh kite half day u'ollss..woot woot!..ahahha..mesti ade yg plan nak balik kampung la, gie bercuti la..yg xgie bercuti2 or balik kampung pun mesti dh ade yg plan nak wat ape cuti 4 hari tuh..ye la cuti lama yg xyah nak apply cuti kut..

Ape???..kite???...ape kite punye plan cuti 4 hari tuh?..opkos ler gie bercuti..xgie jauh2 pun..cuti2 area2 KL jer..serious cantik hotel tau tuh..semua completed..mmg terasa mcm dekat umah la..dapur semua ade..ado fridge, ado oven, ado microwave..semua periuk belanga pinggan mangkuk cawan gelas pun ado..boleh masak bagai bile bercuti kat situ..siap dh pikir dh nak masak ape..advanced kan kite..hiksss..

Best tau hotel tuh..cantik pulak tuh..semua completed la senang cite..bilik air ado water heater siap shower ado yg mcm ala2 mandi ujan pun ado..cume xde bathtub jer..sedih betul kite..itu la yg kite carik kalau nak checked in hotel..bonus la kalau ado..pastu ado sofa ado tv..mmg selesa..bilik tido ado ekon, cadau ngan comforter sgt la comfortnyeeeeee..comfort sgttt..terasa baring atas cadau baldu..mmg terasa xnk bgn la kalau dh melingkau dlm comforter tuh..ehhh, senang cite mmg best sgt la hotel tuh..breakfast lak xyah risau..mmg breakfast, lunch and dinner semua included..silap2 supper pun ado..

Ingat nak bgtau hotel mana lps Chinese New Year nnt tp mcm xsabau lak nak bgtau..menggigil rase jantung nie..ehh, bukan takat jantung je la..satu badan gigil nie ha..mmg xleh nk tunggu lelama nak bgtau..xkeruan rasenye..
holiday mode on mmg dh lama dh..dr tahun lps lagi bile dh tgk kelender utk tahun nie..hahahaha..tp nak keep calm tuh yg xleh..nak bgtau jugak kite gie holiday kat mana..biau le org kate nak berlagak ke ape ker..nak jugak bgtau..

Kiteorg akan checked in kat hotel nie ha..
nie haa hotelnyeeee..xjauh pun kan..still in kl area la..

Wakakakkakakakaka..bahahahahha..muahahahhaha..ye la betul la..kalau x checked in kat hotel nie nak checked in kat hotel mana lagi..hahahahahha..hotel nie mmg akan checked in smp bebila..mmg xkan checked out dh..muahahaha..

Nie namanye sakit jiwa sbb cadangan utk gie bercuti lagik di-reject-ed oleh husband..

binik, "domokkk..cuti 4 hari nie jom gie cuti2"
lakik, "heeiii heeiii..xde xde...xde cuti2 dh"

Sobssssss..mmg xdo harapan le nak gie memana cuti 4 hari tuh..itu hari dh gi ebercuti kat langkawi so mmg idok le dpt bercuti lagik...kihkihkih..

So duk umoh yo lah...bile kite kate, "okayh kalau gitu nnt kite gie ikea..yeayyy!!"..tau x husband kite tuh wat ape??..dgr je nama ikea terus berlari naik atas umah..chisssss!!..

*cuti pjg nie u'olls gie mana?*

15 comments:

  1. kami cuti gak.. tp nak g kuala selangor.. hehhehe

    ReplyDelete
  2. hahahahha adoi mok mok...sabo je la...mmmmm....jalan2 jgn lupa soya yee

    ReplyDelete
  3. akk pun xpegi mana sis...dok umah kemas umah sebab nak pindah umah..hewhew...

    ReplyDelete
  4. cuti dekat rumah je lah kak. heheheh ^^

    ReplyDelete
  5. kita pon xg mana2 pon...sedihhhh :((

    ReplyDelete
  6. Hmm.... bertuah punya adik. Kakak baru nak kata baru balik Langkawi dah nak jln mana pulak?
    Papa Qisya nak rehat kat 'hotel bahagia' dia bagilah chance sesekali:)

    ReplyDelete
  7. Dari gaya crita beriya2 hotel complet smua ada tu...da agak home sweet home leteww

    ReplyDelete
  8. br nk ckp kemain sakan cuti2 ye..rupanye hotel umh sdiri..tp sure p jln2 tu...mmg tk sbr nk cuti..stress byk kj

    ReplyDelete
  9. Cantik hotel tu noks...hehehe...Samalah, dok hotel dediam.

    ReplyDelete
  10. Hahahaha.... ketawa guling guling... cuti CNY orang memang dok rumah ler sebab time raya... semua mahal, tiket flite mahal, hotel mahal.... bagus bagus check in hotel tu yer... hahahaha... setuju dengan belanjawan En Domok.... peaceeeeeee....!!!

    ReplyDelete
  11. Assalam sya,
    hokeyh melampau
    kusyuk iols baca
    last2 :P
    sungguh buat iols frust :P
    ingat nak tompang berangan cotik sama dengan baca cotik2 uols
    ater iols pun memang tak pi cotik mana2
    uuuwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...sob3
    hubby memang tak soka pi mana2 kalo time cotik festival ni
    tambah2 ghayer cino :P

    ReplyDelete
  12. ida pon cuti tak kemanaaa.. siap kene OT kerja lagii sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      hhaaaaiiiiippp
      uols takleh komplen
      uols terkecuali tau3
      sebabnya baru lek cotik3 :p he3

      Delete
  13. xde plan nak gi mana, kalo tak bersalin lagi, dok umah mak kat Sentul.. takot lak nak gi cuti jejauh, heee~ tempoh bertenang le kiranye, heee~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...