Monday, February 16, 2015

:: My New Toy :: Bread Maker ::

Woottt Woott!!..bread maker kite dh smp..kite purchased kat Lazada ari rabu minggu lepas, lusa tuh ari jumaat dh smp...so fast aight!..balik dari keje, smp je umah mak, tgk ade kotak bread maker..kihkihkih..serious cepat sgt..kite x expect pun smp cepat mcm tuh sebenarnye..kite expect akan dpt dlm minggu nie..hehehe..

Yeayyyy!!..suke sgt kite tau..sbb dh lama dh kut tingin nak ade bread maker nie..berbulan dh asyik duk meng-usha je kat Lazada..berbulan tuh jugak la jari nie asyik duk click je website Lazada semata2 nak stalk bread maker..ingat nak kumpul duit beli pakai duit sendri..kengkonon  je laaaaaa..alih2 ade je bende lain yg kite beli..tuh yg duk ngendeng somi tuh..hahahaha..

That is what we called, "the power of isteri"..muahahahaha..
nie ha bread maker kite..cap Morgan..harga RM279 kat Lazada..ikutkan hati mmg ler nak yg mcm Zojirushi ke Panasonic ke Breville ke Kenwood ker tppppp xpe laaaa, dpt Morgan nie pun dh besau rahmat dh..bersyukur sgt2..sumpah bersyukur..lgpun bukannye nak beria sgt pun merotinye..bukannye amek order ke ape ke kan..hehehe..

TQ HUSBAND!..muahxxx..ailebiu..;p

Semalam dh gie shopping bahan2 utk meroti..ade bahan yg xde..balik kang nak singgah Bakewell beli bahan yg mana xde..cuti 4 hari nak wat projek meroti..yeayyyyy..pasnie boleh ler wat pizza sendri..sbb dh ade machine utk buat dough..yeayyyyy!!!..

*dah boleh2 dh kut beli rak kat ikea mcm rak groceries dlm bilik stor tuh..dh xde tempat dh nak letak barang2 letrik..penuh dh kitchen cabinet*

13 comments:

  1. yes..lepas ni keluar entry buat roti plak... ;)

    ReplyDelete
  2. wahhhh... boleh uli2 pehtu doh tu kita nak buat roti apa2 boleh ker?

    ReplyDelete
  3. wah2 toy baru...nanti kasi up gmbr roti gebooo

    ReplyDelete
  4. wehuuu... beshhhnye jangan lupa past ke sini sikit yerr :p

    ReplyDelete
  5. lahai kenapa tak cakap nak bread maker... ada kat rumah tu haaa... bertahun dah tak pakai... hehehehe jual timbang kati jer

    ReplyDelete
  6. BEstnya. Lepas ni penuh entry pasal meroti jer lah...ekekeke....

    ReplyDelete
  7. Nk sikit pizza...hahaha..nti akk nyendeng sis pulak la ye

    ReplyDelete
  8. Salam .Hee siapalah tak sayang husband mmuah kan.

    ReplyDelete
  9. pasni byk la resepi roti..kekeke

    ReplyDelete
  10. hamboi2...bukan men....
    meroti la yea cuti 2 hari ni...
    nnt akk buat la review nak tgk gak mcner guna dia...ok ke idak...
    klu ok..nak gak try... :P

    ReplyDelete
  11. Salam...sis sy sedang cari review ttg breadmaker morgan ni. So far sis pakai breadmaker ni mcmn?blh share experience x?sy tgh berkira2 nk beli dari lazada juga.thanks.assalam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..so far okayh la xde problem..cumenye kene study more pasal button and whatnot..so far baru 2 kali je buat tp xjadik2 lagi..maybe sbb salah bahan..heheh..overall, okayh la breadmaker morgan nie..;D

      Delete
  12. salam.. so after 3month pakai u ok x dgn brand ni? i pon mcm nak beli nih... hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...