Thursday, February 5, 2015

:: Laksa Power, Langkawi ::

Touched down jer flight, settled je sewa kete and whatnot, our first destination was Laksa Power..one of the famous food la kat Langkawi yg kite google-d..first day tuh tmpt makan based on google-ing la..after kes dari tmpt nie terus xkisah makan kat mana dh..dh xde ikut dh..xkire la tmpt pemes ke tmpt xpemes ke..

Tmpt nie dekat je dari epot..sbb tuh la jadik tmpt persinggahan kami dulu..lgpun laluan nie mmg laluan utk ke hotel yg akan jadik tmpt penginapan kami selama 3hari 2malam..hehe.. 

Tmpt makan nie senang je nak carik..kuau je dari epot, belok kiri, pastu kat dpn ade lg T junction, belok kiri lagi..n akan nmpk kat tepi2 jalan belah kanan akan ade bykkkkkkkkk lori2 mcm gambau kat bawah nie..betul2 tepi pantai..
 selain laksa ade rojak buah, pastu ape tah lagik..lupe dh..ade cendol..
 while waiting for our food..
 nie la laksanye..sedap la jugak tp xde la power sgt smp terbuntang mato smp nmpk mata putih je..ahahaha..boleh laaa..agaknye sebab kite dh penah makan laksa yg lagi sedap kut..ngeeeee..
 cendol..also so-so..x boleh lawan mamak punye la..
cendol nie mcm makan abc cendol..
haaaa gitu la kekdahnye..biasa2 la..
mek menghayati scenery laut..nyamannnnn..

*moral of the story..kalau gie langkawi, boleh je kalau xikut sgt ape yg org suggest-ed kat website..boleh je kalau nak main redah memana pun*

18 comments:

  1. alaaa rindu langkawi..lama giler kot tak jejak sana..

    ReplyDelete
  2. wah!best nyer...nieyl pun ada plan nak g langkawi tahun nie tapi tak tahu lagi bler...:)
    boleh ar nieyl try laksa power nie...:P

    ReplyDelete
  3. uihhh... laksa + cenduii mmg fav eija tuu... bila pulak nak ke langkawi T_T

    ReplyDelete
  4. Kalau dah tempat pelancungan mana-mana ceruk pun mesti ada tempat makan.
    Memang betul tak payah ikut org suggest sebab lain org lain seleranya.

    ReplyDelete
  5. Qisya tu makan laksa juga ke?
    Atau merajuk tu yg tengok laut:)

    ReplyDelete
  6. memanglahh akak ni. tadi dia tunjuk gambar tomyam bagai. ni laksa plus cendoii pulak. kecur air liur ni hah :D

    ReplyDelete
  7. owhh mek dah sampai langkawi..lama aihh tak bukak blog,sumer citer tertinggal..

    ReplyDelete
  8. Masa pegi Langkawi hari tu, kami pun singgah jugak ke gerai laksa ni. Memang berbaloi dengan harganya, tapi masih lagi sedap daripada kebanyakan laksa-laksa di KL ni. Hehe

    ReplyDelete
  9. LAKSA DGN CENDOL, GABUNGAN YG MANTAP! KENE RASA, TEKAK LAIN2 KAN, HEEEE~ TGK CAM MENARIK JE FALSYA....HUHUH..

    ReplyDelete
  10. bestnya pegi jalan2 sambil makannn , heee sy tak pernah lagi sampai langkawi T____T

    http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. aku klw g langkawi gugel dulu mana tempat tak pegi lagi
    tu yang sampai ladang kerbau pon pegi hahaha
    apa tah nama ladang tu
    siap ada susu kerbau steak kerbau seme telan

    ReplyDelete
  12. laksa tepi airport tu wajib singgah...dapp

    ReplyDelete
  13. Pergghhhh...tadi coconut shake, ni laksa power plak. Rasa nak cari laksa jer balik nih ☺

    ReplyDelete
  14. Kesimpulannye, indah khabar dr rupa......*_^

    ReplyDelete
  15. rabu ni pegi nk try laksa ikan sekoq..tgk review sume kate sedap..tp xtau la..takut jgk indah khabar dr rupa..

    ReplyDelete
  16. Betul2.. adakala kena dengan tekak orang tu tak kena dengan tekak kita..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...